Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Γκουαντανάμο: Ανακρίτριες σε σεξουαλικά βασανιστήρια

Ειδήσεις » Κόσμος - 03/02/2005

Τα γυναικεία τους θέλγητρα σε συνδυασμό με κάθε δυνατό σεξουαλικό υπαινιγμό χρησιμοποίησαν ανακρίτριες στο Γκουαντανάμο, προκειμένου να εκμαιεύσουν πληροφορίες από τους κρατουμένους. Η νέα αποκάλυψη, που επιβεβαιώνει τις προ πολλού διατυπωμένες κατηγορίες ότι οι δεσμοφύλακες βασανίζουν και ταπεινώνουν τους κρατουμένους, έρχεται από πρώην λοχαγό του αμερικανικού στρατού ο οποίος υπηρέτησε στη βάση.

 Τις ανείπωτες μεθόδους που χρησιμοποιούσαν Αμερικανίδες ανακρίτριες περιγράφει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο στο υπό έκδοση βιβλίο του ο πρώην λοχαγός του αμερικανικού στρατού, διερμηνέας στο Γκουαντανάμο από το Δεκέμβριο του 2002 ώς τον Ιούνιο του 2003, Ερικ Σάαρ.

«Κακή πορνοταινία»

Οι περιγραφές του Σάαρ μεταφέρθηκαν στην αμερικανική κοινή γνώμη από τη διακεκριμένη δημοσιογράφο των «Νιου Γιορκ Τάιμς», Μορίν Ντουντ, η οποία μίλησε για «κακή πορνοταινία» που θα έπρεπε να έχει κάνει Ράμσφελντ και Γούλφοβιτς να παραιτηθούν. Μεταφέρει η Ντουν: «Μια ανακρίτρια που ήθελε να πιέσει έναν Σαουδάραβα κρατούμενο 21 ετών, ο οποίος φέρεται να είχε πάρει μαθήματα πλοήγησης αεροσκάφους στην Αριζόνα πριν από τις 11/9, έβγαλε το πουκάμισό της και έμεινε με το φανελάκι. Αρχισε να προσβάλλει τον κρατούαμενο -που προσευχόταν με κλειστά τα μάτια- ενώ άγγιζε το στήθος της, το ακουμπούσε στην πλάτη του Σαουδάραβα και μιλούσε για την εμφανή στύση του. Οταν ο κρατούμενος την έφτυσε στο πρόσωπο, βγήκε από το δωμάτιο και ρώτησε έναν μουσουλμάνο γλωσσομαθή πώς θα μπορούσε να σπάσει τη σχέση του κρατουμένου με την πίστη του. Εκείνος πρότεινε να πει στον κρατούμενο ότι είχε εμμηνόρροια, να τον αγγίξει και μετά να κλείσει το νερό στο κελί του ώστε να μην μπορεί να πλυθεί».

Ο Σάαρ εξηγεί ότι έτσι βρώμικος ο κρατούμενος δεν θα μπορούσε να παρουσιαστεί στον Θεό του για προσευχή και να πάρει δύναμη. Η ανακρίτρια «έβαλε τα χέρια της στο παντελόνι της και πήγε από πίσω του. Ενώ γύριζε γύρω του, την είδε να βγάζει το χέρι της από το ρούχο της». Είχε βάλει στα χέρια της κόκκινο μελάνι, έκλεισε το νερό και όταν βγήκε από το κελί άφησε τον κρατούμενο «να κλαίει σαν μωρό παιδί».

Για να βγάλουν πληροφορίες, οι ανακρίτριες κατέφυγαν σε δερμάτινα στρινγκ, μίνι φούστες, σεξουαλική επαφή, ανακεφαλαιώνει το Ασοσιέιτεντ Πρες που έβγαλε πρώτο το θέμα. Δεν ήταν όμως το μόνο.

Σύμφωνα με μυστικό έγγραφο, υπάρχουν βιντεοταινίες που δείχνουν δεσμοφύλακες στο Γκουαντανάμο να γρονθοκοπούν κρατουμένους «σε πολύ ευαίσθητα σημεία», να τους δένουν στα κρεβάτια, να τους πατούν το κεφάλι ενώ τους είχαν ακινητοποιημένους στο πάτωμα, να τους γυμνώνουν από τη μέση και κάτω και να τους αφήνουν εκτεθειμένους. Κομμάτι του οπτικού υλικού είδε ομάδα εμπειρογνωμόνων από τη Νότια Διοίκηση ΗΠΑ στο Μαϊάμι, η οποία επιβλέπει τη βάση στην Κούβα.

Η επιτροπή παρατήρησε ότι από την έως τώρα έρευνα δεν μπορεί να μιλήσει για συστηματικά βασανιστήρια, κάνει όμως παρατηρήσεις ότι υπήρχαν πολλές γυναίκες ανακρίτριες, που έφερναν σε δύσκολη θέση τους κρατουμένους. Η Αμερικανική Ενωση Ελευθεριών ζήτησε έγγραφα και βίντεο από την έρευνα, πήρε όμως μόνον έγγραφα.

Αναδημοσίευση από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://athens.indymedia.org


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top