Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Νέα LCD Monitors από την Asus

Τεχνολογία » Hardware - 04/11/2008

Η ASUS γνωρίζοντας ότι το κλειδί για την αληθοφανή αναπαραγωγή εικόνων και την προσήλωση του θεατή κατά την παρακολούθηση ταινιών και παιχνιδιών είναι η αναπαραγωγή λαμπερών χρωμάτων, κυκλοφόρησε τα LCD μόνιτορ ευρείας οθόνης (αναλογία οθόνης 16:10) VK266H και VW266H τα οποία υποστηρίζουν υψηλή ανάλυση εικόνας 1920 X 1200, αναπαραγωγή Full HD 1080p μέσω εισόδου HDMI, υψηλό λόγο αντίθεσης 20000:1, χρόνο απόκρισης 2 ms (gray-to-gray) και την αποκλειστική τεχνολογία Splendid Video Intelligence της ASUS.

Η τεχνολογία Splendid αξιοποιεί έναν επεξεργαστή χρωμάτων που αναλύει τις ιδιότητες του περιεχομένου που αναπαράγεται, βελτιώνοντας αυτόματα την ποιότητα της εικόνας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση χρήσης — συντελώντας τελικά σε μια τεράστια βελτίωση για την προσωπική σας απόλαυση.

Η ASUS συνεπής στη δεσμευσή της να ενσωματώνει χαρακτηριστικά βιντεο-συνδιάσκεψης στα μόνιτορ, έχει εξοπλίσει το ASUS VK266H με μια περιστρεφόμενη web κάμερα 2,0 megapixel και τεχνολογία Smart EV (Exposure Value) Control επιτρέποντας υψηλής ποιότητας επικοινωνία μέσω βίντεο σε πραγματικό χρόνο και υπό διάφορες συνθήκες φωτισμού.

Τεχνολογία Splendid Video Intelligence

Η βάση της εκπληκτικής απόδοσης των VK266H και VW266H της ASUS είναι η αποκλειστική χρήση της τεχνολογίας Splendid™ Video Intelligence, η οποία βασιζόμενη στο είδος της εργασίας του χρήστη, μπορεί και προσαρμόζει τις παραμέτρους της οθόνης εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή αναπαραγωγή των χρωμάτων και της εικόνας.

Ο επεξεργαστής αυτής της τεχνολογίας, αναλύει τις ιδιότητες του περιεχομένου που αναπαράγεται και βελτιώνει την ποιότητα της εικόνας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν την εκπληκτική αυτή τεχνολογία σε όλα τα LCD μόνιτορ της ASUS.

Η τεχνολογία Splendid διαθέτει πέντε προρυθμισμένες λειτουργίες (Theater, Game, Scenery, Night View και Standard) και τρεις επιλογές για την χροιά του δέρματος (Natural, Reddish και Yellowish) επιτρέποντας στους χρήστες να προχωρήσουν σε πιο λεπτές ρυθμίσεις του μόνιτορ ώστε να πετύχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, η λειτουργία Theater ενισχύει την αντίθεση και τον κορεσμό των χρωμάτων στην εικόνα προσφέροντας μια κινηματογραφική εμπειρία. Η λειτουργία Game φωτίζει τις σκοτεινές σκηνές κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών βοηθώντας τους χρήστες να βλέπουν τα πλάσματα που παραμονεύουν στις σκιές.

Η λειτουργία Scenery αυξάνει το εύρος της φωτεινότητας, προσφέρει περισσότερες διαβαθμίσεις στην αντίθεση, ενώ επεμβαίνει επιλεκτικά στον χρωματικό κορεσμό βασικών στοιχείων όπως ο μπλε ουρανός και τα πράσινα λιβάδια, κάνοντας τη γη και τα θαλάσσια τοπία να δείχνουν ακόμα πιο σαγηνευτικά.

Η λειτουργία Night View τονίζει με έξυπνο τρόπο τις λεπτομέρειες στις σκοτεινές σκηνές, συλλαμβάνοντας με ζωηρή και έντονη υφή την ομορφιά των νυκτερινών λήψεων. Αυτές οι πέντε προρυθμισμένες λειτουργίες επιλέγονται εύκολα μέσω hotkeys, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να ρυθμίζουν άμεσα την οθόνη τους ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Μια σειρά κορυφαίων τεχνολογιών στην επεξεργασία εικόνας

Εκτός από την τεχνολογία Splendid, τα VK266H και VW266H της ASUS ενσωματώνουν και ένα πλήθος προηγμένων τεχνολογιών στην επεξεργασία εικόνας που ενισχύουν ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις τους. Σε αυτές περιλαμβάνεται η τεχνολογία Trace Free που προσφέρει μικρό χρόνο απόκρισης 2 ms (gray-to-gray) εξαλείφοντας τη δημιουργία ειδώλων, την τεχνολογία ASUS Smart Contrast Ratio (ASCR) που ενισχύει τον λόγο αντίθεσης στο εκπληκτικό 20000:1, καθώς και την τεχνολογία Aspect Control που επιτρέπει την αναπαραγωγή εικόνων 4:3 χωρίς παραμορφώσεις.

Επιπλέον, τα VK266H και VW266H ενσωματώνουν την τεχνολογία DCDi η οποία βελτιώνει την ποιότητα της εικόνας στις γρήγορες λήψεις μέσω της απόπλεξης (deinterlacing) και της εξομάλυνσης (anti-aliasing).

Η σειρά των Full HD LCD μόνιτορ θα ολοκληρωθεί στο τελευταίο ήμισυ του Οκτωβρίου του 2008

Στο δεύτερο μισό του Οκτωβρίου του 2008, δύο νέα μοντέλα ευρείας οθόνης 24” θα συμπληρώσουν τα VK266H και VW266H, και συγκεκριμένα τα VK246H και VW246H – εκ των οποίων το πρώτο ενσωματώνει μια web κάμερα 1,3 megapixel. Και τα τέσσερα μοντέλα διαθέτουν διασύνδεση HDMI που επιτρέπει την διανομή πολυκάναλου ήχου και ασυμπίεστης ψηφιακής εικόνας μέσω ενός και μόνο καλωδίου σε ποιότητα Full HD 1080p – ιδανική για την αναπαραγωγή ταινιών και παιχνιδιών υψηλής ευκρίνειας.

Επίσης, η ύπαρξη εισόδου HDMI εξασφαλίζει την ευκολία σύνδεσης με άλλες συσκευές οικιακής ψυχαγωγίας, όπως συσκευές αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray και παιχνιδομηχανών. Επιπλέον, τα VK266H και VW266H διαθέτουν σύνδεση Component (YPbPr) και ψηφιακή έξοδο ήχου S/PDIF για περισσότερες επιλογές κατά τη σύνδεση πολυμέσων.

Και τα τέσσερα μόνιτορ είναι εξοπλισμένα με στερεοφωνικά ηχεία ικανά να αποδίδουν με αξιοσημείωτη ποιότητα σε παιχνίδια, ταινίες και μουσική.

Επιπλέον, στο τελευταίο ήμισυ του 2008 θα κυκλοφορήσουν τα μόνιτορ της νέας σειράς 16:9 HD/Full HD, ολοκληρώνοντας τη σειρά των Full HD LCD μόνιτορ της ASUS για το 2008. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα μας στη διεύθυνση www.asus.com .


Tags: Asus, monitor, lcd.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top