Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Διαθέσιμη η τελική έκδοση του Service Pack 2 των Windows XP

Τεχνολογία » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows - 18/08/2004

Η Microsoft ανακοίνωσε την έναρξη της διάθεσης του Windows® XP Service Pack 2 με Προηγμένες Τεχνολογίες Ασφαλείας. Το Service Pack διατίθεται δωρεάν, προσφέρει τις νεότερες ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας και τις καινοτομίες της Microsoft, δημιουργεί ισχυρές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ασφαλείας και προσθέτει νέες δυνατότητες για την εκ των προτέρων προστασία, οι οποίες θα συμβάλουν στην καλύτερη προφύλαξη των υπολογιστών από εισβολείς, ιούς και άλλους κινδύνους για την ασφάλεια.

«Το Service Pack 2 αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου μας, ο οποίος αφορά την καλύτερη θωράκιση και τη μεγαλύτερη αντοχή των υπολογιστών απέναντι στις ολοένα και πιο πολύπλοκες επιθέσεις,» δήλωσε ο Bill Gates, Πρόεδρος και Chief Software Architect της Microsoft. «Είναι το αποτέλεσμα της σταθερής επένδυσης για μεταρρύθμιση και εκτεταμένη βιομηχανική συνεργασία. Επίσης, φανερώνει την ευρεία παραδοχή ότι, καθώς το περιβάλλον ασφαλείας αλλάζει, η βιομηχανία είναι απαραίτητο να συνεργάζεται, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει.»

Κατά την παγκόσμια διανομή του Service Pack 2, η Microsoft θα μεταφράσει και θα προσαρμόσει το λογισμικό σε 25 γλώσσες μέσα στους επόμενους δύο μήνες και θα το διανείμει σε κατασκευαστές υπολογιστών, εταιρικούς πελάτες και καταναλωτές μέσω στοιχείων λήψης, εμπορικής εγκατάστασης, δωρεάν CD και καινούριων υπολογιστών. Ο πιο εύκολος τρόπος για τα άτομα που χρησιμοποιούν τα Windows XP ώστε να εξασφαλίσουν την παραλαβή του Service Pack 2, μόλις κυκλοφορήσει στη γλώσσα τους είναι να ενεργοποιήσουν απλώς τη δυνατότητα Αυτόματες Ενημερώσεις στα Windows XP. Οι πελάτες που έχουν ενεργοποιήσει τις Αυτόματες Ενημερώσεις θα λάβουν τις νεότερες ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας για τα Windows XP, μαζί με το ενημερωμένο λογισμικό εγκατάστασης που θα βελτιστοποιήσει την εμπειρία λήψης του Service Pack 2 και όλων των μελλοντικών ενημερωμένων εκδόσεων για τα Windows XP. Η χρονική στιγμή παραλαβής του στοιχείου λήψης Service Pack 2 μέσω των Αυτόματων Ενημερώσεων από τους πελάτες εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού χρήσης του Internet από τον πελάτη, της τοποθεσίας, της γλώσσας και του επιπέδου της ζήτησης για το Service Pack 2 μέσω του Internet. Οι Αυτόματες Ενημερώσεις χρησιμοποιούν τη διαθέσιμη χωρητικότητα στο Internet, ώστε να γίνεται σταδιακή λήψη των ενημερωμένων εκδόσεων χωρίς να παρεμβάλλονται στην καθημερινή χρήση του υπολογιστή. Η Microsoft υπολογίζει να διαθέσει το Service Pack 2 σε περίπου 100 εκατομμύρια υπολογιστές μέσω των Αυτόματων Ενημερώσεων μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Οι Αυτόματες Ενημερώσεις ενεργοποιούνται εύκολα στα Windows XP και περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην τοποθεσία http://www.microsoft.com/hellas/security/protect/.

Οι πελάτες που δε διαθέτουν αξιόπιστες συνδέσεις Internet και επιθυμούν να αποκτήσουν το Service Pack 2 σε CD, μπορούν να παραγγείλουν ένα δωρεάν CD από την τοποθεσία της Microsoft® στο Web, εφόσον το Service Pack 2 διατίθεται παγκοσμίως. Η Microsoft συνεργάζεται επίσης και με κατασκευαστές υπολογιστών, ώστε να διασφαλίσει την ταχύτερη δυνατή διάθεση υπολογιστών που βασίζονται σε Windows XP, με προεγκαταστημένο το Service Pack 2.

Επιχειρήσεις όλων των μεγεθών θα πρέπει να αξιολογήσουν το Service Pack 2 αυτήν τη στιγμή, αν δεν έχουν αρχίσει να το κάνουν ήδη. Οι εταιρικοί πελάτες που χρησιμοποιούν τα Windows XP θα πρέπει να αναπτύξουν το Service Pack στα πιο σημαντικά συστήματά τους, ειδικότερα στους φορητούς υπολογιστές και στους υπολογιστές των υπαλλήλων που εργάζονται στο σπίτι, μόλις αυτό καταστεί λειτουργικό.

«Εφόσον οι ιοί και άλλες εκτεταμένες απειλές που αφορούν υπολογιστές επιχειρήσεων και καταναλωτών πολλαπλασιάζονται, η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε την προστασία των προσωπικών υπολογιστών,» δήλωσε ο Rob Enderle, κύριος αναλυτής της εταιρίας Enderle Group. «Είτε πρόκειται για μεγάλη επιχείρηση είτε για μικρή επιχείρηση ή ιδιώτη, το Windows XP Service Pack 2 είναι σημαντικό, επειδή αντιμετωπίζει τις σημερινές περιπτώσεις έκθεσης με έναν ολοκληρωμένο τρόπο. Θα συμβούλευα, όποιον χρησιμοποιεί τα Windows XP, να το εγκαταστήσει με την πρώτη ευκαιρία.»

Το Service Pack 2 παρέχει εκ των προτέρων προστασία στους πελάτες των Windows XP

Το Windows XP Service Pack 2 με τις Προηγμένες Τεχνολογίες Ασφαλείας σχεδιάστηκε από τη Microsoft για να παρέχει ρητά προληπτική προστασία για τα Windows XP. Οι ενημερωμένες εκδόσεις και οι βελτιώσεις στο Service Pack 2 εστιάζουν σε τρεις κύριους τομείς:

• Ισχυρότερες ρυθμίσεις ασφαλείας: Το Service Pack 2 δημιουργεί ισχυρότερες προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ασφαλείας και περιλαμβάνει ενημερωμένες εκδόσεις με νέες δυνατότητες και εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους πελάτες να προστατέψουν τα συστήματα και τις πληροφορίες τους από εισβολείς, ιούς και άλλες απειλές για την ασφάλεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ασφαλέστερη αναζήτηση και επικοινωνία για τους καταναλωτές, καθώς και βελτιωμένη υποδομή ασφαλείας για τις επιχειρήσεις.

• Αυξημένη δυνατότητα διαχείρισης και ελέγχου: Το Service Pack 2 καθιστά πιο εύκολη τη ρύθμιση παραμέτρων και τη διαχείριση των πόρων ασφαλείας με νέα λειτουργικότητα, μεγαλύτερη δυνατότητα πρόσβασης και διαισθητικά εργαλεία ασφαλείας, καθώς και το νέο Κέντρο Ασφαλείας των Windows (Windows Security Center).

• Βελτιωμένες και ασφαλέστερες εμπειρίες: Το Service Pack 2 περιλαμβάνει ενημερωμένες εκδόσεις οδηγών (key drivers), ενημερωμένη υποστήριξη για νέες τεχνολογίες, όπως οι Wi-Fi και Bluetooth® - ειδικά αυτών που σχετίζονται με την ασφάλεια – και ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας για άλλες κύριες δυνατότητες, παρέχοντας πιο ασφαλή εμπειρία στον τελικό χρήστη και, επομένως, πιο παραγωγική και χρήση των υπολογιστών τόσο για δουλειά όσο και για διασκέδαση.

Η Microsoft δουλεύει μαζί με τους πελάτες και συνεργάτες της για να προσφέρει τις πιο πρόσφατες βελτιώσεις

Το Service Pack 2 ενσωματώνει τα αποτελέσματα ενός σημαντικού ελέγχου που έγινε από πελάτες. Η Microsoft έχει φιλοξενήσει πάνω από 1 εκατομμύριο δοκιμαστικών εκδόσεων του Service Pack 2 μέσω της τεχνικής προεπισκόπησης, τεχνικών προγραμμάτων έκδοσης beta και προγραμμάτων MSDN®, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα δοκιμαστικά προγράμματα στην ιστορία της εταιρίας. Επιπλέον, η Microsoft έχει ελέγξει εκατοντάδες εφαρμογές και συσκευές που βασίζονται σε Windows XP για τη συμβατότητά τους με το Service Pack 2 και συνιστά ιδιαίτερα τις βελτιώσεις που παρέχει το Service Pack 2 για όλους τους τύπους χρηστών.

Η ανάπτυξη του Service Pack 2 απαιτούσε στενή συνεργασία ανάμεσα στη Microsoft και άλλες κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων προμηθευτών λογισμικού, κατασκευαστών chip και κατασκευαστών υπολογιστών. Αναφέρουμε μερικά παραδείγματα συνεργασίας που αφορά το Service Pack 2:

• Κέντρο Aσφαλείας των Windows (Windows Security Center): Το Κέντρο Ασφαλείας των Windows παρακολουθεί την κατάσταση του τείχους ασφαλείας Internet για λογισμικό, των υπηρεσιών Αυτόματων Ενημερώσεων και του λογισμικού εντοπισμού ιών. Δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να ελέγξουν με μία κίνηση εάν αυτές οι σημαντικές για την ασφάλεια δυνατότητες είναι ενεργοποιημένες και ενημερωμένες, ή εάν χρειάζεται να γίνουν επιπλέον ενέργειες για την καλύτερη θωράκιση των υπολογιστών. Η Microsoft συνεργάστηκε στενά με ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού για τη δημιουργία του Κέντρου Ασφαλείας των Windows για τους πελάτες. «Τώρα, περισσότερο από ποτέ, οι χρήστες πρέπει να ασχοληθούν περισσότερο με την προστασία των υπολογιστών τους. Η Symantec στηρίζει τις προσπάθειες της Microsoft να αυξήσει τις γνώσεις για την ασφάλεια σε όλους τους χρήστες των Windows παγκοσμίως μέσω της έκδοσης του Windows XP Service Pack 2», υπογράμμισε ο Stephen Cullen, αντιπρόεδρος, Security Products and Solutions στη Symantec. «Η τρέχουσα γραμμή της Symantec όσον αφορά τις κορυφαίες λύσεις ασφαλείας εντοπισμού ιών, τειχών προστασίας και παρεμπόδισης εισβολής για καταναλωτές και επιχειρήσεις συμβαδίζει με το Service Pack 2 και δίνει τη δυνατότητα στους κοινούς πελάτες της Symantec και της Microsoft να θωρακιστούν ενάντια στις τρέχουσες συνδυασμένες απειλές για την ασφάλεια, καθώς και ενάντια στις άγνωστες μελλοντικές απειλές.»

• Αποτροπή εκτέλεσης δεδομένων (Data execution prevention): Το Service Pack 2 συνεργάζεται με τεχνολογίες επεξεργαστή για να μειώσει τον κίνδυνο των πιο συνηθισμένων μέσων εισβολής ιών σε συστήματα υπολογιστών – χρησιμοποιώντας τα θέματα ευπάθειας «υπέρβασης buffer». Η Microsoft συνεργάστηκε με κατασκευαστές επεξεργαστών, συμπεριλαμβανομένων της Advanced Micro Devices Inc. (AMD) και της Intel Corporation, για να επεκτείνει την τεχνολογία Αποτροπής εκτέλεσης δεδομένων μέσω νέας λειτουργικότητας επεξεργαστών.

«Η Intel και η Microsoft συνεργάστηκαν στενά, για να βελτιώσουν τη συνολική ασφάλεια της πλατφόρμας υπολογιστών μεταφέροντας το Execute Disable Bit και το Data Execution Prevention της Microsoft σε υπολογιστές και σταθμούς εργασίας. Αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία μιας ευρείας προσπάθειας για την ασφάλεια από τις δύο εταιρείες,» ανέφερε ο Louis Burns, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής στο τμήμα Desktop Platforms Group της Intel. «Αυτές οι νέες τεχνολογίες θα είναι διαθέσιμες σε υπολογιστές αυτό το φθινόπωρο και αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για τις επιχειρήσεις που αναζητούν τρόπους, για να βελτιώσουν την ασφάλεια της υποδομής τους.»

«Με τη σημερινή κυκλοφορία του Microsoft Windows XP Service Pack 2, εκατομμύρια χρήστες που έχουν αγοράσει επιτραπέζιους και φορητούς επεξεργαστές AMD Athlon 64 μπορούν να είναι βέβαιοι ότι διαθέτουν την πιο αποτελεσματική προστασία στο χώρο της βιομηχανίας ενάντια σε συγκεκριμένους ιούς υπολογιστών,» δήλωσε ο Hector Ruiz, πρόεδρος του συμβουλίου, διευθυντής και πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου της AMD. «Η μακρόχρονη συνεργασία μας με τη Microsoft δίνει τη δυνατότητα στην κορυφαία τεχνολογία βελτιωμένης προστασίας της AMD από ιούς να μεταβιβάσει τον έλεγχο και πάλι στο χρήστη.»

• Υπολογιστές με προεγκατεστημένο λογισμικό: Η Microsoft συνεργάζεται με κατασκευαστές υπολογιστών, όπως η Dell, η HP και η IBM Corp., για να διασφαλίσει ότι οι κατασκευαστές θα είναι σε θέση να διαθέτουν τους υπολογιστές, με προεγκαταστημένο το Windows XP Service Pack 2, από το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

«Οι βελτιώσεις ασφαλείας στο Windows XP Service Pack 2 αποτελούν μια σημαντική βελτίωση για τους πελάτες όσον αφορά τη μεγαλύτερη ασφάλεια των υπολογιστών τους και την παροχή μεγαλύτερου ελέγχου στους ίδιους», τόνισε ο Will Poole, αντιπρόεδρος της Microsoft. «Προτρέπουμε τους χρήστες των Windows XP να ξοδέψουν πέντε λεπτά σήμερα και να επισκεφθούν την τοποθεσία http://www.microsoft.com/protect/ για να ενεργοποιήσουν τις Αυτόματες Ενημερώσεις, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό τη λήψη του Service Pack 2 μόλις διατεθεί παγκοσμίως.»

www.techteam.gr


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top