Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ειδήσεις - 13/01/2004

Ομάδα ακτιβιστών θα αρχίσει την Τετάρτη νέα εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ελπίζοντας ότι θα επιτύχει εκεί όπου δεκαετίες αδιάκοπης και συχνά παθιασμένης πίεσης απέτυχαν.

Η εκστρατεία, που γίνεται από την ομάδα πίεσης «Marbles Reunited» («Επανένωση των Γλυπτών») και συντονίζεται από την εταιρεία δημοσίων σχέσεων Burson Marsteller, βασίζεται στην πολύ πρόσφατη έρευνα, η οποία δείχνει ότι περίπου τα τρία τέταρτα των Βρετανών πιστεύουν πως τα Γλυπτά πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα.

«Αυτή είναι μια νέα εκστρατεία. Την Τετάρτη θα γίνει προσπάθεια, για να προωθηθεί η ατζέντα» δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο άμεσος στόχος είναι να επιστραφεί η ζωφόρος -που αφαιρέθηκε από τον Παρεθενώνα το 1803 από τον λόρδο Έλγιν και πωλήθηκε το 1816 στο Βρετανικό Μουσείο- με καθεστώς δανεισμού στην Ελλάδα έγκαιρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Αυγούστου.

«Οι όροι του δανεισμού δεν έχουν προσδιοριστεί, αλλα θα πρέπει να γίνει κατά τη χρονική περίοδο των Ολυμπιακών» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Burson Marsteller, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες πριν από την επίσημη έναρξη της εκστρατείας.

Σύμφωνα με την ίδια εταιρία, 80% των Βρετανών, υποστηρίζει την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα. Η Συντονιστική ήδη είχε διεξάγει έρευνα με 88% Βρετανών υπερ της επιστροφής και 0% για την καταστροφή.



Σύμφωνα με δημοσίευμα του Εθνους 12/01/2004 το συμπέρασμα που εξάχθηκε για λογαριασμό ένος νέου "γκρουπ" πίεσης, 80% των Βρετανών, υποστηρίζει την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα.
Το νέο "γκρουπ" πίεσης με την ονομασία "επανένωση των μαρμάρων" έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη του πρωην υπουργού Ρόμπιν Κουκ, κάποιων ηθοποιών και κάποιων Ολυμπιονικών.
Το Ελληνικό ΥΠΠΟ έχει αναθέσει την προώθηση του θέματος της επιστροφής των μαρμάρων στην εταιρία δημοσίων σχέσεων "Μπερσον Μαρστελερ" η οποία στο πελατολόγειό της περιλαμβάνει την SHELL και το Εθνικό Κογκρέσο του Ιρακ!!

Με δεδομένο ότι το άλλο γνωστό "γκρουπ" πίεσης έχει πάρει από τον ειδικό λογαριασμό του ΥΠΠΟ, γύρω στα 300.000 ευρώ για τα έτη 2001-2003 προπαγανδίζοντας το τερατώδες κτίριο και την καταστροφή του Μακρυγιάννη δήθεν για την επιστροφή των Μαρμάρων, με τελικό αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωση του Παγκόσμιου Μνημείου της Ακρόπολης υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων που επιθυμούν την ιδιωτικοποίηση των μελών.

Με δεδομένο ότι η Ashley & Holmes ήδη έχει πάρει 1 δισεκατομμύριο εξακόσια εκατομμύρια δραχμές για την προπαγάνδα της απαξίωσης της Ακρόπολης, με το σκεπτικό του μουσείου και όχι της επανεγκατάστασης,
πόσα έχει πάρει η "Μπέρσον Μάρστελερ" και το νέο "γκρουπ" πίεσης από τον ειδικό λογαριασμό ή αλλιώς από τον Έλληνα φορολογούμενο, για την καταστροφή της Ακρόπολη.

Για ένα αίτημα που μόνο με μια απλή επίσημη αίτηση προς την Βρετανική κυβέρνηση από την Ελλάδα, ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ, σύμφωνα με τους νόμους και τις Διεθνείς Συνθήκες δεν μπορεί παρά να ικανοποιηθεί πλήρως.

Τα ίδια τα λόγια του ΥΠΠΟ επιβεβαιώνουν τα γραφόμενα
"έχουμε οργανώσει με υπέυθυνο και συστηματικό τρόπο (...πολλά ευρω) μια ενημέρωση της Βρετανικής κοινής γνώμης..."

Τα μέλη της Συντονιστικής του Μακρυγιάννη ήδη έχουν διενεργήσει έρευνα αφιλοκερδώς, μέσω του διαδικτύου, για την άποψη της Βρετανικής κοινής γνώμης (χωρίς να την κοινοποιήση σε κανέναν στην Ελλάδα) για να μην αλλοιωθεί το αποτέλεσμα και τα τελικά αποτελέσματα παρουσιάζονται στον πίνακα.
88% ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Όπου το

55% ΘΕΛΕΙ ΕΠΑΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ
33% τοποθέτηση σε μοντέρνο μουσείο σε χώρο που δεν καταστρέφει αρχαιότητες
11% παραμονή στην Βρετανία

Ούτε ένας δεν ενδιαφέρεται για το αποκλειστικό ενδιαφέρον των επιδοτούμενων "γκρουπ" για την καταστροφή του Αρχαιολογικού Χώρου του ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

Πολύ μεγαλύτερο σε ποσοστά υπέρ της επανεγκατάστασης ήταν το αποτέλεσμα έρευνας με ερωτηματολόγιο, σε τουρίστες κάτω από την Ακρόπολη.

πηγή ΑΠΕ/REUTERS
http://athens.indymedia.org


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top