Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Teledome vs Ο.Τ.Ε.

Τεχνολογία » Σταθερή και Κινητή τηλεφωνία - 22/04/2005

Σε έντονη διαμάχη φαίνεται να είναι η Teledome και ο Ο.Τ.Ε. όπως φαίνεται από τα δελτία τύπου που έχουν δημοσιεύσει. Όπως φαίνεται οι διαφορές τους θα λυθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Παρακάτω παραθέτουμε τα δελτία τύπου των δύο εταιριών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ TELEDOME:

Την Τρίτη 19 Απριλίου 2005, ο ΟΤΕ, αυθαίρετα και απροειδοποίητα, διέκοψε τα κυκλώματα διασύνδεσης με την εταιρεία μας, με αποτέλεσμα οι συνδρομητές μας να βρεθούν δυστυχώς χωρίς τηλεφωνική σύνδεση για πολλές ώρες. Η σύνδεση αποκαταστάθηκε το ίδιο απόγευμα, με σχετική Προσωρινή Διάταξη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.). Στο δελτίο τύπου της, η Ρυθμιστική Αρχή (Ε.Ε.Τ.Τ.) επισημαίνει ότι η ενέργεια αυτή του Ο.Τ.Ε. ήταν καταχρηστική, αφού «η ανωτέρω διακοπή υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε μετά την υποβολή από την TELEDOME στην ΕΕΤΤ αιτήματος για την επίλυση διαφοράς Διασύνδεσης με τον ΟΤΕ την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2005, το οποίο η TELEDOME κοινοποίησε αυθημερόν στον ΟΤΕ. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της TELEDOME και όπως επιβεβαιώθηκε από τους εκπρόσωπους του ΟΤΕ, δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες και απαιτητές οφειλές της TELEDOME προς τον ΟΤΕ για τις παρεχόμενες προς αυτήν υπηρεσίες Διασύνδεσης.»

Για την αποκατάσταση της νομιμότητας που τραυμάτισε η ανωτέρω καταχρηστική συμπεριφορά του Ο.Τ.Ε. και την αποκατάσταση της σημαντικότατης βλάβης που προκάλεσε, θα ασκηθεί κάθε ένδικο μέσο που προβλέπει ο Νόμος.

Η Εταιρεία μας όμως εκφράζει τη βαθύτατη λύπη της για τυχόν προβλήματα ή και ζημίες που προκάλεσαν στους καταναλωτές και πελάτες της, τα καταχρηστικά μέσα με τα οποία ο ΟΤΕ επιχειρεί να θέσει εκτός αγοράς τους ανταγωνιστές του και ιδίως την επιχείρησή μας, προφανώς γιατί η TELEDOME αποτελεί υγιή επιχείρηση με επιτυχημένη πορεία στην αγορά των τηλεπικοινωνιών και μεγάλη αποδοχή από το καταναλωτικό κοινό. Άλλωστε οι φθηνότερες τιμές των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που απολαμβάνουν οι καταναλωτές οφείλονται στην δραστηριοποίηση εταιρειών όπως η TELEDOME, που έχει προβεί σε σημαντικότατες επενδύσεις σε υποδομές, αλλά και ανθρώπινο δυναμικό, συντελώντας έτσι στην πραγματική απελευθέρωση της αγοράς των τηλεπικοινωνιών και την τεχνολογική πρόοδο της χώρας μας.

Διαβεβαιώνουμε το καταναλωτικό κοινό και τους χιλιάδες συνδρομητές μας ότι η TELEDOME θα συνεχίσει να προσφέρει αταλάντευτη τις αξιόπιστες υπηρεσίες της, με την ίδια πάντα επιμονή, συνέπεια και ωφέλεια για τους καταναλωτές.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο.Τ.Ε.:

 Ο ΟΤΕ διαμαρτύρεται έντονα για την άδικη και αδικαιολόγητη προσωρινή διάταξη της ΕΕΤΤ, να τον υποχρεώσει να εξακολουθήσει την παροχή υπηρεσιών στην εταιρία Teledome, παρά το γεγονός ότι αυτή κακόπιστα, καταχρηστικά και παρελκυστικά αρνείται στον ΟΤΕ αυτό που οι υπόλοιποι πάροχοι έχουν ήδη αποδεχθεί ως νόμιμη και αυτονόητη συμβατική τους υποχρέωση, δηλ. να προσκομίσει εγγυητική επιστολή για τις παρεχόμενες από τον ΟΤΕ υπηρεσίες διασύνδεσης.

Με την εν λόγω διάταξή της, η ΕΕΤΤ αντιφάσκει προς προηγούμενη απόφασή της, με την οποία αποδεχόταν την υποχρέωση των παρόχων για καταβολή εγγυητικής επιστολής (και μάλιστα ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη οφειλών από τη διασύνδεση) και έκανε δεκτό ως εύλογο τον τρόπο υπολογισμού της αιτούμενης από τον ΟΤΕ εγγυητικής επιστολής. Με τον τρόπο αυτό η Επιτροπή αποθαρρύνει τους καλόπιστους παρόχους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και επιδοτεί τη συμπεριφορά των κακόπιστων παρόχων εις βάρος των επιμελών, στρεβλώνοντας έτσι σημαντικά την τηλεπικοινωνιακή αγορά, και αδιαφορώντας επιδεικτικά για την ανάγκη του ΟΤΕ να προασπίσει, όπως έχει δικαίωμα και υποχρέωση, εύλογα επιχειρηματικά του συμφέροντα.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top