Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Το Ark Festival στη Θεσσαλονίκη

Πολιτισμός και πολιτιστικές εκδηλώσεις » Μουσική » Νέα - 02/06/2011

Το ARK Festival, το μοναδικό φεστιβάλ με αμιγώς ελληνική σφραγίδα που έγινε θεσμός από την πρώτη του μόλις εμφάνιση, πριν επιστρέψει για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα, στρέφει την πυξίδα του αυτό το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη. Tην πόλη που ξεκίνησε πριν 15 περίπου χρόνια, την επίθεση ενάντια στην κακογουστιά με προεξάρχοντες τις Τρύπες, τα Ξύλινα Σπαθιά, τους Xaxakes και όχι μόνο.


Το Ark Festival στη Θεσσαλονίκη

 Μετά την περσινή του επιτυχία στην Αθήνα, που ποιοτικά μεταφράστηκε σε μια αισθητική νίκη του καλύτερου που έχει να προσφέρει η ελληνική μουσική σήμερα και ποσοτικά μετρήθηκε σε sold out διήμερο, αφήνοντας πίσω του φωτεινά χαμόγελα και πίστη, το ARK Festival αποβιβάζεται στη Θεσσαλονίκη στις 28 και 29 Ιουνίου. Με την ίδια πανηγυρική πάλι διάθεση και την πρόθεση να καταρρίψει κάθε υποψία ελιτισμού και πολιτιστικής περιθωριοποίησης, θα προσπαθήσει να μοιραστεί με το κοινό της πόλης τη σπουδαία εμπειρία που δημιούργησε πέρσι. Το ARK Festival της Θεσσαλονίκης μένει πιστό στη φιλοσοφία του φεστιβάλ και φιλοξενεί καλλιτέχνες που αντιστέκονται στην ομογενοποίηση και τις ευκολίες της "άμεσης κατανάλωσης" κι όμως καταφέρνουν να αγγίξουν το ευρύ κοινό με τρόπο ουσιαστικό και αληθινό.

 
Με ακράδαντη πίστη στους ξεχωριστούς δεσμούς και τις ανεξίτηλες αναμνήσεις που έχουν δημιουργήσει τα τραγούδια τους, το ARK Festival βάζει σημαιοφόρους της πρώτης του μέρας τους Χειμερινούς Κολυμβητές, το πλέον ακριβοθώρητο ελληνικό συγκρότημα, και τους Maraveyas Ilegal και κλείνει τη δεύτερη μέρα του με τη Μόνικα και την μπάντα-θρύλο της πόλης, τους Xaxakes, σε ένα άτυπο encore της καταπληκτικής τους περσινής εμφάνισης στο Γκάζι. Ενδιάμεσα, η πολυσυζητημένη, ταλαντούχα και τόσο φορτωμένη με τις προσδοκίες όλων μας "νέα γενιά" της ελληνικής μουσικής τοποθετείται στο προσκήνιο, με  τους Burger Project να (επ)αναλαμβάνουν το ρόλο τους ως φίλων του ARK Festival και παράλληλα το φεστιβάλ να εμπλουτίζεται υποδεχόμενο για πρώτη φορά τον Πάνο Μουζουράκη, το Λεωνίδα Μπαλάφα, τους Imam Baildi, τους Ska Bangies και τους 63 High.

Δέκα καλλιτέχνες επί σκηνής σ' έναν από τους πιο όμορφους και ξεχωριστούς χώρους στην Ελλάδα, την Μονή Λαζαριστών, κι ένα διήμερο που θα προσπαθήσει να μας γεμίσει ενέργεια, τηρώντας - όπως στα περισσότερα πράγματα στην ζωή - τη συνθήκη που δηλώνει πως χρειάζονται δύο μέρη και μια διάδραση για να γεννηθεί μια σημαντική σχέση: αυτούς που θα βρίσκονται πάνω στην σκηνή για περίπου 6 ώρες την κάθε μέρα, ανταλλάσσοντας συναισθήματα με αυτούς που θα βρισκόμαστε ακριβώς απέναντί τους, στη μεγάλη "σκηνή"...

Γιατί ό,τι κι αν συμβαίνει, in music we trust.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ, ΜARAVEYAS ILEGAL, ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ, SKA BANGIES

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΜΟΝΙΚΑ, XAXAKES, THE BURGER PROJECT, ΙΜΑΜ BAILDI, 63 HIGH

 

H ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 17.00

...More Info Soon...

 LINKS:
Official Site: 
www.arkfestival.gr

Facebook: THE ARK FESTIVAL

Twitter: www.twitter.com/ark_festival

Contact: info@arkfestival.gr


Tags: Ark Festival, Monika, Xaxakes, The Burger Project, Imam Baildi, 63 High, Χειμερινοί Κολυμβητές, Maraveyas Ilegal, Πάνος Μουζουράκης, Λεωνίδας Μπαλαφάς, Ska Bangies.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top