Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ με την αρωγή του "χαμόγελου του παιδιού"

Διάφορα άρθρα - 06/12/2004

«Μπήκαν στο σπίτι μας στο Παλαιό Φάληρο περίπου 25 αστυνομικοί, σπάζοντας την πόρτα στις 11.30 το πρωί. μας μετέφεραν στη ΓΑΔΑ για κακοποίηση ανηλίκου και μετά τις 8 το βράδυ μάς ζήτησαν συγγνώμη και μας άφησαν», Ο μικρός Βαγγέλης κοιτάζει γύρω του έκπληκτος,άνοιγαν ντουλάπια, δικογραφίες, ρώτησαν "Κώστα πού είναι τα όπλα";». «Στη χούντα μού είχε ξανασυμβεί»

 «Μπούκαραν στο σπίτι μου 25 αστυνομικοί»


Με τα σημάδια από τις χειροπέδες, ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Παπανικολάου ήρθε στην «Ε» μαζί με τη σύντροφό του Αδαμαντία Παπά-Παναγιωτάκη και τον πεντάχρονο γιο τους. «Μπήκαν στο σπίτι μας στο Παλαιό Φάληρο περίπου 25 αστυνομικοί, σπάζοντας την πόρτα στις 11.30 το πρωί. Εκαναν έρευνα για όπλα, μας μετέφεραν στη ΓΑΔΑ για κακοποίηση ανηλίκου και μετά τις 8 το βράδυ μάς ζήτησαν συγγνώμη και μας άφησαν», τα πρώτα λόγια.


Ο μικρός Βαγγέλης κοιτάζει γύρω του έκπληκτος, δεν θέλει ν' απαντήσει στις ερωτήσεις, μετά τους αστυνομικούς, οι δημοσιογράφοι... Η μάνα, πιο ψύχραιμη, εξηγεί πως «άνοιγαν ντουλάπια, δικογραφίες, ρώτησαν "Κώστα πού είναι τα όπλα";». «Στη χούντα μού είχε ξανασυμβεί», προσθέτει εκείνος.

Στη συνέχεια, όπως περιγράφουν, είπαν: «Ενοχλείς τους αστυνομικούς. Θα πάρουμε το παιδί να το δει κοινωνικός λειτουργός, αλλά θα έρθεις κι εσύ. Εχουμε διαταγούλα». «Και μου φόρεσαν χειροπέδες», λέει ο κ. Παπανικολάου.

«Στον τρίτο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου μας μετέφεραν ρωτούσαν τι δουλειά έχει το παιδί στις διαδηλώσεις, αν το έχουμε βαφτίσει, αν κάναμε όλα τα εμβόλια... Από το σπίτι πήραν ένα σπαθί των βαλκανικών πολέμων του '24 που βρήκαμε στο Μοναστηράκι, ένα μολύβδινο γιαταγάνι, το βιβλίο μου για την ασθένεια του αλφισμού κι ένα γερμανικό Λούγκερ ανενεργό - αντικείμενα που επιστράφηκαν μετά την καταγραφή τους».

Προσθέτουν ότι «με αστυνομικούς του αστυνομικού Τμήματος Φαλήρου, εδώ και δύο χρόνια, βρισκόμαστε στα δικαστήρια, έχουμε υποβάλει μηνύσεις για παράνομη κράτηση, σωματικές βλάβες, φθορά ιδιοκτησίας... ίσως αυτή να είναι η αιτία».
Γ.ΔΑΜΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 25/10/2004

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΧΡΟΝΙΚΟ–ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ή Όταν οι «διαταγούλες» με ενδοσυνεννόηση κρατικών οργάνων και συλλόγου, παραβιάζουν κάθε δικαίωμα και σβήνουν το χαμόγελο ενός τουλάχιστον ανηλίκου :

1)26.11.2004, Παρασκευή: Στην πολυκατοικία (Π.Φάληρο) όπου διαμένει ο δικηγόρος και κινηματικός σύντροφος Κώστας Παπανικολάου, χτυπά το κουδούνι του διαμερίσματος όπου διαμένει. Μια γυναικεία φωνή τον καλεί να κατέβει στην είσοδο, για να παραλάβει επίδοση προς το πρόσωπο του. Τον ακολουθούν η γυναίκα του με το παιδί τους, τον Βαγγέλη.
Όταν εξέρχεται της εισόδου της πολυκατοικίας, ο Κων/νος Παπανικολάου, αμέσως, ακινητοποιείται από 3 ένστολους αστυνομικούς. Το ίδιο συμβαίνει και με τη γυναίκα του. Κάποιοι άλλοι αστυνομικοί αρπάζουν το παιδί τους, το βάζουν σε αυτοκίνητο με πολιτικές πινακίδες (βλ.ασφαλίτικο) και φεύγουν.
Η επίδοση από τη δικαστική επιμελήτρια αφορούσε εισαγγελική εντολή ( της εισαγγελέως Ανηλίκων Αθήνας) απόσπασης του παιδιού του ζεύγους, κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας από μέλος του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού», με σκοπό την εισαγωγή του σε νοσοκομείο προς διενέργεια ιατρικών εξετάσεων με την υπόνοια κακοποίησης και παραμέλησης ανηλίκου.
Μέχρι τώρα αρκετά τα ερωτήματα: α) ανώνυμη καταγγελία; β) εισαγγελική εντολή στηριζόμενη σε ανώνυμη καταγγελία; γ) υπάλληλοι ποιού Α.Τ. ενέργησαν κατά τον άνω τρόπο;

2)Αμέσως, οι γονείς, καταλαμβανόμενοι από φόβο/τρόμο/έγνοια για την τύχη του παιδιού τους, ερωτούν τη δικαστική επιμελήτρια που θα αναζητήσουν το παιδί τους. Μαθαίνουν, πως προσάγεται στη ΓΑΔΑ (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας,στο κέντρο Αθήνας) .
Μεταβαίνουν στη ΓΑΔΑ, όπου δεν τους επιτρέπεται η είσοδος και δεν τους παρέχεται καμία πληροφόρηση για το γεγονός

3)Οι γονείς, μεταβαίνουν αμέσως, στην πρώην Ευελπίδων
(Πρωτοδικείο Αθήνας), προς πληροφόρηση από την αρμόδια εισαγγελία Πρωτοδικών (μέλος της οποίας διέταξε και υπέγραψε την εισαγγελική εντολή)
Εκεί, συναντούν τον προϊστάμενο υπηρεσίας (τα στοιχεία του είναι γνωστά), ο οποίος δηλώνει άγνοια επί του γεγονότος αλλά μπροστά τους εκδηλώνει το «ενδιαφέρον» να αναζητήσει τον τόπο όπου έχει μεταβεί (εξαναγκαστικά) το παιδί τους. Μετά από αναζητήσεις 2 ωρών (!!!), τους ενημερώνει πως το παιδί τους βρίσκεται στο νοσοκομείο «Αγλαϊα Κυριακού».

4)Οι γονείς, μεταβαίνουν στο ως άνω νοσοκομείο. Εντοπίζουν το δωμάτιο όπου κρατείται (!) το παιδί τους, «φρουρούμενο» από 4 ένστολους και ένοπλους αστυνομικούς, οι οποίοι και τους απαγορεύουνε την επικοινωνία με το παιδί τους! Οι γονείς, έρχονται σε επαφή και συνεννόηση με τον διοικητικό διευθυντή (δεν είναι γιατρός) του νοσοκομείου, που τους επιτρέπει, με ειδική προφορική σύσταση, να έλθουν σε 5λεπτη επικοινωνία με τον μικρό Βαγγέλη.

Σάββατο, 27.11.2004: Το πρωϊ, οι γονείς μεταβαίνουν στο κτίριο όπου στεγάζεται ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας (Δ.Σ.Α./Ακαδημίας). Από συγκυρία, είναι ανοιχτός. Εκεί, συναντούν κι άλλους/ες συναδέλφους/-ισσες τους με τους οποίους/ες συζητούν το γεγονός. Αγανάκτηση κι άλλα τόσα επικρατούν στις μεταξύ τους συζητήσεις. Οι γονείς (πατέρας δικηγόρος, μητέρα απόφοιτος Νομικής σχολής), δηλώνουν πως κατέρχονται σε απεργία πείνας διαμένοντας στο κτίριο του Δ.Σ.Α., κάτι που γίνεται αποδεκτό από τους/τις συναδέλφους τους.

Κυριακή,28.11.2004: Οι γονείς του κρατούμενου Βαγγέλη, μεταβαίνουν στο νοσοκομείο με τη συνοδεία συμβούλου του Δ.Σ.Α. Εκεί, συναντούν τις ίδιες δυσκολίες και απαγορεύσεις να έλθουν σε επικοινωνία με το παιδί τους. Επιστρέφουν στο κτίριο του Δ.Σ.Α.

Δευτέρα, 29.11.2004: Ο Δ.Σ.Α. αναθέτει στο μέλος του κ.Ιπποκράτη Μυλωνά να μεσολαβήσει και εν γένει να πράξει τις δέουσες νομικές ενέργειες στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο δικηγόρος μαζί με τον συνάδελφο του και πατέρα του ανήλικου Βαγγέλη, Κώστα Παπανικολάου, μεταβαίνουν στο «Αγλαϊα Κυριακού». Οι ιατροί που παρακολουθούν και έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες εξέτασης του ανηλίκου Βαγγέλη, τους διαβεβαιώνουν, πως από τις εξετάσεις στις οποίες έχουν προβεί Δεν έχει διαπιστωθεί ΚΑΜΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ή πάθηση από ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ, και πως πολύ σύντομα θα εκδοθεί το απαραίτητο νοσοκομειακό εξιτήριο του ανηλίκου, γιατί δεν συντρέχει κανείς ιατρικός λόγος παραμονής του στο νοσοκομείο. Το βράδυ Δευτέρας, επιτρέπεται στη μητέρα του ανήλικου Βαγγέλη, να παραμείνει μαζί του, στο ίδιο δωμάτιο, υπό το ίδιο καθεστώς περιφρούρησης και απαγόρευσης κινήσεων.

Τρίτη, 30.11.2004: Ο κ.διευθυντής της κλινικής όπου κρατείται ο ανήλικος Βαγγέλης, η υπεύθυνη ψυχολόγος και η παιδίατρος, δηλώνουν και γνωματεύουν ενώπιον των γονιών του ανηλίκου, πως «δεν συντρέχει κανένας λόγος περαιτέρω παραμονής του ανηλίκου στην κλινική του νοσοκομείου, η δε παραμονή του σε αυτό κρίνεται εγκληματική, από κάθε άποψη».Τους ενημερώνουν (προφορικά), πως την επόμενη ημέρα, θα εκδοθεί εξιτήριο για τον ανήλικο γιό τους.

Τετάρτη 01.12.2004: Η μητέρα του ανήλικου Βαγγέλη, Αδαμαντία, μεταβαίνει στο νοσοκομείο για να πάρει μαζί της τον (ουσιαστικά κρατούμενο και φρουρούμενο) γιό της.
Όμως, την ενημερώνουν από το νοσοκομείο, πως ήλθε με fax, από την εισαγγελέα ανηλίκων, εισαγγελική εντολή παραμονής του ανηλίκου στο νοσοκομείο (ώστε να μην αφεθεί ελεύθερο), διότι εμφανίστηκαν δύο (2) ΝΕΕΣ καταγγελίες κακοποίησης/παραμέλησης του, προς διερεύνηση!!!
Δηλαδή, το παιδί έχει «απαχθεί» από την προηγούμενη Παρασκευή (26.11.2004), δυνάμει ανώνυμης καταγγελίας από τον ανωτέρω «Σύλλογο» και μόλις την Τετάρτη (01.12.2004), εμφανίζονται, ακόμη 2 νέες καταγγελίες, που δίνουν το «δικαίωμα» στην εισαγγελέα ανηλίκων, να διατάξει την συνέχιση της κράτησης (ουσιαστικά) του ανήλικου Βαγγέλη!
Την ίδια στιγμή που η παιδιατρική κλινική είχε έτοιμο το πόρισμα των θεράποντων ιατρών, σύμφωνα με το οποίο, δεν υπάρχει λόγος παραμονής του στο νοσοκομείο, καθώς δεν προέκυψαν ούτε κακοποιήσεις ούτε άλλες βλάβες λόγω πλημμελούς φροντίδας από τους γονείς του.
Το μεσημέρι Τετάρτης, ο εξουσιοδοτημένος από τον Δ.Σ.Α δικηγόρος, Ιππ. Μυλωνάς, ειδοποιεί τον αρμόδιο εισαγγελέα πως πρόκειται να του αποστείλει με το ίδιο μέσο (fax) το πόρισμα των ιατρών που εξέτασαν τον μικρό Βαγγέλη. Ο εισαγγελέας όμως, απαίτησε, την αποστολή του πορίσματος διαμέσου της υπηρεσιακής οδού: δλδ., επίσημη αποστολή του από το νοσοκομείο!...

Σήμερα, Πέμπτη, 02.12.2004, πρόκειται να ακολουθήσουν νέες ενέργειες για την-ουσιαστικά- απελευθέρωση του μικρού Βαγγέλη.

Ερωτήματα/καταγγελίες (με κάθε επιφύλαξη νομίμων δικαιωμάτων επί μηνυτήριας αναφοράς για παραβάσεις/υπερβάσεις καθηκόντων και παραβίασης νόμων και Συντάγματος προς κάθε αρμόδια αρχή):

1)Η ανώνυμη καταγγελία μέλους του γνωστότατου συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού», στην οποία βασίστηκε η εισαγγελική εντολή (και η συγκεκριμένη εισαγγελέας που την υπέγραψε) που εκδόθηκε, αρκεί για τη νομιμοποίηση άσκησης τέτοιων μεθόδων, που περισσότερο θυμίζουν αντεκδίκηση και καταστολή παρά ενδιαφέρον για δήθεν κακοποιήσεις και παραμελήσεις ανηλίκου (με ποιο ιστορικό και πληροφόρηση άραγε, μέλος του συλλόγου έσπευσε στη διατύπωση ανώνυμης καταγγελίας;).
2) Ομοίως, η σύμπραξη εισαγγελικής αρχής (κρατικής και υπαγόμενης στο υπ.Δικαιοσύνης), αστυνομικής αρχής (κρατικής,υπαγόμενης στο υπ.Δημ.Τάξης) και συλλόγου μη ανήκοντα στο Κράτος, συνεργαζόμενου όμως με αυτό (η συγκεκριμένη ιστοσελίδα του προς διάθεση σας) κατά παράβαση κάθε υφιστάμενου νόμου όπως και του Συντάγματος, που σε καμία περίπτωση οιοσδήποτε κατώτερος αυτού νόμος/διάταξη/εγκύκλιος, δεν μπορεί να το καταστρατηγήσει ή να εξαφανίσει τον πυρήνα κάθε δικαιώματος που προβλέπεται από αυτό, δεν δικαιούνται με καμία επίφαση νόμιμης ενέργειας να κρατούν σε ομηρία ανήλικο γιό ενός πολιτικοποιημένου και μηδέποτε υποταγμένου δικηγόρου. Η όποια αντιπαράθεση με αστυνομικά όργανα, δεν σημαίνει αυτόματα την ωμή παραβίαση δικαιωμάτων και ενορχήστρωση νομιμοφανών παρανομιών.
Δεν τρέφουμε αυταπάτες πως κάτι τέτοιο, δεν αποτελεί εμπόδιο στα Κρατικά Όργανα. Όμως, η χρήση ανάλογων μεθόδων και η όρθωση ανάλογων εμποδίων (από πλευράς τους), μας βρίσκει αντίθετους σε κάθε περίπτωση, καθώς υπερέβησαν κάθε όριο άσκησης πίεσης και ελέγχου.

3)Από πού κι ως που, οι εισαγγελείς πράττουν αυθαίρετα; Έχουν νομίσει πως έχουν την ευχέρεια προς τούτο; Ε, νομικά και κινηματικά, δεν θα την έχουνε. Ως προς αυτό, να είμαστε κατηγορηματικοί. Να δούμε τι θα πει η προϊστάμενή τους αρχή, όπως και το ίδιο το υπ.Δικαιοσύνης. Απαντήσεις στο ελάχιστον, κύριοι και κυρίες, αρμόδιοι και αναρμόδιοι, υπεύθυνοι και ανεύθυνοι.

4)Από το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» και τις καταγγελίες του πατέρα, προκύπτει πως κάποιο θιγόμενο αστυνομικό τμήμα ή ομάδα αστυνομικών, έθεσαν το έργο τους στο σκοπό της κατατυράννησης του συναδέλφου και συντρόφου (αντιεξουσιαστής είναι, για όσους/ες απορούν).
Χρησιμοποιώντας, στην επιθυμία τους για πίεση και στρίμωγμα, την ομηρία του γιού του. Το παρατράβηξαν

5) Οι νομικές απαντήσεις, μάλλον θα δοθούν. Η τρομοκράτηση από το Κράτος ενός ανυπόταχτου ζευγαριού, δεν θα συνεχιστεί. Πιο ρητό δεν γίνεται.
6) Όλες οι ενέργειες που χρησιμοποιήθηκαν, από κρατικές υπηρεσίες, είναι τουλάχιστον παράνομες. Πολιτικά, είναι ευθεία επίθεση κατά πολιτικά ενεργών και συνειδητών ανθρώπων.
7)Τα ονόματα υπάρχουν κυρίες και κύριοι του Κράτους. Στις εισαγγελικές εντολές. Στα πληρώματα αστ.υπαλλήλων που συνέδραμαν στην εκτέλεση της εισαγγελικής εντολής. Στις εντολές για ένοπλη φρούρηση του δήθεν κακοποιημένου ΚΑΙ πραγματικά τρομοκρατούμενου (από τις κρατικές αρχές και το σύλλογο) ανήλικου Βαγγέλη.
8)Αυτός ο σύλλογος, με τα επώνυμα μέλη του, να αναθεωρήσει την όποια τακτική του ως προς τον σύντροφο Κων/νο Παπανικολάου. Υπερέβησαν τα όρια. Στην Παρανομία. Που κάποιος/α εισαγγελέας θεώρησε-κατά τη νομική του/της κατάρτιση-πως είναι νόμιμη. Εκδίδοντας δίχως ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΜΕΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ.
Από πού αντλεί την παντοδυναμία (ο σύλλογος), οι καταγγελίες του να ξεπερνούν την απαραίτητη διερεύνηση τους από τον κάθε αρμόδιο εισαγγελέα, η σφραγίδα του να θεωρείται απόδειξη για το βάσιμο των καταγγελιών ώστε να εκδίδεται άμεσα και άκριτα η εισαγγελική εντολή;

9) Θα περιμένουμε τον κάθε Εισαγγελέα (και προϊστάμενη αρχή) να ασκήσει δίωξη, σύμφωνα με τους υπάρχοντες νόμους, κατά όλων των υπευθύνων για την καταφανέστατα Παράνομη ενέργεια.

Αυτή η αγαστή συνεργασία Κράτους και εύρωστου οικονομικά (με το συναφές κοινωνικό και επικοινωνιακό γόητρο) Συλλόγου που χρησιμοποιεί μεθόδους όπως η προαναφερθείσα, στρεφόμενη ενάντια στο μικρό Βαγγέλη και τον πατέρα του, δεν μπορεί παρά να μας βρει ενάντιους/ες και υποχρεωμένους/ες να το διακοινώσουμε εν αρχή σε συντροφικές συλλογικότητες και κινήσεις προστασίας δικαιωμάτων.


2-12-2004

Αλληλέγγυοι/ες

Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από το Indymedia
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=297274


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top