Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Επιστολή διαμαρτυρίας για κακή εξυπηρέτηση στη Sony Hellas

Διάφορα άρθρα » Θέσεις, απόψεις και έκφραση - 19/12/2008

Παραλάβαμε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας για την κακή εξυπηρέτηση από την Sony Hellas, από φίλο της σελίδας. Δε δημοσιεύουμε τα στοιχεία του, αλλά υπάρχουν για περίπτωση που χρειαστεί.

Επιστολή διαμαρτυρίας για κακή εξυπηρέτηση στη Sony Hellas

Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή μου, επιθυμώ να διαμαρτυρηθώ έντονα για το πολύ κακό επίπεδο εξυπηρέτησης που έλαβα κατά την επικοινωνία μου με το call-centre της Sony, σχετικά με την αποστολή εξαρτήματος για το Vaio Notebook μου.

Το notebook είναι σε εγγύηση και παρουσίασε πρόβλημα στο πλήκτρο του Spacebar. Η αντιπρόσωπος της εταιρείας σας, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχα την Πέμπτη (28/11/2008) με το call-centre της Sony (008044121496), άνοιξε το φάκελο με αρ. χχχχχχ και μου συνέστησε πως προκειμένου να παραλάβω το συντομότερο το πλήκτρο που χρειαζόμουν, θα ήταν σκόπιμο να πληρώσω μέσω πιστωτικής κάρτας, ώστε να αποσταλεί άμεσα με την DHL και έτσι να το παραλάβω σε 1-2 εργάσιμες. Σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να στείλω τον ίδιο τον φορητό υπολογιστή στο Βέλγιο και να περιμένω τουλάχιστον 10 εργάσιμες προκειμένου να μου επιστραφεί.

Με στόχο να εξασφαλίσω τη συντομότερη λύση, πλήρωσα άμεσα (Πέμπτη πρωί, 28/11/2008) μέσω της πιστωτικής μου και επικοινώνησα ξανά με το call-centre της Sony τη Δευτέρα (1/12/2008), και ξανά την Τετάρτη (3/12/2008), ζητώντας κάθε φορά εξηγήσεις για τη μεγάλη καθυστέρηση και πληροφορίες για τον αριθμό φορτωτικής της DHL, που υποτίθεται πως είχε φύγει ήδη από την Πέμπτη 28/11/2008.

Η απάντηση που έπαιρνα κάθε φορά ήταν διαφορετική. Αρχικά, μου είπαν πως περίμεναν να τους στείλει τον αριθμό φορτωτικής η DHL, στη συνέχεια πως το είχαν στείλει όχι μέσω DHL αλλά με απλό ταχυδρομείο και στο τέλος πως έφυγε μόλις την Τετάρτη (3/12/200) από τo Βέλγιο με DHL. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις τα τηλεφωνήματα γίνονταν πάντα με δική μου πρωτοβουλία.  Ποτέ δεν θεώρησε η Sony πως έπρεπε να ενημερώσει τον πελάτη της για την καθυστέρηση και σ'αυτό το σημείο θέλω να τονίσω πως λόγω της δουλειάς μου (Καθηγητής πληροφορικής), είχα πολύ μεγάλη ανάγκη από τον φορητό μου, και η καθυστέρηση αυτή έχει αναγκάσει τις υποχρεώσεις μου να μείνουν πολύ πίσω χρονικά, ενώ μου έχει στοιχίσει πολλά σε επαγγελματικό και οικονομικό επίπεδο.

Θα ήθελα να γνωρίζω ποιος είναι ο υπεύθυνος για αυτό το πολύ κακό επίπεδο υποστήριξης και γιατί ποτέ δεν ενημερώθηκα από τη Sony για το πρόβλημα της καθυστέρησης; Για ποιο λόγο δείχνετε τόσο μεγάλη αδιαφορία προς τους πελάτες σας; Και για ποιο λόγο πρέπει να δεχτώ πως θα παραλάβω ένα πλήκτρο στις 9/12/2008 ενώ αν είχα στείλει το ίδιο το φορητό μου από τις 28/11/2008, θα είχα τύχει πιο γρήγορης εξυπηρέτησης;

Λόγω όλων των ανωτέρω, και επειδή νιώθω πως έχω ταλαιπωρηθεί αδικαιολόγητα, ενώ επιπλέον η δουλειά μου έχει υποστεί μεγάλη ζημιά λόγω των κακών χειρισμών από την πλευρά της Sony, επιθυμώ να πιστωθεί ξανά στην πιστωτική μου κάρτα το ποσόν που πλήρωσα (περίπου 20€) για την αποστολή του πλήκτρου και επίσης να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπαίτιοι για την καθυστέρηση που έχω υποστεί.

Σε αναμονή των ενεργειών σας,
χχχχχχχχχχχχχχχχχχ
Καθηγητής Πληροφορικής


Tags: Sony, εξυπηρέτηση, επιστολή, service, DHL, Vaio.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

Σχόλια

  • Θέμα : SONY VAIO VGN-FW31ZJ

    Κύριοι

    Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να συμπληρώσω την ανωτέρω επιστολή που αφορά τα SONY VAIO. Συγκεκριμένα: Στις 8-7-2009 αγόρασα από το Πλαίσιο του Ταύρου (στην Πειραιώς) ένα SONY VAIO VGN-FW31ZJ. Διευκρινίζω, πρόκειται για ένα μοντέλο με οθόνη 16,4 και Blue-Ray εγγραφής. Ένα ακριβό μοντέλο. Από τότε αρχίζουν τα προβλήματα. Σε μια εβδομάδα περίπου, το επιστρέφω στο Πλαίσιο και μου λένε πως πρέπει να γίνει format και γίνεται και χρεώνομαι 30 ΕΥΡΩ. Μετά από λίγες ημέρες πάλι το ίδιο χωρίς χρέωση αυτή την φορά. Γενικά ο υπολογιστής «κολλάει» απίστευτα (Ακόμα και στο Word μερικές φορές). Παράδειγμα, όταν κάνει update κατόπιν για να κλείσει ή να κάνει επανεκκίνηση αργεί παραπάνω από μισή ώρα. Το Σάββατο στις 29-8-2009 το παρέλαβα και πάλι για πολλοστη από το service του Πλαισίου και η κατάσταση παραμένει η ίδια σχεδόν. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την SONY HELLAS η λύση που μου έδωσαν είναι να μην κάνω update διότι τα Windows Vista είναι «βαρειά» και αργούν. Ρώτησα, αν μπορούν να υποστηρίξουν Windows XP, ώστε να αλλάξω λειτουργικό και μου απάντησαν ΟΧΙ διότι δεν μπορούν να υποστηρίξουν τους Drivers. Επίσης μετά την αγορά έμαθα πως το μηχάνημα θα πρέπει να πάει στο Βέλγιο αν χρειάζεται επισκευή. Σήμερα 31-8-09 ετοιμάζομαι πάλι να το πάω στο SERVICE διότι δεν λειτουργεί από την SUITE ADOBE CS4 το PREMIER PRO που σημειωτέο για την εγκατάσταση αυτών των προγραμμάτων το Σάββατο 29-8-09 πλήρωσα στο Πλαίσιο 100 ΕΥΡΩ.
    ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΓΝΗΣΙΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ H ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟ SERVICE ΤΗΣ SONY HELLAS.

    Με εκτίμηση

    Τσιανάκα Αγγελική

    By: ΤΣΙΑΝΑΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ @ 31/08/2009

  • Σε ευχαριστούμε που μας ενημερώνεις. Σίγουρα όσοι ενδιαφέρονται για αγορά κάποιου προϊόντος από τη Sony θα πρέπει να το σκεφτούν παραπάνω...
    By: mrpc @ 03/09/2009

  • ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ...

    ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΛΙΔΗΣ
    ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
    By: Ioannis Chalidis @ 30/09/2009

  • Εν κατακλείδι, η sony δεν έχει καθόλου καλή υποστήριξη, εκτός του ότι πληρώνουμε ακριβά τα προϊόντα της sony, αν χαλάσουν πρέπει να γίνουμε όλοι τεχνικοί κ ταχυδρόμοι. Είμαι υπεύθυνη πληροφορικής μιας φαρμακευτικής εταιρείας, αγοράσαμε 150 οθόνες sony, απο τις δυο τις πιο φανερα προβληματικες (πολλές ήταν, αλλες τρεμοπαίζουν τα γράμματα, άλλες έχουν 1-2 καμμένα Pixel, άλλες κάνουν μικρή αντανακλαση κ πρέπει να τις αναβοσβήνουμε για να στρώνουν) , την μια κάναν να μου την αντικαταστήσουν 7 μήνες με μια hp, κ την άλλη την έστειλα για επισκευή στις 13/02/2009 κ την παρέλαβα σήμερα 23/11/2009 όπως ακριβώς την έστειλα: άχρηστη.... κ τώρα άντε να ψάξεις σε μια χαοτική εταιρεία ποιος φταίει κ γιατί! Ποτέ ξανά sony. κ έναν Projector που πήραμε, είναι ελατωματικός. Tον στείλαμε Ολανδία (!) για να τον παραλάβουμε πάλι ελαττωματικό... η προβολή είναι αχνή, τόσο που δυσκολεύεσαι να καταλάβεις αν λειτουργεί...
    2000 ευρώ μηχάνημα χρήσιμο μόνο για διακοσμητικούς λόγους....
    Ποτέ ξανά SONY κ για κανέναν.
    By: Παντάζογλου Άρτεμις @ 23/11/2009

  • Εγώ συμμετέχω απλώς για να επιβεβαιώσω (ως τεχνικός), όλα όσα έχουν καταγγείλει όλοι οι παραπάνω και κυρίως να συνυπογράψω το πρόβλημα που λέγεται:

    SONY VAIO VGN-FW31ZJ

    Ο συγκεκριμένος φορητός υπολογιστής είναι στην ιδιοκτησία μιας αγαπημένης φίλης μου η οποία έχει δεινοπαθήσει με τα προβλήματα που παρουσιάζει ο φορητός αυτός!!!

    Μπλε οθόνες, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις αδυναμία εκκίνησης κι εντέλει επανειλλημένες εγκαταστάσεις του λειτουργικού...

    Υποτείθεται ότι είναι ένας πανίσχυρος υπολογιστής που θα πρέπει να μπορεί να είναι σε θέση να
    επεξεργάζεται ανετότατα, βαριές εφαρμογές όπως την παραπάνω σουίτα που ανέφερε η Κα Αγγελική Τσανάκα (Adobe Master Collection CS4) και πολλές άλλες...

    Όσο για το επίπεδο εξυπηρέτησης της αντιπροσωπίας είναι γνώστό σ' όλους πια ότι μαζί με HP είναι οι χειρότερες και οι ακριβότερες... δεν σχολιάζω την αλλαζονία και την υποεροψία που τους χαρακτηρίζει... αρκεί που είναι άσχετοι και ανέυθυνοι!!!

    Μετά τιμής...

    Χρήστος Ξαγοράρης
    By: Χρήστος Ξαγοράρης @ 11/04/2010

  • Αυτά αγαπητοί δεινοπαθούντες να τα γράφετε απ' ευθείας στη SONY "όξω απο δώ" κοινώς Ευρώπη ή Ιαπωνία, εδώ ό,τι και να λέτε ό,τι και να γράφετε δεν ιδρώνει το αυτάκι τους (αν έχουν φυσικά).
    Ομοιοπαθών
    By: Θανάσης Τριανταφυλλίδης @ 28/06/2010

  • ΚΥΡΙΟΙ & ΚΥΡΙΕΣ μακρυα απο sony. ΣΉΜΕΡΑ 5/1/11 Μόλις παρέλαβα το ιδιο μοντέλο απο το επίσημο τμημα service της εταιρίας. Δεν διαβάζει το οπτικό (DVD-BLU-RAY). ΣΑΣ ΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΑΠΛΑ DVD κι ενα blu-ray.
    H ΤΙΜΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ -ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ - ΕΙΝΑΙ 700 € .ΤΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ (ΤΟ DVD -BD) Φυσικα δεν το επισκευάζω...θα δω τι θα κάνω... τα είπαμε ενα χεράκι με τους κυριους οι οποίοι με μεγάλο θράσος απάντησαν οτι έπρεπε να γνωρίζω οταν αγόραζα το προιόν απο το Plaisio ότι είναι πανάκριβα τα ανταλλακτικά του...
    By: ΤΗΑΝ @ 05/01/2011

© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top