Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Earth Wind & Music Festival

Πολιτισμός και πολιτιστικές εκδηλώσεις » Μουσική » Live Reports - 28/07/2010

Την περιβαλλοντική συνείδηση του καθενός από εμάς ήρθε να αφυπνίσει το οικολογικό φεστιβάλ « Earth Wind & Music Festival» που πραγματοποιήθηκε - με ευθύνη της εταιρίας παραγωγής SHOWHAT - από την Τετάρτη 14 μέχρι και την Κυριακή 18 Ιουλίου.

Earth Wind & Music Festival

Πρώτος σταθμός  του Φεστιβάλ η Αρχαία Ολυμπία- υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.  

      Στη διάδοση του εν λόγω φεστιβάλ συνέβαλαν  με την παρουσία τους και τη συμμετοχή  τους πολλοί καλλιτέχνες όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, η Έλλη Πασπαλά, ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, η Έλενα Παπαρίζου και οι ONIRAMA, η Πρέσβειρα του οικολογικού φεστιβάλ « Earth Wind & Music Festival» η ηθοποιός Πέμη Ζούνη έδωσαν το δικό τους οικολογικό μήνυμα με την παρουσία και τη συμμετοχή τους σε αυτή  την πρωτοβουλία.  
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ και σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας διοργανώθηκε  έκθεση ζωγραφικής από νέους με θέμα μουσική – περιβάλλον και συγκεκριμένα εκτέθηκαν τα 25 καλύτερα έργα από μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού. Παράλληλα στην πλατεία του Δημαρχείου λειτούργησαν «ειδικοί πάγκοι» που χρησιμοποιήθηκαν από τοπικούς παραγωγούς για γευστικές δοκιμές και πώληση (κρασί, μέλι, λιαστή ντομάτα, τυρί κλπ), από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων για προβολή του τρόπου ζωής σε σχέση με τη φύση (διάφορες δραστηριότητες). 
 
 
Το πρόγραμμα του « Earth Wind & Music Festival» που ολοκληρώθηκε με επιτυχία είχε ως εξής:  
  1.   Εκδήλωση επισήμων στο Αρχαιολογικό Μουσείο:

 

    Το Σάββατο 17 Ιουλίου  στο προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου πραγματοποιήθηκε απονομή πιστοποιητικού «κλιματικά ουδέτερης εκδήλωσης» από τον Νίκο Αυλώνα Δ/ντα Σύμβουλο του Κέντρου Αειφορίας (CSE) στον Γενικό Διευθυντή της Showhat Πέτρο Ζωντήρο και κεντρική ομιλία του διεθνούς φήμης καθηγητή Αειφόρου Ανάπτυξης στο Illinois Institute of Technology (IIT) Dr George P. Nassos.  
    Την ειδική αυτή τιμητική εκδήλωση ολοκλήρωσε η μουσική εκδήλωση με την συμμετοχή της Πέμης Ζούνη και του Θοδωρή Οικονόμου (πιάνο – φωνή).  
  1. Κορύφωση  του προγράμματος εκδηλώσεων του  οικολογικού φεστιβάλ « Earth Wind & Music Festival»   ήταν η διοργάνωση τριών οικολογικών συναυλιών-υπό την Αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας - στο Θέατρο Ολύμπια:
      • Πέμπτη 15 Ιουλίου:  Συναυλία Σταύρου Ξαρχάκου (Διευθύνει ο ίδιος ο συνθέτης )- Ερμηνεύει η Έλλη Πασπαλά – Αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο
      • Παρασκευή 16 Ιουλίου: Συναυλία Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας.
      • Κυριακή 18 Ιουλίου:Συναυλία Έλενα Παπαρίζου & ΟΝΙRΑΜΑ.
       
      Η διοργάνωση και η παραγωγή των  παραπάνω συναυλιών δεν ήταν μόνο πολύτιμη για το περιβάλλον αλλά και εντυπωσιακή στη διαδικασία της! 
       
      Λιτός αλλά δυναμικός ο σχεδιασμός της σκηνής, ακολούθησε υψηλά πρότυπα και με απόλυτο σεβασμό στο θέαμα. Το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που απαιτήθηκε για την διεξαγωγή των τριών συναυλιών προήλθε από βιοκαύσιμα (biodiesel) και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την μηδαμινή εξαγωγή ρύπων.  
      Οι  πρωτοβουλίες, ωστόσο, του Οικολογικού Φεστιβάλ « Earth Wind & Music Festival» δεν σταματούν την Κυριακή 18 Ιουλίου αλλά θα συνεχιστούν και μετά την ολοκλήρωσή του.  Οι διοργανωτές του, σε συνεργασία με το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και τον Αγροτικό Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής  προγραμματίζουν την ανάπλαση έκτασης στην Αρχαία Ολυμπία με τις μελέτες του σχετικού χώρου να βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Η ανάπλαση προγραμματίζεται να γίνει μέσα στον Οκτώβριο.  
 
Οικολογικό Φεστιβάλ « Earth Wind & Music Festival»- Οικολογική ευαισθησία και περιβαλλοντική συνείδηση.  
Ένα διαφορετικό ταξίδι στην Ελλάδα με «όχημα» τον Πολιτισμό. 

Tags: Earth Wind, Σταύρος Ξαρχάκος, Έλλη Πασπαλά, Νίκος Γκάτσος, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Έλενα Παπαρίζου, Onirama.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top