Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Υποστήριξη 64-bit στους επεξεργαστές INTEL για επιτραπέζιους υπολογιστές

Τεχνολογία » Hardware - 22/02/2005

Η Intel Corporation ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία πέντε νέων επεξεργαστών για επιτραπέζιους υπολογιστές που προσφέρουν ψυχαγωγικές και πληροφορικές ωφέλειες σε καταναλωτές και επιχειρήσεις. Σε συνδυασμό με την ευρέως διαδεδομένη οικογένεια chipset Intel® 925/915 Express, οι επεξεργαστές μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη βελτιωμένης απόδοσης και ταχύτερων χρόνων ανταπόκρισης για τις πλατφόρμες υπολογιστών.

Η Intel ξεκίνησε τη διάθεση του Επεξεργαστή Intel® Pentium® 4 Extreme Edition 3.73GHz με τεχνολογία Hyper-Threading (HT), καθώς και τεσσάρων νέων επεξεργαστών στη σειρά Επεξεργαστών Intel Pentium 4 6xx με τεχνολογία HT. Οι νέοι αυτοί επεξεργαστές αντιπροσωπεύουν ό,τι πιο τελευταίο έχει να επιδείξει η Intel στο χώρο των επεξεργαστών για επιτραπέζιους υπολογιστές υψηλών επιδόσεων.

Οι πέντε νέοι επεξεργαστές υποστηρίζουν μνήμη 64-bit μέσω της Τεχνολογίας Intel® Extended Memory 64 Technology (Intel® EM64T). Η Intel σκοπεύει εντός αυτού του έτους να προχωρήσει στην αποστολή της EM64T σε εκδόσεις κάθε νέου επεξεργαστή Intel για επιτραπέζιους υπoλογιστές, συμπεριλαμβανομένων και των σειρών Intel® Celeron® D.

«Η Intel συνεχίζει να προσφέρει νέα χαρακτηριστικά πλατφόρμας, τα οποία βασίζονται στους τομείς που πραγματικά απασχολούν και τους καταναλωτές, όπως είναι η χρήση προηγμένων μέσων, η επικοινωνία με φίλους και συγγενείς και η παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας», δηλώνει ο κ. Rob Crooke, General Manager του Τμήματος Desktop Marketing & Strategic Planning της Intel. «Δεδομένου ότι το λογισμικό για το ψηφιακό σπίτι και γραφείο εξελίσσεται και γίνεται όλο και πιο απαιτητικό, οι επιτραπέζιοι υπολογιστές με Intel EM64T έρχονται στην κατάλληλη στιγμή ώστε να αξιοποιήσουν τα καινούρια μοντέλα χρήσης».

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν τον Η/Υ τους σαν πρωταρχική πηγή ψυχαγωγίας, είτε για να επικοινωνούν με άλλους χρήστες σε όλο τον κόσμο, είτε για να παίζουν παιχνίδια ή ακόμα και για να επεξεργάζονται τα ψηφιακά videos και τις εικόνες τους. Δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν μελλοντικές προόδους στο λογισμικό για υψηλής ανάλυσης εικόνα και ήχο αλλά και στην 3D οπτική αναπαράσταση, οι νέοι επεξεργαστές της Intel υποστηρίζουν την Intel EM64T, επιτρέποντας δυνατότητες 64-bit στους βασικούς υπολογιστές που βασίζονται σε επεξεργαστές Intel.

Ο Επεξεργαστής Intel Pentium 4 της σειράς 6xx επιτρέπει νέες ωφέλειες εξοικονόμησης ρεύματος, χάρη στην Enhanced Intel SpeedStep® Technology (EIST). Η EIST, η οποία είναι παρόμοια με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην Intel® Centrino™ Mobile Technology, επιτρέπει την εξοικονόμηση ρεύματος μέσω της μείωσης της συνολικής μέσης κατανάλωσης ρεύματος του υπολογιστή.

Οι νέοι επεξεργαστές θα υποστηρίξουν την επερχόμενη x64 Έκδοση του λειτουργικού συστήματος Microsoft* Windows® XP Professional και θα δώσουν στους χρήστες τη δυνατότητα να απολαύσουν τις ωφέλειες της πληροφορικής 64-bit.

«Η Microsoft συνεργάζεται με μεγάλο ενθουσιασμό με την Intel ώστε να οδηγήσουν τη βιομηχανία σε αυτή τη νέα εποχή της πληροφορικής 64-bit», δήλωσε ο κ. Brad Goldberg, General Manager του Windows Product Marketing Group της Microsoft. «Συνεργαζόμαστε στενά ώστε να δημιουργήσουμε μία ισχυρή πλατφόρμα 64-bit που θα βοηθήσει τους καταναλωτές να υλοποιήσουν ένα σύνολο νέων προηγμένων δυνατοτήτων 64-bit, διατηρώντας παράλληλα όσα είχαν επενδύσει στις εφαρμογές 32-bit».

Ο Επεξεργαστή Pentium 4 Extreme Edition 3.73 GHz με Τεχνολογία HT περιλαμβάνει ένα ταχύ σύστημα διαύλου 1066 MHz και 2MB μνήμης cache L2, η οποία βελτιώνει την απόδοση εφαρμογών, όπως η υψηλής ανάλυσης εικόνα και τα υψηλής ανάλυσης παιχνίδια που επωφελούνται από ένα εκτεταμένο σύνολο δεδομένων, άμεσα διαθέσιμα για τον επεξεργαστή.

Η σειρά Επεξεργαστών Intel Pentium 4 6xx με Τεχνολογία HT είναι διαθέσιμη σε ταχύτητες έως και 3.60 GHz, περιλαμβάνει σύστημα διαύλου 800MHz, μία διπλασιασμένη κρυφή μνήμη L2 (cache memory) 2MB, καθώς και την Enhanced Intel SpeedStep® Technology (EIST). Αυτή η δυνατότητα εξοικονόμησης ρεύματος υποστηρίζεται από το Windows XP Service Pack 2. Επιπλέον, η μεγαλύτερη κρυφή μνήμη L2 προσφέρει πιθανές ωφέλειες απόδοσης, ενώ η Τεχνολογία Execute Disable Bit, σε συνδυασμό με το Windows XP Service Pack 2, προσφέρει ενισχυμένη προστασία από συγκεκριμένους τύπους ιών.

Η Intel τελείωσε το 2004 με περισσότερα από τα δύο τρίτα των επεξεργαστών Pentium, που είχαν διατεθεί στην αγορά, να ενσωματώνουν την τεχνολογία Hyper-Threading και εισήγαγε ένα σύνολο εργαλείων, λογισμικών και προγραμμάτων, τα οποία έθεσαν τα θεμέλια για την επερχόμενη πλατφόρμα δύο πυρήνων που θα παρουσιαστεί εντός του 2005.

Με τους νέους αυτούς επεξεργαστές, η Intel συνεχίζει να είναι ο πρωτοπόρος στον τομέα του ψηφιακού σπιτιού και του ψηφιακού γραφείου για το 2005, διευρύνοντας τις βραβευμένες οικογένειες chipset Intel® 925/915 Express και παρέχοντας ένα γερό θεμέλιο για τις πλατφόρμες των νεότερων χρηστών Η/Υ.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top