Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Η EMC ενισχύει την πρωτοπορία της high-end τεχνολογίας NAS

Τεχνολογία - 20/04/2005

Η EMC Corporation αποκάλυψε το ταχύτερο, πιο προηγμένο σύστημα NAS (network attached storage) στον κόσμο. Το νέο high – end EMC Celerra NSX NAS Gateway προσφέρει έως και 300,000 NFS λειτουργίες το δευτερόλεπτο. Σε συνδυασμό με τη νέα λειτουργικότητα λογισμικού Celerra που επίσης παρουσιάστηκε πρόσφατα, αυτή η data-center-class λύση επιτρέπει κλιμάκωση πιο αποτελεσματική , πιο γρήγορη και με το μικρότερο κόστος από ποτέ.

Με νέα τεχνολογία server X-Blade, σχεδιασμένη κι ανεπτυγμένη από την EMC, με N+1 clustering, το EMC Celerra NSX μπορεί να προσαρμόζει την απόδοση χρησιμοποιώντας απλές αναβαθμίσεις του διαδικτύου, γεγονός που επιτρέπει στους πελάτες να χρησιμοποιούν εύκολα και χωρίς διακοπές έως και οκτώ X-Blades. Το Celerra NSX και η νέα λειτουργικότητα βοηθά τους καταναλωτές να μειώσουν το κόστος και να απολαύσουν τα οφέλη της information lifecycle management (ILM) μέσω της ενοποίησης της DAS (direct attached storage) με iSCSI, αυτοματοποιώντας τη δημιουργία κλιμακωτής αποθήκευσης για τη NAS και μετακινώντας δεδομένα από τη μία κλίμακα στην επόμενη, επιτυγχάνοντας έτσι άριστη προσαρμογή και απλοποιημένη διαχείριση.

Το Celerra NSX είναι το πιο αποδοτικό σύστημα NAS σε σχέση τιμής/απόδοσης στο κλάδο. Σε σύγκριση με το Network Appliance GF980C, ένα EMC Celerra NSX με οχτώ blades προσφέρει πάνω από τέσσερις φορές την απόδοση λειτουργιών ανά δευτερόλεπτο του NFS και κατά 68% καλύτερη απόδοση τιμής. Η EMC κατέχει εδώ και σχεδόν μία δεκαετία ηγετικό ρόλο στα συστήματα high-end NAS που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως από χιλιάδες πελάτες που αναζητούν υψηλά επίπεδα διαθεσιμότητας, λειτουργικότητας κι απόδοσης.

Το νέο λογισμικό Celerra προσφέρει περισσότερες δυνατότητες κλιμάκωσης στη διαχείριση των πληροφοριών καθώς και μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση. Η νέα τεχνολογία εικονικού συστήματος αρχειοθέτησης (new virtual filesystem technology) απλοποιεί τη διαχείριση των συστημάτων αρχειοθέτησης όσο αυξάνονται οι απαιτήσεις των πελατών. H τεχνολογία αυτή παρουσιάζει πολλαπλά, ανεξάρτητα συστήματα αρχειοθέτησης ως ένα μοναδικό, εικονικό σύστημα για ευκολότερη διανομή, πρόσβαση, διαχείριση και καλύτερο έλεγχο.

Ο κ. Adam Zimmerman είναι Storage Administrator για την εταιρεία Phoenix Newspapers Inc. (PNI), θυγατρική της Gannett Co., Inc., η οποία είναι υπεύθυνη για τη δημοσίευση της εφημερίδας Arizona Republic, azcentral.com κι άλλων ιστοσελίδων. Ο κ. Zimmerman δήλωσε: «Στόχος μας είναι να είμαστε μία τεχνολογικά προηγμένη εταιρία υπηρεσιών ολοκληρωμένων πληροφοριών που παρέχει στους ανθρώπους τις πληροφορίες που χρειάζονται, όποτε τις χρειάζονται και με οποιοδήποτε μέσο αυτοί επιλέγουν να τις λαμβάνουν. Χρησιμοποιούμε το EMC Celerra για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες εκατομμυρίων αναγνωστών. Η EMC έχει προβεί σε δραματικές βελτιώσεις ώστε να γίνει ευκολότερη η διαχείριση αντιγράφων και ρυθμίσεων βάσεων δεδομένων (replication and configuration management). Οι νέες δυνατότητες “point-and-click” μας εξοικονομούν χρόνο και μας βοηθούν να δοκιμάζουμε και να τροποποιούμε λειτουργίες, όπως η διαχείριση αντιγράφων, γρηγορότερα κι ευκολότερα».

Το νέο λογισμικό Celerra προσφέρει ακόμα τη νέα Celerra Automated Volume Management, η οποία μέσω της σύνδεσης γραφικού χρήστη Celerra (graphical user interface), επιτρέπει στους πελάτες να δημιουργούν εύκολα ιδανικές ρυθμίσεις συστήματος βάσει προκαθορισμένων χαρακτηριστικών φόρτου εργασίας (predefined workload characteristics). Η δυνατότητα αυτή μειώνει δραματικά τις εργασίες σχεδιασμού και διαχείρισης.

Ανακοινώθηκε ακόμα το νέο λογισμικό EMC Centera FileArchiver (CFA), το οποίο συνδυάζεται με την ανοιχτή σύνδεση προγραμματισμού εφαρμογών (application programming interface – API) EMC Celerra FileMover για να προσφέρει διαχείριση και μετακίνηση δεδομένων βασισμένη σε επίσημες διαδικασίες (policy-based data management and movement). Για τους πελάτες με κλιμακωτή, δικτυακή αποθήκευση, συμπεριλαμβανομένης και της CAS (content addressed storage) της EMC Centera™, το Centera FileArchiver θα μεταφέρει στατικά δεδομένα από το σύστημα EMC Celerra NAS απευθείας στο Centera CAS active enterprise archive.

Ο κ. David Donatelli, EMC Executive Vice President of Storage Platforms Operations, δήλωσε, «Το EMC Celerra NSX αντιπροσωπεύει ένα νέο πρότυπο NAS, το οποίο δεν μπορούν να συναγωνιστούν οι ανταγωνιστές μας. Οι πελάτες απευθύνονται στην EMC για ολοκληρωμένες λύσεις και όχι μεμονωμένα προϊόντα (point products), για να απολαύσουν τα οφέλη μίας ILM στρατηγικής. Το EMC Celerra NSX, ως μέρος μίας ILM πρωτοβουλίας, επιτρέπει στους πελάτες να μειώσουν τον αριθμό των servers αρχειοθέτησης που χρησιμοποιούν, να ενοποιήσουν την αποθήκευση και να ενισχύσουν τις υπάρχουσες επενδύσεις τους σε υποδομές SAN (storage area network)».

Επιπλέον πλεονεκτήματα του Celerra NSX είναι η υψηλή διαθεσιμότητα χαρακτηριστικών, όπως τα redundant hot-swappable εξαρτήματα, το N+1 clustering, οι σταθμοί διπλού ελέγχου και dual UPS (uninterrupted power systems). Για μεγαλύτερη κλιμάκωση, το Celerra NSX υποστηρίζει έως και 16 terabytes χρηστικής ικανότητας ανά X-Blade, με μέγιστη ικανότητα συστήματος 112 terabytes. Χάρη στο νέο σχέδιο προστασίας δεδομένων RAID 3, το Celerra NSX μπορεί να προσφέρει άριστη απόδοση για εφαρμογές πολυμέσων.

Ο κ. Randy Kerns, Senior Partner, Evaluator Group, δήλωσε: «Οι NAS Gateways συνεχίζουν να υιοθετούνται ευρέως από τους καταναλωτές για ενοποίηση στα επιχειρηματικά τους περιβάλλοντα. Η EMC έχει μακρά ιστορία στην προσφορά προηγμένων gateways κι έχει χρησιμοποιήσει την εμπειρία της από το χώρο των κέντρων δοδομένων για να αναπτύξει συστήματα που διαθέτουν υψηλή απόδοση, υψηλή διαθεσιμότητα και προηγμένη λειτουργικότητα. Η τεχνολογία X-Blade server αντιπροσωπεύει μία συνεχόμενη καινοτομία NAS από την EMC. Τα συστήματα EMC Celerra NSX θα αποτελέσουν μία ελκυστική προσφορά για τους πελάτες που αναζητούν εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος ώστε να ενοποιήσουν τα δικά τους περιβάλλοντα NAS».

Πληροφορίες σχετικά με Κοστολόγηση και Παραγγελία

Τα νέα συστήματα Celerra NSX θα διατίθενται από την EMC και τους συνεργάτες της από το Μάιο 2005. Ένα σύστημα Celerra NSX τεσσάρων-X-Blade κοστολογείται στα $278,250 (€213,150). Η τιμή αυτή συμπεριλαμβάνει σταθμούς διπλής διαχείρισης (dual management stations), dual UPS (dual uninterrupted power systems), το πρωτόκολλο CIFS, το EMC Celerra SnapSure για τοπική αντιγραφή και τον EMC Celerra Manager για διαχείριση βασισμένη στο δίκτυο (web-based management).


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top