Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Οι Έλληνες καλλιτέχνες του ένTechno Festival

Auto - Moto - 29/07/2010

Ανακοινώθηκε το lineup των Ελλήνων καλλιτεχνών του ένTechno Festival που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου στο SIX D.O.G.S. (Aβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι).

Οι Έλληνες καλλιτέχνες του ένTechno Festival

MR. STATIK (GR) / www.myspace.com/statikmr 

Πίσω από το πρότζεκτ Mr.Statik βρίσκεται ο Στάθης Καλατζής. Ο γεννημένος το 1978 στον Βόλο Mr. Statik μεγάλωσε στη δεκαετία του ’90 σε ένα περιβάλλον όπου η breakbeat και hardcore σκηνή μόλις γεννιόνταν. Μετά τη μετακόμιση του στην Αθήνα για να σπουδάζει πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο άρχισε να λαμβάνει και αυτός μέρος στην οργάνωση party καταλήγοντας να σχηματίσει την ομάδα «Improvize» μαζί με τον φίλο και Dj Chevy. Η καριέρα του έμελλε να πάρει την πρώτη αποφασιστική στροφή της το 2003 όταν ο Στάθης κέρδισε τον διαγωνισμό της Red Bull Music Academy και ταξίδεψε ως το μακρινό Cape Town για να λάβει μέρος στη μουσική ακαδημία. Μετά την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη ξεκίνησε το πρότζεκτ Mud Max μαζί με τον Motek κυκλοφορώντας υλικό με την Balkon και την Ware. Λίγο πριν το τέλος του 2006 ο Mr. Statik ξεκίνησε τη σόλο πορεία του με τα πρώτα του EP να κυκλοφορούν από labels όπως η Karloff, η Stock5 και η Octopus. Aκολούθησαν εμφανίσεις στο Monegros festival, στο Tresor, ακόμη και στο θρυλικό Βερολινέζικο  Panorama, ενώ πλέον ο Mr.Statik αποτελεί και μέρος του roster της Bpitch Control της Ellen Allien.

Ακούστε MIX του ΜR.STATIK ΕΔΩ

BODJ (GR) / www.myspace.com/bodjone

Ο Bodj ή κατά κόσμον Γιώργος Ζαχαρίου, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Ξεκίνησε τη συλλογή μουσικών κομματιών στην ηλικία των 12 ετών. Πρωτοήρθε σε επαφή με τη ροκ και πανκ μέσω φίλων, οι οποίοι του έδωσαν και τις πρώτες του κασέτες. Στα 15, ανακάλυψε το ταλέντο του στην τέχνη του graffiti αλλά και ολόκληρη την κουλτούρα του «δρόμου» και ξεκίνησε να συλλέγει κομμάτια από hip hop, disco, early b-boy electro. Στην αρχή του 2005, ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα ηχοληψίας και μουσικής παραγωγής στο ινστιτούτο SAE και βρέθηκε στο κέντρο της tech-house και techno σκηνής, δεχόμενος επιρροή από το νέο κύμα παραγωγών και Djs που κυριαρχούσαν εκείνη την εποχή. Το 2007 ένας εκ των key jockeys της αθηναϊκής και όχι μόνο σκηνής, ο Mr. Statik, τον εμπιστεύτηκε και μοιράστηκε τα decks μαζί του στο clubs Fetisch έκτοτε ακολούθησαν εμφανίσεις σε Αθήνα και επαρχία δίπλα σε γνωστούς Έλληνες και ξένους Djs. Το 2009 είναι μια σημαντική χρονιά για τον Bodj καθώς κάνει τα πρώτα του βήματα στη μουσική παραγωγή, το minimal house ύφος του κεντρίζει το ενδιαφέρον αρκετών εταιρειών του εξωτερικού με τις πρώτες κυκλοφορίες να έρχονται στις αρχές του 2010. 
 

Ακούστε MIX του BODJ ΕΔΩ
 
 

K.ATOU (GR) / www.myspace.com/katoumusik

Η K.atou ξεκίνησε την Dj καριέρα της όσο ήταν ακόμη  έφηβη αλλά συνέχισε ακάθεκτη όταν μετακόμισε στην Κέρκυρα για να σπουδάσει. Εκεί ξεκίνησε όχι μόνο να διοργανώνει party αλλά και τη δικιά της εκπομπή κάθε Σαββατοκύριακο στον σταθμό Life Radio του νησιού. Το 2004 η K.atou μετακόμισε στο Λονδίνο προκειμένου να παρακολουθήσει ένα μεταπτυχιακό, διευρύνοντας ταυτόχρονα τους μουσικούς της ορίζοντες. Την επόμενη χρονιά η αναζωογονημένη Dj γύρισε στην Αθήνα όπου η καριέρα της ως Dj άρχισε να απογειώνεται με διάφορα bookings ανά την Ελλάδα. Με τον συνάδελφο της Fanny G, η K.atou ίδρυσε την κολεκτίβα «Les Rythmes Minimales» και άρχισε να προωθεί τον minimal ήχο που τόσο πολύ αγαπούσε. Κατά τη διάρκεια του 2005 ίδρυσε μια ακόμη κολεκτίβα, την «:MinimalAthens:», μαζί με τους Zero:One και Bonso. Το 2006, η δισκογραφική Goosehound με έδρα τη Νέα Υόρκη, υπέγραψε συμβόλαιο μαζί της, ανακηρύσσοντας την μια από τις “ξένες διπλωμάτες” της. Μετά από ένα ταξίδι στις Η.Π.Α. και στον Καναδά για λίγο  “μουσικό διαλογισμό”, ήρθε ο καιρός να ξεκινήσει τις δικές της παραγωγές. Η πρώτη της σημαντική παραγωγή ήταν αυτή με τον Nutown Project Found, που κυκλοφόρησε μέσω της Einmaleins Musik το 2007 αποσπώντας πολύ καλές κριτικές. Τον Ιούνιο του 2007 η K.atou βρέθηκε να μένει στο Βερολίνο, έχοντας καθιερωθεί ως μια νέα Dj διεθνούς βεληνεκούς, ταξιδεύοντας σε διάφορους προορισμούς του εξωτερικού. Το 2009 η K.atou βρέθηκε να δουλεύει πάνω σε διάφορα projects, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει μια συνεργασία με τον Steve Lawler και τους Italoboyz. Της δόθηκε ακόμη η ευκαιρία να επισκεφτεί το Detroit’s Electronic Music Festival, παίζοντας σε πολλά δημοφιλή afterparty συμπεριλαμβανομένων των: Resolute, 9 to 5, Soulcity 303 και Pulse Bar. Αυτήν την περίοδο ετοιμάζει ακόμη ένα EP ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και ως “Janet Davis” ένα νέο EP για τη δισκογραφική Lomidhigh Lmtd και άλλο ένα δισκάκι από τη Mallory Records.

 

Ακούστε MIX της K.ΑΤΟU EΔΩ

 

PAN (GR)

Your browser may not support display of this image.

 

Πίσω από το καλλιτεχνικό όνομα «Pan» βρίσκεται ο Πάνος  Πιλαφάς, ένας νέος Dj και παραγωγός  που μετά από πολύ partying, μουσική  εκπαίδευση στη Νέα Υόρκη και  συμμετοχή στα πιο underground events το «Μεγάλου Μήλου», αποφάσισε να αξιοποιήσει ότι έμαθε, μεταφέροντας τη βάση του και τις δράσεις του πίσω στην Ελλάδα. Γρήγορα το ελληνικό κοινό της χορευτικής μουσικής εκτίμησε το ιδιαίτερο του γούστο που συνδυάζει τις ιδιόρρυθμες μελωδίες με τους σέξι και groovy ήχους. Ο Πάνος κατάφερε εδώ και ένα χρόνο να κάνει το όνειρο που μοιράζονταν με τον κολλητό του Νεκτάριο πραγματικότητα και να μεταφέρει το πνεύμα των techno parties της Αμερικής στην Αθήνα, διοργανώνοντας το φεστιβάλ ένTechno.

 
 

Θρι Σίξτι Vinyl Spot

Your browser may not support display of this image.

To δισκοπωλείο   Θρι Σίξτι θα βρίσκεται στον  χώρο του Six D.O.G.S. στο πλαίσιο  του ΈνTechno  festival στις 10,11 και 12  Σεπτεμβρίου, δίνοντας τη δυνατότητα  στους επισκέπτες να ανακαλύψουν  νέους και παλιούς τίτλους  σε εφάμιλλα χορευτικά μουσικά  είδη με το φεστιβάλ, όπως house, minimal techno, tech-house, techno αλλά και «διαμάντια » από άλλα μουσικά είδη. Θα μπορείτε φυσικά να ακούσετε τα βινίλια μας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και να ενημερωθείτε για τις παρούσες και μελλοντικές δραστηριότητές του δισκοπωλείου.

 

Θρι Σιξτι Independent Recordstore: Eλασιδών 29, Γκάζι, τηλ. +30 210 3453307

 

web / myspace / Facebook / Contact us

 

Red Bull Music Academy Workshops

Παρουσίαση της  δουλειάς και της φιλοσοφίας δύο  από τους headliners του φεστιβάλ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/09:

19.00-20.30 @ SIX D.O.G.S. : BRUNO PRONSATO

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/09:

19.00-20.30 @ SIX D.O.G.S. : MATIAS AGUAYO

 
 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

 

Εισιτήρια20 ευρώ το ημερήσιο / 50 ευρώ το τριήμερο. Η τιμή θα παραμείνει η ίδια και τη μέρα του φεστιβάλ αλλά υπάρχει περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων, οπότε συνιστούμε την αγορά τους στην προπώληση.

 

H προπώληση έχει  ήδη ξεκινήσει! 

 

Προπώληση τριήμερου εισιτηρίου μόνο από:

ΙΑΝΟΣ: Σταδίου 24, τηλ. +30 210 3217917

ΜETROPOLIS: Πανεπιστημίου 54, τηλ. +30 210 3808549 - 3801179.

 

Προπώληση ημερήσιου εισιτηρίου μόνο από:

SIX D.O.G.S.: Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ. +30 210 3210510.

 

Online (τριήμερο  και ημερήσιο εισιτήριο):

http://www.residentadvisor.net/event.aspx?175706


Tags: ένTechno Festival.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top