Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Backup Exec System Recovery 2010

Τεχνολογία » Software - 01/12/2009

Η Symantec Corp. ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα του Backup Exec System Recovery 2010, μίας ολοκληρωμένης λύσης backup και ανάκτησης συστημάτων για μικρές επιχειρήσεις. Το Backup Exec System Recovery 2010 αυτοματοποιεί την διαδικασία backup όλου του συστήματος ή ανεξάρτητων αρχείων και φακέλων, χωρίς να διαταράσσει την παραγωγικότητα του χρήστη, ενώ παράλληλα επιτρέπει ταχύτατη ανάκτηση στο ίδιο ή σε διαφορετικό hardware, σε virtual machines ή σε απομακρυσμένα σημεία.

Backup Exec System Recovery 2010

Το Backup Exec System Recovery 2010 διαθέτει υποστήριξη στα πρόσφατα λειτουργικά συστήματα της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Windows 7, Microsoft Exchange 2010 και Microsoft Windows Server 2008 R2, διευκολύνοντας την μετάβαση στις νέες πλατφόρμες και διασφαλίζοντας συνεχόμενη προστασία κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. Με την νέα έκδοση, το Symantec Backup Exec System Recovery θα είναι σε θέση να υποστηρίζει το λειτουργικό σύστημα Linux αργότερα εντός του έτους.

«Οι σημερινές μικρές επιχειρήσεις χρειάζονται προστασία των δεδομένων τους, η οποία θα προέλθει από μία προσιτή και αξιόπιστη backup and recovery λύση που θα προστατεύει την πληροφορία και τα συστήματά τους, έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται το downtime και να προλαμβάνονται τυχόν απώλειες», είπε ο κ. Χρήστος Βεντούρης, Technology Specialist της Symantec Ελλάδος. «Το Backup Exec System Recovery 2010 παρέχει στις μικρές επιχειρήσεις προσιτή προστασία, έτσι ώστε να μπορούν εύκολα να ανακτήσουν ό,τι χρειάζονται, όταν το χρειάζονται και σε οποιοδήποτε φυσικό ή εικονικό περιβάλλον επιθυμούν.»

Για τις μικρές επιχειρήσεις, το backup and recovery αποτελεί πρόκληση και ανησυχία μαζί. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα σε 1.650 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (SMBs) και σε πελάτες τους, υπάρχει μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στο πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται την ετοιμότητα που κατέχουν στο disaster recovery και στο πραγματικό επίπεδο ετοιμότητάς τους. Σύμφωνα με την έρευνα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ικανοποιημένες με το επίπεδο disaster preparedness που διαθέτουν (84%), αλλά οι πρακτικές που ακολουθούν αποκαλύπτουν ότι αυτό είναι αδικαιολόγητο.

Ο μέσος όρος μίας μικρομεσαίας επιχείρησης έχει αντιμετωπίσει τρεις διακοπές λειτουργίας μέσα σε διάστημα 12 μηνών, με τις κυριότερες αιτίες να είναι ιοί και επιθέσεις hacker, διακοπές λειτουργίας ρεύματος και φυσικές καταστροφές. Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι σχεδόν μισοί από αυτούς αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχουν ένα πλάνο να αντιμετωπίσουν τέτοιες αστοχίες στην επιχειρησιακή λειτουργία. Ενώ αρκετές επιχειρήσεις αναπτύσσουν κάποια μορφή backup, μόνο μία στις πέντε (23%) πραγματοποιεί καθημερινό back up, ενώ 40% πραγματοποιεί back up σε μηνιαία βάση ή και λιγότερο. Η έρευνα επίσης υποδεικνύει ότι οι μικρές επιχειρήσεις που χάνουν δεδομένα λόγω απώλειας, χάνουν επίσης πωλήσεις και πελάτες.

Το Backup Exec System Recovery παρέχει στις μικρές επιχειρήσεις με μία και μοναδική, εύκολη στη χρήση λύση για backup and recovery. Το Backup Exec System Recovery 2010 περιλαμβάνει την επιλογή Τμηματική Ανάκτηση - για την οποία εκκρεμεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Symantec - κάτι που στο παρελθόν ήταν προαιρετική επιλογή. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στις μικρές επιχειρήσεις να πραγματοποιούν back up ενός ολόκληρου file server, desktop, laptop, virtual server ή server κρίσιμων εφαρμογών, όπως τα Microsoft Exchange ή Microsoft SharePoint και μετά να επαναφέρουν τμήματα αυτών, όπως ατομικά email του Exchange, αρχεία SharePoint ή ατομικά αρχεία σε δευτερόλεπτα. Το Backup αποθηκεύεται σε μία ποικιλία αποθηκευτικών συσκευών, ενώ μπορεί να αντιγραφεί σε ένα απομακρυασμένο σημείο ή σε δευτερεύουσα συσκευή για λόγους disaster recovery.

Επιπλέον, το Backup Exec System Recovery παρέχει υποστήριξη στα πιο πρόσφατα εικονικά περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων των VMware vSphere 4.0, Microsoft Hyper-V Server 2008, και Citrix XenServer 5.x. Αυτή η υποστήριξη διασφαλίζει ότι οι μικρές επιχειρήσεις που εφαρμόζουν την τεχνολογία virtualization στην υποδομή πληροφορικής τους, μπορούν να πραγματοποιήσουν την μετατροπή φυσικών συστημάτων σε virtual machines μέσω του Backup Exec System Recovery.

Οι οργανισμοί μπορούν εύκολα να διαχειριστούν το περιβάλλον backup που διαθέτουν σε τοπικά και απομακρυσμένα σημεία από ένα μοναδικό, κεντρικό σημείο με τη λύση Backup Exec System Recovery Management, διαθέσιμη μαζί με το Backup Exec System Recovery 2010 χωρίς επιπλέον κόστος. Οι συνεργάτες από το κανάλι διανομής μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το χαρακτηριστικό αφού τους παρέχει πλήρη απομακρυσμένη πρόσβαση στα backup των πελατών τους μέσω μίας VPN σύνδεσης, επιτρέποντας τους να δημιουργούν, να επεξεργάζονται και να διανέμουν εργασίες backup, πολιτικές, πακέτα εγκατάστασης, πακέτα αναβάθμισης και ρυθμίσεις πελατών, ενώ επιτρέπει απομακρυσμένη ανάκτηση δεδομένων και/ή ολόκληρων συστημάτων.

Επιπρόσθετα, η προϊοντική σειρά Backup Exec System Recovery περιλαμβάνει εκδόσεις που πραγματοποιούν backup και ανάκτηση των Microsoft Windows Servers, Microsoft Windows Small Business Servers καθώς και των desktops και laptops.


Tags: Symantec, Backup.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top