Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

H Ericsson επιτυγχάνει ταχύτητα δεδομένων 0,5 Gbps

Τεχνολογία - 18/03/2009

Η Ericsson ολοκλήρωσε την πρώτη ζωντανή επίδειξη τεχνολογίας VDSL2, η οποία επιτυγχάνει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μεγαλύτερες του 0,5 Gbps. Έτσι οι πάροχοι θα μπορούν να προσφέρουν διασύνδεση χαμηλού κόστους και υψηλής απόδοσης σε ολοένα και περισσότερους πελάτες κινητής τηλεφωνίας με βασική ζεύξη, εταιρικούς χρήστες και οικιακούς πελάτες.

H Ericsson επιτυγχάνει ταχύτητα δεδομένων 0,5 Gbps

Στην επίδειξη της Ericsson επιτεύχθηκαν ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μεγαλύτερες των 0,5 Gbps μέσω συνεστραμμένων ζευγών χαλκού, με την πλέον πρόσφατη τεχνολογία για σύζευξη γραμμών (line bonding) και ακύρωση συνακρόασης (crosstalk cancellation) για το DSL, τεχνολογία γνωστή και ως "vectorized" VDSL2. Η τεχνολογία είναι κατάλληλη για επεκτάσεις οπτικών ινών, συνδυάζοντας την οπτική ίνα με χαλκό στο τελευταίο μίλι ως βασική ζεύξη.

Αυτή η τεχνολογία VDSL2 προσφέρει αδύνατες μέχρι σήμερα ταχύτητες σε υπάρχουσες γραμμές χαλκού, ανοίγοντας νέες ευκαιρίες για τους παρόχους να προσφέρουν στους πελάτες τους ευρυζωνικές υπηρεσίες όπως η IPTV. Με αυτήν την τεχνολογία, οι πάροχοι μπορούν να βελτιώνουν τις υλοποιήσεις πρόσβασης μέσω οπτικών ινών με χαλκό μέχρι το τελευταίο μίλι, μεγιστοποιώντας έτσι την επαναχρησιμοποίηση της υπάρχουσας υποδομής. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι καταναλωτές θα είναι σε θέση να απολαμβάνουν πραγματικά ευρυζωνικές υπηρεσίες όπως το HDTV και το video-on-demand από το σπίτι τους.

Η νέα τεχνολογία καθιστά επίσης δυνατή τη χρήση των υπαρχόντων δικτύων χαλκού ως βασική ζεύξη για ασύρματους σταθμούς βάσης, επιταχύνοντας τη μελλοντική υλοποίηση του HSPA και των κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών υψηλής ταχύτητας μέσω LTE.

Ο Håkan Eriksson, CTO της Ericsson, δήλωσε τα εξής: «Αυτή η επίδειξη επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της Ericsson στην τεχνολογία ευρυζωνικής πρόσβασης και τη δέσμευσή μας για συνεχή έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογίας DSL με στόχο τη βελτίωση των δραστηριοτήτων των παρόχων με νέες λύσεις. Αποδεικνύει επίσης τις δυνατότητες της Ericsson να παρέχει στο μέλλον βασική ζεύξη για κινητή τηλεφωνία, η οποία θα επιτρέψει τη γρήγορη και οικονομική εισαγωγή των λύσεων Long Term Evolution (LTE)».

Η ακύρωση συνακρόασης (crosstalk cancellation), γνωστή και ως vectorized VDSL2, επιτρέπει εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες μετάδοσης από άκρο σε άκρο, βελτιώνοντας την απόδοση του VDSL2 αφού μειώνει το θόρυβο που προέρχεται από τα άλλα ζεύγη χαλκού στην ίδια δέσμη καλωδίου. Έτσι αυξάνεται η χωρητικότητα και η απόσταση πρόσβασης, με εκπληκτικά περισσότερους πελάτες να έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης. Η τεχνολογία vectoring εφαρμόζει επίσης απόζευξη των γραμμών σε ένα καλώδιο (σε ό,τι αφορά τις παρεμβολές), βελτιώνοντας σημαντικά τη διαχείριση ισχύος, ενέργεια που μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας.

Η σύζευξη γραμμών (line bonding) σημαίνει την ενοποίηση περισσότερων από μία γραμμών σε μία και προϋποθέτει τη διαθεσιμότητα στο σημείο εγκατάστασης περισσότερων του ενός ζευγών χαλκού, κάτι που συνήθως ισχύει. Στην επίδειξη επιτεύχθηκαν συνολικές ταχύτητες μεγαλύτερες από 0,5 Gbps σε απόσταση 500 m, με τη σύζευξη έξι γραμμών. Τα πρότυπα για το VDSL2 και τη σύζευξη γραμμών είναι ήδη διαθέσιμα, ενώ η προτυποποίηση του vectoring συνεχίζεται και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2009.


Tags: Ericsson, vdsl2, LTE, line bonding.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top