Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Η Ericsson και η Deutsche Telekom διεξάγουν με επιτυχία κοινή επιτόπια δοκιμή Ε&Α 100G

Τεχνολογία - 17/03/2009

Η Ericsson και η Deutsche Telekom διεξήγαγαν με επιτυχία επιτόπια δοκιμή οπτικής μετάδοσης υψηλότερου εύρους ζώνης. Εκτός άλλων κοινών δραστηριοτήτων τους, η Ericsson και η DT ασχολούνται με το έργο Ε&Α δημόσιας χρηματοδότησης 100GET, στο πλαίσιο του οποίου έγινε η δοκιμή.

Η Ericsson και η Deutsche Telekom διεξάγουν με επιτυχία κοινή επιτόπια δοκιμή Ε&Α 100G

Η νέα τεχνολογία (που παρασχέθηκε σε αυτήν τη δοκιμή από την πλατφόρμα Marconi MHL 3000 WDM) θα εξυπηρετήσει τις σταθερά αυξανόμενες ευρυζωνικές υπηρεσίες πελατών σε σταθερά και κινητά ευρυζωνικά δίκτυα. Με τη σημαντική επαύξηση των χωρητικοτήτων ήδη υπαρχόντων δικτύων οπτικών ινών, το σύστημα οπτικής μεταφοράς βοηθά τους παρόχους δικτύου να κλιμακώνουν τις δραστηριότητές τους, με αυξανόμενη κεφαλαιακή δαπάνη, και να μειώνουν σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας ανά bit και κατά συνέπεια και το κόστος.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν υπηρεσίες IPTV και βίντεο μέσω Internet. Ολοένα και συχνότερα, οι επιχειρηματικές καταστάσεις απαιτούν την αποστολή ηχητικών υλικών μέσω του δικτύου. Από αυτές τις απαιτήσεις αυξάνεται ραγδαία το εύρος ζώνης που χρειάζεται μεταφορά μέσω του δικτύου. Υπάρχει ανάγκη διεύρυνσης του συνολικού συστήματος μεταφοράς.

Για να αντιμετωπίσει αυτήν την πρόσθετη χωρητικότητα, και ειδικά τις ζεύξεις μεταξύ των router στον πυρήνα σταθερών δικτύων και δικτύων σύγκλισης, ο κλάδος των οπτικών ινών μεταβαίνει σε μια σειρά από πρότυπα μεταφοράς υψηλότερης ταχύτητας. Η Ericsson πρωτοπορεί σε αυτήν την πρόοδο, όπως φαίνεται από τις συνεχείς υλοποιήσεις πελατών 40G, καθώς και τη σημερινή προώθηση του σχεδίου της δράσης 100G, ώστε να ανταποκριθεί στην πρόσθετη πρώιμη ζήτηση από πελάτες, αναβαθμίζοντας τα ήδη εγκατεστημένα συστήματα Marconi MHL 3000.

Ο Hans-Dieter Haag, μέλος του οργανισμού CTO στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Telekom, δήλωσε τα εξής: «Για τα σημερινά και τα μελλοντικά δίκτυα μεταφοράς, ένα ευέλικτο πρόγραμμα οπτικής μεταφοράς είναι μια ανυπέρβλητη αναγκαιότητα, για την τεχνική αλλά και την εμπορική κλιμάκωση. Έτσι γίνεται εκμετάλλευση της αξίας των υπαρχόντων πόρων μας σε οπτικές ίνες, ενώ βοηθούμαστε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τα παράδοξα εύρους ζώνης - εσόδων. Επιπλέον, πρόκειται για τεχνολογία-κλειδί για την υποστήριξη των προσπαθειών μας στην εταιρική βιωσιμότητα και την ενεργειακή αποδοτικότητα.

Η Deutsche Telekom συνεισφέρει ενεργά στον καθορισμό διαφόρων προτύπων 100G. Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώνουμε τις δυνατότητες συνεχούς κλιμάκωσης ήδη εγκατεστημένου εξοπλισμού με μικτή κυκλοφορία δεδομένων 10G και 40G, ώστε να χρησιμοποιείται ακόμα και για τη μετάδοση καναλιών 100G».

Ο Håkan Eriksson, Senior Vice President και CTO της Ericsson, δήλωσε τα εξής: «Η μετάδοση 100G είναι η αιχμή της οπτικής τεχνολογίας και αναμένεται να αποτελέσει ουσιώδη απαίτηση για πολλούς παρόχους δικτύων στα προσεχή έτη. Είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι η Ericsson παρουσιάζει ήδη από σήμερα τις δυνατότητες επίδειξης της τεχνολογίας και στενής συνεργασίας με πελάτες όπως η Deutsche Telekom και με τους φορείς προτυποποίησης, ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η τεχνολογία».

Για την επίδειξη, χρησιμοποιήθηκε υπάρχουσα ζεύξη με μικτή κυκλοφορία δεδομένων 10G και 40G, με διαπόσταση καναλιών 50 GHz. Επιτεύχθηκε ταχύτητα γραμμής 112 Gbit/s, με RZ-DQPSK πολυπλεγμένης πόλωσης και ταχύ tracker πόλωσης σε τυπικό SMF μήκους 600 km. Η ζεύξη περιελάμβανε πολλά ROADM και ανομοιόμορφα κατανεμημένους ενισχυτές. Με τις ζεύξεις βελτιστοποιημένες ως προς την απόσταση, είναι δυνατή η χρήση οπτικής διαδρομής μήκους μεγαλύτερου των 1200 km, όπως έχει επιδειχθεί σε εργαστηριακά πειράματα.

Στο πλαίσιο του εν εξελίξει έργου Ε&Α 100GET, η DT και η Ericsson θα συνεχίσουν τις επιτόπιες δοκιμές για όλο το 2009 και θα συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους με τους πελάτες, ώστε να προσδιορίσουν τις καλύτερες μορφές διαμόρφωσης, ώστε να διασφαλίζεται η προσαρμογή των προϊόντων στις μελλοντικές απαιτήσεις.

Η DT και η Ericsson συνεχίζουν να δίνουν ώθηση στη συνεχή βιομηχανική έρευνα και προτυποποίηση των οπτικών υψηλής ταχύτητας. Για παράδειγμα για τα 40GbE και 100GbE με την IEEE, με την ITU-T για τη χρήση της ψηφιακής ιεραρχίας OTU-4 νέας γενιάς της OTN για έως 112Gbit/s και με την OIF για μετάδοση 100G μεγάλων αποστάσεων.

Το Ethernet είναι πλέον η προτιμώμενη διασύνδεση για τη μεταφορά εφαρμογών πακέτων και το 100GbE διαθέτει το δεκαπλάσιο εύρος ζώνης σε σύγκριση με ό,τι χρησιμοποιείται σήμερα με διασυνδέσεις Ethernet.


Tags: Ericsson, Deutsche Telekom, DT, 100GET.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top