Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

H Oracle παρουσιάζει την Oracle Database 10g Release 2

Τεχνολογία » Software - 10/12/2004

Η Oracle ανακοίνωσε την έλευση της νέας ενημερωμένης έκδοσης της βραβευμένης βάσης δεδομένων της, της Oracle Database 10g Release 2. Η νέα έκδοση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ενισχυμένα χαρακτηριστικά διαθεσιμότητας, διαχειρισιμότητας, απόδοσης και ασφάλειας για να βοηθήσει τους πελάτες και συνεργάτες να επιτύχουν υψηλά επίπεδα αποτελεσματικότητας των επενδύσεών τους στην Πληροφορική. Η διαθεσιμότητα της νέας έκδοσης της Oracle Database 10g Release 2 έχει προγραμματιστεί για τα μέσα του 2005.

 Η Oracle Database 10g είναι η πρώτη βάση δεδομένων που σχεδιάστηκε για επιχειρηματικά grids, παρέχοντας διαχείριση clustering και φόρτου εργασίας, υψηλή διαθεσιμότητα και λειτουργική αυτοματοποίηση, χαρακτηριστικά τα οποία απαιτούνται για τη δημιουργία των υποδομών επιχειρηματικού Grid Computing. Η Oracle Database 10g προσφέρει, επίσης, στους πελάτες μια χαμηλού κόστους λύση διαχείρισης δεδομένων, μειώνοντας την ανάγκη για πρόσθετα έξοδα υποδομής εξαλείφοντας πολλές από τις παραδοσιακές, επαναλαμβανόμενες, χειρωνακτικές εργασίες για τη ρύθμιση της απόδοσης και τη διαχείριση των δίσκων και της μνήμης.

«Μόλις πριν από ένα χρόνο καθιερώσαμε ένα νέο τρόπο παροχής πληροφοριών και εφαρμογών στα πληροφοριακά περιβάλλοντα μέσω της Oracle Database 10g, παρέχοντας υπηρεσίες επιπέδου mainfame σε χαμηλού κόστους αποθηκευτικά μέσα και servers», δήλωσε ο Andy Mendelsohn, Senior Vice President, Database Server Technologies της Oracle Corp. «Η Oracle Database 10g Release 2 εξακολουθεί να εστιάζει στο επιχειρηματικό Grid Computing με αυξημένη απόδοση, υψηλότερη διαθεσιμότητα και ακόμα μεγαλύτερη ευκολία χρήσης σε ένα υψηλής ποιότητας, δοκιμασμένο προϊόν».

Ενισχυμένη Απόδοση και Υψηλή Διαθεσιμότητα

Η Oracle Database 10g γίνεται ακόμς γρηγορότερη με την επερχόμενη έκδοση Release 2. Οι νέες τεχνικές ταξινόμησης των δεδομένων (sorting) θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την απόδοση όλων των λειτουργιών ταξινόμησης, όπως π.χ. τα ερωτήματα (queries) και τη δημιουργία καταλόγων (indexes), περιορίζοντας την ανάγκη για δαπανηρά pre-load sorts. Οι νέες βελτιωμένες δυνατότητες load balancing από τα Oracle Real Application Clusters επιτρέπουν ακόμα γρηγορότερη προσαρμογή του συστήματος στις διαφοροποιήσεις του φόρτου στους κόμβους ενός cluster.

Η Oracle συνεχίζει να εξελίσσει τις υψηλής ποιότητας δυνατότητές της με την επερχόμενη νέα έκδοση, η οποία θα διαθέτει ένα ανοιχτό Application Program Interface (API) για το clusterware της Oracle – Cluster Ready Services – που θα επιτρέψει την υψηλότερη διαθεσιμότητα των εφαρμογών. Οι νέες δυνατότητες backup και recovery της Release 2 θα αυξήσουν τις υπάρχουσες backup-to-disk λειτουργίες αυτοματοποιώντας ταυτόχρονα το backup-to-tape, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για πολύπλοκα backup περιβάλλοντα. Οι νέες αυτοματοποιημένες δυνατότητες failover θα βελτιώσουν την ικανότητα μιας επιχείρησης να επαναφέρει γρήγορα την online λειτουργία της, μετά από μια καταστροφή (disaster), ακόμα και σε χωρίς παρακολούθηση περιβάλλοντα. Αυτά τα χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με τη λειτουργικότητα Grid Computing της Oracle Database 10g, θα επιτρέψουν στους πελάτες να βελτιώσουν την απόδοση και τη διαθεσιμότητά των πληροφοριακών τους συστημάτων.

Απαράμιλλη Διαχειρισιμότητα της Βάσης Δεδομένων

Η Oracle Database 10g Release 2 θα αξιοποιήσει τα χαρακτηριστικά διαχειρισιμότητας της τρέχουσας έκδοσης. Το Automatic Storage Management, το οποίο παρουσιάστηκε με την Oracle Database 10g, απλοποιεί την άριστη σύνθεση και τη διαχείριση των αποθηκευτικών μέσων για τη βάση δεδομένων, μειώνοντας το φόρτο εργασίας των διαχειριστών της και επιτρέποντας στους πελάτες να μειώσουν ακόμα περισσότερο τα κόστη της υποδομής. Η νέα έκδοση θα διαθέτει ακόμα περισσότερες αυτοματοποιημένες λειτουργίες διαχείρισης αποθηκευτικών μέσων και μια εμπλουτισμένη δυνατότητα storage virtualization η οποία θα επιτρέπει τον ευκολότερο διαμοιρασμό των αποθηκευτικών μέσων σε ένα περιβάλλον επιχειρηματικού grid.

Επιπλέον, οι διαχειριστές θα ανακαλύψουν στην Oracle Database 10g Release 2 ενισχυμένες δυνατότητες διαχείρισης της βάσης δεδομένων, οι οποίες περιλαμβάνουν:

• Τη συλλογή στατιστικών στοιχείων σχετικά με την απόδοση, απευθείας από τη μνήμη, επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό τη διάγνωση εξαιρετικά αργών ή ακόμα και εκτός λειτουργίας περιβάλλοντων

• Τη μεγαλύτερη δυνατή γνώση της συνολικής απόδοσης του συστήματος μέσα από το Automatic Database Diagnostic Monitor, το οποίο, στη νέα έκδοση, θα βοηθάει στον εντοπισμό και τη διάγνωση ενός μεγαλύτερου εύρους προβλήματων απόδοσης, και

• Τις συγκριτικές αναφορές του Automatic Workload Repository οι οποίες παρέχουν έναν πολύτιμο μηχανισμό για γρήγορη επίλυση προβλημάτων απόδοσης.

Αυτές, και άλλες αυτοματοποιημένες δυνατότητες διαχείρισης, θα βοηθήσουν να βελτιωθεί η παραγωγικότητα και η αποτελεσματικότητα των διαχειριστών και θα επιτρέψει στους πελάτες να επιτύχουν τη μέγιστη αποτελεσματικότητα από τα επιχειρηματικά grid περιβάλλοντα τους.

Λειτουργικότητα Αυξημένης Ασφάλειας

Για πολλά χρόνια, κυβερνήσεις και επιχειρήσεις, παγκοσμίως, στηρίζονται στα εξαιρετικά χαρακτηριστικά ασφάλειας που προσφέρει η Oracle. Η Oracle Database 10g Release 2 θα αξιοποιήσει αυτά τα χαρακτηριστικά προσθέτοντας νέα και πολύ σημαντικά. Η νέα έκδοση θα διαθέτει τεχνολογία για τη διαφανή διαδικασία κρυπτογράφησης κρίσιμων επιχειρηματικών δεδομένων και προσωπικά αναγνωρίσιμων πληροφοριών που χρησιμοποιούνται από τις εφαρμογές, χωρίς να απαιτείται να ξαναγραφτούν αυτές, ενώ κάτι τέτοιο αναμένεται να βοηθήσει τους πελάτες να αντιμετωπίσουν τα θέματα της συμμόρφωσης με κανονισμούς.

Νέα Χαρακτηριστικά Ανάπτυξης Εφαρμογών

Η Oracle Database 10g Release 2 θα ενσωματώσει διάφορα νέα χαρακτηριστικά για την αύξηση της υποστήριξης προς τους προγραμματιστές των εφαρμογών. Τα νέα χαρακτηριστικά θα περιλαμβάνουν:

• Την πρώτη maistream υποστήριξη της αγοράς για το πρότυπο W3C XML Query για την πρόσβαση σε XML δεδομένα,

• Βελτιωμένη υποστήριξη των Microsoft Windows μέσω αποθηκευμένων διαδικασιών (stored procedures) εγκατεστημένων στο Common Runtime Language (CLR) και βελτιωμένη ενοποίηση με το Visual Studio, και

• Αυξημένη λειτουργικότητα ανάπτυξης για το Oracle HTML DB, το γρήγορο εργαλείο ανάπτυξης Web εφαρμογών για την Oracle Database.

«Οι πελάτες που αποκτούν την Oracle Database 10g και το επιχειρηματικό Grid Computing ξοδεύουν τώρα λιγότερα για την υποδομή ενώ επιτυγχάνουν υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών», δήλωσε ο Mendelsohn. «Ξοδεύουν, επίσης, λιγότερο χρόνο για τη διαχείριση των βάσεων δεδομένων τους και περισσότερο χρόνο για τη χρήση των πληροφοριών που διαχειρίζονται. Η Oracle Database 10g έφερε την επαναστάση στην αγορά διαχείρισης των δεδομένων, και η Release 2 θα τη συνεχίσει παρέχοντας στους πελάτες μας μια δοκιμασμένη και υψηλής ποιότητας λύση».

Σχετικά με την Oracle Database 10g

Η Oracle Database 10g είναι σχεδιασμένη για να λειτουργεί αποτελεσματικά πάνω σε οποιαδήποτε πλατφόρμα εξοπλισμού και λειτουργικού συστήματος, από small blade servers μέχρι τους μεγαλύτερους SMP servers και clusters όλων των μεγεθών. Επιπλέον, διαθέτει και δυνατότητες αυτοματοποιημένης διαχείρισης για εύκολη και οικονομική λειτουργία. Η Oracle Database 10g διαθέτει τη μοναδική ικανότητα να διαχειρίζεται όλα τα δεδομένα, από παραδοσιακές επιχειρηματικές πληροφορίες μέχρι XML έγγραφα και γεωγραφικές/χωρικές πληροφορίες, κι αυτό την καθιστά την ιδανική επιλογή για εφαρμογές Online Transaction Processing, Υποστήριξης Αποφάσεων και Διαχείρισης Περιεχομένου

Δελτίο Τύπου Oracle Hellas

Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top