Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Παλαιστίνιες φυλακισμένες ξεκίνησαν απεργία πείνας

Ειδήσεις » Κόσμος - 11/12/2004

Παλαιστίνιες φυλακισμένες στο Telmond ξεκίνησαν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενες για την απάνθρωπη μεταχείριση

Στις 30 Νοεμβρίου 2004, ένα δικηγόρος της Defense of Children International/Palestinian Sector επισκέφθηκε τις γυναικείες πτέρυγες της φυλακής του Telmond και μίλησε με μια Παλαιστίνια κρατουμένη, τη Samah Abdallah. Η Samah τον ενημέρωσε ότι το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, οι Παλαιστίνιες φυλακισμένες στο Telmond  βγήκαν έξω στο χώρο του γυμναστηρίου, όπως συνήθως. Εντούτοις, πριν το τέλος του καθορισμένου χρόνου παραμονής τους έξω, η διοίκηση της φυλακής διέταξε τις Παλαιστίνιες γυναίκες να επιστρέψουν στα κελιά τους. Η εκπρόσωπος τους, Amna Mouna, διαμαρτυρήθηκε στους φύλακες ότι τους ζήτησαν να επιστρέψουν πολύ σύντομα. Καθώς το έκανε αυτό, χτυπήθηκε άσχημα από μια ομάδα φυλάκων και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στα κελιά απομόνωσης, που είναι ψυχρά, άδεια δωμάτια, χωρίς κρεβάτι, θέρμανση και φυσικό φως.

 

Οι υπόλοιπες Παλαιστίνιες κρατούμενες άρχισαν να φωνάζουν, για να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο ου η διοίκηση της φυλακής μεταχειρίζεται τις Παλαιστίνιες κρατούμενες και ειδικότερα για την επίθεση στην εκπρόσωπό τους και την επακόλουθη απομόνωση της. Οι φύλακες απάντησαν φέρνοντας και άλλους φύλακες, οπλισμένους με κλομπ, μάνικες νερού και δακρυγόνα και άρχισαν να χτυπούν τις γυναίκες και να τους ρίχνουν νερό και δακρυγόνα.

 

Αποτέλεσμα αυτής της βίαιης επίθεσης ήταν μια φυλακισμένη, η Sana Amer, να σπάσει το χέρι και το πόδι της, ενώ δυο άλλες Παλαιστίνιες κρατούμενες, οι Suad Ghazal και Asma' Hussain, να έχουν σπάσει μάλλον τα χέρια τους. Πολλές άλλες κρατούμενες τραυματίστηκαν επίσης από τους φύλακες. Η διοίκηση της φυλακής δεν παρείχε ούτε ιατρική βοήθεια ούτε καν τις πρώτες βοήθειες στις τραυματισμένες κρατούμενες. Αντίθετα έβαλαν άλλες 13 κρατούμενες στην απομόνωση.

 

Εκείνες που επέστρεψαν στα κανονικά τους κελιά τους περίμεναν και άλλα αντίποινα. Η διοίκηση κατάσχεσε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που υπήρχαν στα κελιά, και τα προσωπικά τους αποθέματα σε φαγητό και τσιγάρα, που είχαν αγοράσει με δικά τους χρήματα οι κρατούμενες από την καντίνα. Σε μια προσπάθεια να κάνουν ακόμα χειρότερες τις συνθήκες ζωής, οι φύλακες έριξαν παγωμένο νερό σε όλα τα υπάρχοντα των κρατουμένων, μουσκεύοντας τα ρούχα τους και τα στρώματα τους. Δεδομένου ότι είναι χειμώνας, οι κρατούμενες δεν μπορούσαν να στεγνώσουν τα κρεβάτια τους, και έτσι αναγκάστηκαν να κοιμηθούν σε παγωμένα υγρά κρεβάτια. Η διοίκηση της φυλακής τους έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό, και η μυρωδιά από τα δακρυγόνα παρέμεινε στους τοίχους των κελιών.

 

Εκείνος που υπέφερε περισσότερο ήταν ο Nor, ο ενός χρόνου γιος της Manal Ghanem. Γεννήθηκε στη Φυλακή στις 10 Οκτώβρη του 2003 και δεν έχει βγει ποτέ έξω από το σύμπλεγμα του Telmond. Αφού «ψεκάστηκε» με νερό και δακρυγόνα, ο Nor κρύωσε. Ούτε σε εκείνον δόθηκε κάποια ιατρική αγωγή.

 

Η Samah ενημέρωσε επίσης το δικηγόρο ότι κατά την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου 2004, 30 Παλαιστίνιες κρατούμενες μεταφέρθηκαν από τη γυναικεία φυλακή του Ramle (Neve-Tertze) στη γυναικεία πτέρυγα του Telmond. Η έλλειψη χώρου ήταν ήδη ένα πρόβλημα στο Telmond όταν υπήρχαν εκεί μόνο 56 κρατούμενες. Τώρα ο αριθμός τους ανήλθε στις 86, και αυτό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, με έως και πέντε κρατούμενες να μένουν σε κελιά σχεδιασμένα μόνο για δυο.

 

Οι Παλαιστίνιες κρατούμενες στο Telmond, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και πέντε κοπέλες κάτω των 18, ξεκίνησαν απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθούν για την κακομεταχείριση που υπέστησαν από τη διοίκηση της φυλακής και τις φρικτές συνθήκες διαβίωσης.

 

Η Defense of Children International/Palestinian Sector θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση και θα εκδώσει άλλες ανακοινώσεις μόλις έχει περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση των Παλαιστίνιων κρατουμένων στο Telmond.

 

Περισσότερες πληροφορίες:
+972 (0)2 240 7530 (Research & International Advocacy Unit)

www.dci- pal.org -  mail info@dci-pal.org 

 

http://athens.indymedia.org


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top