Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Χιονοστιβάδα στο όρος Μαίναλο την Κυριακή 13/02/2005

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - 15/02/2005

Προς Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο
Αξιότιμοι κύριοι
Με λύπη διαπιστώσαμε, την παντελή έλλειψη αξιόπιστης ενημέρωσης που επιδείχθηκε από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, στην κάλυψη του τραγικού ατυχήματος με θύματα 5 ορειβάτες στο όρος Μαίναλο. Ο Ελληνικός Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας θα ήθελε να καταγγείλει, την ανακοίνωση με μεγάλους τίτλους από ραδιοτηλεοπτικά μέσα, την λανθασμένη πληροφορία ότι χιονοστιβάδα είχε πλήξει χιονοδρομικό κέντρο, με αποτέλεσμα την ανεπανόρθωτη δυσφήμιση του αθλήματος και των χιονοδρομικών κέντρων, στα μάτια του Έλληνα τηλεθεατή και ακροατή.

Τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα τόσα χρόνια όχι μόνο δεν διαφημίζουν το ομολογουμένως εξαιρετικά ασφαλές σπορ της χιονοδρομίας, που τόσες θέσεις εργασίας προσφέρει στην πολύπαθη Ελληνική επαρχία, αλλά σε κάθε ευκαιρία λανθασμένα σπεύδουν να επιτεθούν στα πανέμορφα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Η κάλυψη των χιονοδρομικών περιορίζεται τα τελευταία χρόνια, σε κάλυψη των μπαρ και των καφετεριών και σε ελάχιστες περιπτώσεις έχουμε δει σοβαρή κάλυψη του αθλήματος, στις πιο πολλές, με παλαιά πλάνα χωρίς να έχει αναδειχθεί ουσιαστικά από κανένα μέσο η ομορφιά των χιονοδρομικών μας κέντρων και η μαγεία του αθλητισμού στην ορεινή Ελληνική φύση.

Η ζημιά στη φήμη και την αξιοπιστία των χιονοδρομικών κέντρων και ουσιαστικά του χιονοδρομικού κέντρου Μαινάλου είναι ανεπανόρθωτη και αυτό μπορεί να διαπιστωθεί από τις αντιδράσεις των οικείων των μελών του συλλόγου, που καταγράφηκαν στην ιστοσελίδα snowclub.gr. Ο πανικός που προκλήθηκε στους συγγενείς των μελών μας από την ανεύθυνη και βιαστική κάλυψη του γεγονότος προκάλεσε την ταύτιση στα μάτια του Έλληνα τηλεθεατή των εννοιών χιονοστιβάδα και χιονοδρομικό, για την οποία λυπούμεθα βαθύτατα μιας και δεν ισχύει, τουλάχιστον σε ώρες λειτουργίας του χιονοδρομικού και για κανένα Ελληνικό χιονοδρομικό. Η ταύτιση αυτή συνεχίζεται και σήμερα Δευτέρα, και στην ιστοσελίδα snowclub.gr μπορείτε να διαβάσετε τη γνώμη των χιονοδρόμων για την εντύπωση που προκάλεσε η κάλυψη του γεγονότος.

Οποιοσδήποτε έχει σχέση με τη χιονοδρομία και τα βουνά, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν υπήρξαν χιονοστιβάδες, που έθεσαν έστω σε μακρινό κίνδυνο, ελεγχόμενες περιοχές χιονοδρομικών κέντρων σε ώρα λειτουργίας, μιας και η εμπειρία του προσωπικού των χιονοδρομικών μας κέντρων είναι πολυετής, και η διαχείριση τέτοιων φαινομένων άριστη. Οποιοσδήποτε έχει σχέση με τη χιονοδρομία πριν γράψει με μεγάλους τίτλους για οποιοδήποτε ατύχημα σε χιονοδρομικά κέντρο μπορούσε με ένα απλό τηλέφωνο να διασταυρώσει από τους χιλιάδες επισκέπτες και την διοίκηση του χιονοδρομικού το γεγονός. Απορούμε πως σε τόσα μέσα δεν υπήρχε ούτε ένας χιονοδρόμος να παρέμβει.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας θέλει να τονίσει την εμπιστοσύνη του σε όλα τα Ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου των χιονοστιβάδων και η πολύχρονη λειτουργία τους χωρίς το παραμικρό φαινόμενο αποδεικνύει το παραπάνω.

Σαν σύλλογος απαιτούμε να αποκατασταθεί άμεσα η δυσφήμιση του αθλήματος, του χιονοδρομικού κέντρου Μαινάλου και των υπόλοιπων Ελληνικών Χιονοδρομικών κέντρων που προήλθε αποκλειστικά και μόνο από την ανευθυνότητα των ραδιοτηλεοπτικών μέσων και το κυνήγι της μεγάλης είδησης σε βάρος χιλιάδων επαγγελματιών που ζουν από την τουριστική χιονοδρομία.

Οι Έλληνες χιονοδρόμοι έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στους υπεύθυνους των χιονοδρομικών κέντρων για την ασφάλειά τους και ειδικά ως προς το θέμα των χιονοστιβάδων και είναι βέβαιοι ότι εάν οι πολιτεία βοηθούσε τα χιονοδρομικά κέντρα σε βαθμό μεγαλύτερο από τον ουσιαστικά ανύπαρκτο σήμερα, η τουριστική χιονοδρομία στην Ελλάδα θα ήταν πολύ καλύτερη.

Οι Έλληνες χιονοδρόμοι έχουν απόλυτη εμπιστσύνη στα διασωστικά μέσα των όλων των χιονοδρομικών μας κέντρων πράγμα που αποδείχθηκε από την διάσωση των ορειβατών όχι από την ΕΜΑΚ αλλά από προσωπικό του χιονοδρομικού που άμεσα, έσπευσε σε βοήθεια σώζωντας ανθρώπινες ζωές.

Λυπούμεθα αθύτατα που τέτοιες στιγμές οδύνης για τον κόσμο των Ελληνικών βουνών είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε αυτή τη καταγγελία.

Με σεβασμό και θλίψη για τα αδικοχαμένα αδέρφια μας ορειβάτες που έφυγαν κάνοντας αυτό που αγαπούσαν στα πανέμορφα Ελληνικά βουνά.Το προεδρείο του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας

www.snowclub.gr
info@snowclub.gr

Ο πρόεδρος

Αρις Σωτηράς

Ο γραμματέας

Μιχάλης Ζιώτης
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top