Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Νέα έρευνα της Cisco

Περιβάλλον - 03/03/2009

Καθώς κορυφαίοι επιχειρηματίες στις Hνωμένες Πολιτείες αναζητούν τρόπους να γίνουν πιο αποδοτικοί ενεργειακά, ώστε να εξοικονομήσουν χρήματα και να μειώσουν τον αντίκτυπο των εταιρειών τους στο περιβάλλον, η πλειοψηφία τους πιστεύει ότι τα προϊόντα της πληροφορικής θα τους βοηθήσουν να γίνουν περισσότερο οικολογικοί, σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η Zogby International για τη Cisco. Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι ένας στους τρεις επιχειρηματίες πιστεύει ότι η στρατηγική τους για το περιβάλλον δεν θα επηρεαστεί από την πρόσφατη οικονομική ύφεση.

Νέα έρευνα της Cisco

 Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους μελλοντικούς προϋπολογισμούς για αγορές προϊόντων πληροφορικής, το 54% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι οι εταιρείες τους είναι πιθανότερο να αγοράσουν προϊόντα που θα τονώσουν την προσπάθειά τους να γίνουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Μόλις το ένα τέταρτο των επιχειρηματιών (27%) δηλώνει ότι οι εταιρείες τους είναι λιγότερο πιθανόν να αγοράσουν προϊόντα και οι υπόλοιποι (19%) δεν είναι βέβαιοι σχετικά με τις μελλοντικές αγορές.

Ταυτόχρονα, σχεδόν το 60% των επιχειρηματιών πιστεύει ότι η πληροφορική μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματική αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες διαχειρίζονται τις περιβαλλοντικές και ενεργειακές τους ανησυχίες στο μέλλον, ενώ 3 στους 10 (29%) πιστεύουν ότι δεν είναι αποτελεσματική. Το 11% δηλώνουν ότι δεν είναι βέβαιοι.

Σχεδόν μία στις 3 επιχειρήσεις δηλώνει ότι η στρατηγική δεν θα επιδεινωθεί από τις οικονομικές συνθήκες. 3 στους 10 (29%) επιχειρηματίες δηλώνουν ότι η φιλική προς το περιβάλλον στρατηγική είναι βασική για μία επιχείρηση και είναι απίθανο να επηρεαστεί από την οικονομική ύφεση, ενώ το 15 % δηλώνει ότι η οικολογική στρατηγική έχει σε μεγάλο βαθμό εγκαταλειφθεί, ενώ αντιμετωπίζουν την ύφεση.

Περισσότεροι από 1 στους 3 (42%) επιχειρηματίες δηλώνουν ότι οι οικολογικές προσπάθειες των εταιρειών τους τις διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό. Ενώ οι προσπάθειες των εταιρειών ως προς το περιβάλλον και την ενεργειακή αποδοτικότητα τις καθιστούν πιο αποτελεσματικές και συμβάλλουν στην περικοπή των δαπανών, 3 στις 10 (30%) δηλώνουν ότι αυτές οι προσπάθειες βοηθούν κάπως τις εταιρείες ώστε να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό.

«Η έρευνα δείχνει ότι οι επιχειρηματίες βλέπουν την τεχνολογία ως μέσο για την αντιμετώπιση των δαπανών και των περιβαλλοντικών ανησυχιών, ιδιαίτερα καθώς προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τις περιβαλλοντικές τους επενδύσεις», δήλωσε η Laura Ipsen, Senior Vice President και co-chair του EcoBoard της Cisco.

«Η Cisco πιστεύει ότι η πληροφορική έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος διαχειρίζεται τα ενεργειακά και περιβαλλοντικά ζητήματα, από το data center και την επιχείρηση έως το Connected Home».

Η έρευνα διεξήχθη από την Zogby International για λογαριασμό της Cisco από τις 19 έως τις 22 Δεκεμβρίου του 2008. Για την έρευνα επελέγησαν 1.190 επιχειρηματίες και υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων, στους οποίους περιλαμβάνονται Διευθύνοντες Σύμβουλοι, Πρόεδροι, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και μέλη διοικητικών συμβουλίων, ενώ το περιθώριο στατιστικού λάθους ήταν 2,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Πρόσφατοι υπολογισμοί έχουν ποσοτικοποιήσει την πιθανή χρήση της πληροφορικής στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών ανησυχιών. Η Global e-Sustainability Initiative και το Climate Group δημοσίευσαν από κοινού μία μελέτη, βάσει της οποίας βγαίνει το συμπέρασμα ότι η ικανότητα της πληροφορικής να παρακολουθεί και να μεγιστοποιεί την αποδοτικότητα της ενέργειας τόσο μέσα όσο και έξω από τον τομέα της θα μπορούσε να συμβάλει στην περικοπή των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως και 7,8 γιγατόνους ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα (GtCO2e) έως το 2020, περισσότερο δηλαδή από τις υπάρχουσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είτε των Ηνωμένων Πολιτειών ή της Κίνας. Ο οικονομικός αντίκτυπος μπορεί να είναι το ίδιο μεγάλος, με ανοδική τάση της τάξης των 800 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.

Διαβάστε όλη τη μελέτη "Smart 2020" στη διεύθυνση www.smart2020.org.


Tags: Cisco, Zogby International, .
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top