Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Η Panda Software συμμετέχει στο Πρόγραμμα NAC

Ασφάλεια - 23/04/2005

Η Panda Software ανακοίνωσε την συμμετοχή της στο πρόγραμμα Network Admission Control (NAC), μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε η εταιρεία Cisco με στόχο την αύξηση της συμβατότητας των πολιτικών ασφάλειας όλων των συσκευών που επιχειρούν να προσπελάσουν πόρους δικτύων και κατ επέκταση τον περιορισμό των καταστροφών που μπορούν να προκαλέσουν οι ιοί και άλλες απειλές. Με την συμμετοχή της σ αυτό το πρόγραμμα, η Panda Software κάνει ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός στον αγώνα της για την προστασία των συστημάτων Πληροφορικής, παρέχοντας στις εταιρείες περισσότερες επιλογές για να κρατούν τα δίκτυά τους ασφαλή απ όλα τα είδη των απειλών που καραδοκούν στο Internet, χρησιμοποιώντας τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες.

Με την ενσωμάτωση του Trust Agent της Cisco - μιας σημαντικής τεχνολογίας που παρέχεται μέσω του προγράμματος NAC - στις λύσεις καταπολέμησης εχθρικού λογισμικού της Panda Software, υλοποιείται ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας έναντι των προερχόμενων από το Internet απειλών, από το οποίο επωφελούνται οι πελάτες και των δύο εταιρειών. Η τεχνολογία NAC ελέγχει το επίπεδο ασφάλειας οποιασδήποτε συσκευής συνδέεται στο τοπικό δίκτυο, και εάν αυτή δεν συμμορφώνεται με την ισχύουσα πολιτική ασφάλειας, δεν αποκτά πρόσβαση στο δίκτυο. Αυτό συμβάλλει στην αποτροπή της εξάπλωσης εχθρικού λογισμικού και στην μεγιστοποίηση της ασφάλειας του εταιρικού δικτύου.

Το πρόγραμμα NAC είναι βασικός πυλώνας της στρατηγικής ασφάλειας της Cisco, γνωστής με το όνομα "Self-Defending Network" (αυτό-αμυνόμενο δίκτυο). Εφαρμόζοντας αυτή την στρατηγική βοηθά τα δίκτυα των πελατών της να εντοπίζουν, να αποτρέπουν και να προσαρμόζονται στις διάφορες απειλές.

“Η Cisco καλωσορίζει την Panda Software σ αυτό το πρόγραμμα συνεργασίας” ανέφερε ο Russell Rice, υπεύθυνος marketing του Security Technology Group της Cisco Systems, Inc. “Το ClientShield της Panda εμπλουτίζει το πρόγραμμα NAC και βοηθά στην συνεργατική και ενοποιημένη αντιμετώπιση της συνολικής ασφάλειας του δικτύου. Η συνεργασία στα πλαίσια του προγράμματος NAC θα παρέχει σε εταιρείες και οργανισμούς ένα σύνολο ισχυρών εργαλείων για την προστασία των υποδομών Πληροφορικής τους έναντι πολλών απειλών, όπως οι ιοί, οι επιθέσεις των χάκερ, η διείσδυση σε συστήματα και το λογισμικό spyware & adware.”

Σύμφωνα με τον Luis Corrons, Επικεφαλής του Εργαστηρίου Καταπολέμησης Ιών της Panda Software, “η ενσωμάτωση των προϊόντων μας στο πρόγραμμα NAC στοχεύει στην επίτευξη υψηλότερου βαθμού ασφάλειας και επεκτασιμότητας για τους πελάτες και των δύο εταιρειών. Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα ασφάλειας των εταιρικών δικτύων οφείλεται σε συνδέσεις με υπολογιστές οι οποίοι, για διάφορους λόγους, μπορεί να έχουν μολυνθεί από εχθρικό λογισμικό ή δεν προστατεύονται επαρκώς, με αποτέλεσμα την μόλυνση και των υπόλοιπων συστημάτων του εταιρικού δικτύου. Για τον λόγο αυτό,” προσθέτει, “είναι επιτακτικό να υλοποιούνται αυστηρές πολιτικές ασφάλειας με τις οποίες θα συμμορφώνονται όλες οι συσκευές που μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο. Τα προϊόντα μας, τα οποία θα ενοποιηθούν με το Trust Agent της Cisco, θα συμβάλλουν στο να γίνει ευκολότερη η παρακολούθηση του επιπέδου ασφάλειας των υπολογιστών που συνδέονται σε εταιρικά δίκτυα.”

Επιπρόσθετα με την πλέον προηγμένη τεχνολογία antivirus, το ClientShield with TruPreventTM Technologies ενσωματώνει επίσης μηχανισμούς για το μπλοκάρισμα του spam και την προστασία από χάκερ, προγράμματα spyware & dialer, απάτες, κ.α. Το ClientShield παρέχει επίσης στις εταιρείες ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας μέσω των Τεχνολογιών TruPreventTM. Πρόκειται για τεχνολογίες προληπτικής προστασίας οι οποίες ανιχνεύουν και μπλοκάρουν άγνωστους ιούς και εισβολείς, εμποδίζοντας worms όπως τα Sasser, Mydoom ή SQLSlammer να διεισδύσουν στο δίκτυο και να εξαπλωθούν ταχύτατα σ αυτό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα NAC, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα http://www.cisco.com/go/nac


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top