Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Τύχη, μοίρα ή σύμπτωση?

Διάφορα άρθρα » Θέσεις, απόψεις και έκφραση - 24/04/2005

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μία μικρή ιστορία που ίσως να έχει τύχει στον καθένα σας. Η ιστορία αυτή μάλλον αυτό το μικρό θεματάκι μου άλλαξε την πίστη σε μερικά πράγματα που όχι αποτελούσε στο μυαλό μου ότι κάποια στιγμή δεν μπορεί να συμβεί αλλά και δεν το περίμενα κιόλας. Γι' αυτό εκφράζω πιό πάνω τύχη,μοίρα ή σύμπτωση;

Ψαρεύουμε με την γυναίκα μου αρκετά συχνά ξέχασα να σας πω ότι είμαι παντρεμένος, πιστεύω το site να δέχεται παντρεμένους, λοιπόν πάμε συχνά για ψάρεμα στις ελεύθερες ώρες. Έχουμε αγαπήσει πολύ αυτό το χόμπυ όπως και την μουσική καθώς είμαι συλλέκτης παλιών λαικών τραγουδιών. Εδώ στον Βόλο έχουμε πολύ ωραία μέρη για ψάρεμα και πολλές εναλλακτικές λύσεις σε ανάλογες περιοχές όμως αγαπάμε κάποιες περιοχές που τις επισκεπτόμαστε συχνά για ψάρεμα. Φυσικά γιατί μας αποδίδουν πολλές φορές ψαράκια.
Στην συγκεκριμένη περιοχή είναι ένα μικρό λιμανάκι που κατασκευάστηκε το 1981 από τον ναυτικό στρατό το οποίο προοριζότανε για σχολές του ναυτικού οι οποίες δεν είχανε θετικό αποτέλεσμα και έμεινε το λιμανάκι με καίκια και ψαράδες. Πολύ όμορφη περιοχή για μπάνιο και γύρω γύρω πολλά οικόπεδα τα οποία είναι μετατρέψιμα σε ελεύθερο κάμπινγκ. Το μέρος λέγεται Συκιά,χωρίς να θέλω να διαφημίσω περαιτέρω πράγματα.
Σε αυτή λοιπόν την περιοχή που πάμε αρκετά συχνά για ψάρεμα γνωρίσαμε πρίν 2,5 χρόνια ένα πολύ μικρό κουταβάκι που κάποιος το άφησε εκεί και το ονομάσαμε "μαυρούλα" παρότι κουτάβι ήταν πάρα πολύ όμορφο και φάνηκε από την πρώτη ματιά ότι το σκυλάκι κάποιος ασυνείδητος σκέφτηκε πως έπρεπε να το αφήσει εκεί για να επιβιώσει. Γνωριστήκαμε με την μαυρούλα η οποία από την πρώτη στιγμή μας αγάπησε και ήταν πάντα κοντά μας για όσο διαρκούσε το ψάρεμά μας και συντροφιά απαραίτητη. 2,5 χρόνια λοιπόν πηγαίναμε εκεί την ταίζαμε σχεδόν μέσα στην εβδομάδα 4 φορές (χειμώνα-καλοκαίρι) και είχε γίνει πλέον τόσο απαραίτητη που την αγαπήσαμε πολύ παρόλα αυτά θα σας πώ ότι τα χιλιόμετρα από το σπίτι μου μέχρι το μέρος αυτό είναι 24 χλμ.
Όπως σας είπα πηγαίναμε 4 φορές την εβδομάδα όμως τον Μάρτιο μήνα που μας πέρασε και συγκεκριμένα στις 8 του μηνός ήταν η τελευταία φορά που την επισκεφτήκαμε, διότι ομολωγουμένως θα σας πώ ότι δεν είμαι τυχαίος ψαράς και αυτό το λέω  γιατί ξεφύγαμε με κάποιους διαγωνισμούς ψαρέματος που γίνανε σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και μία στην Ιταλία που έπρεπε να δηλώσουμε συμμετοχή για να υποστηρίξουμε την χώρα μας. Οπότε αυτές οι υποχρεώσεις μας ανάγκασαν να έχουμε να την επισκεφτούμε σχεδόν 1,5 μήνα και συγκεκριμένα πήγαμε την Τετάρτη 20 Απριλίου, αγοράσαμε ωραία γλυκίσματα να την κεράσουμε μιας και πήραμε την δεύτερη θέση στην Ελλάδα σε κάποιον από τους διαγωνισμούς που συμμετείχαμε.
Φτάσαμε λοιπόν στο μέρος όλο χαρά αλλά τζίφος......... Φωνάζαμε,ψάχναμε η μαυρούλα πουθενά. Το μυαλό μας πήγε σε διάφορα ίσως κάποιος να την χτύπησε ίσως κάτι να έφαγε και να πέθανε ίσως πολλά..... Ψάξαμε την γύρω περιοχή 2 ώρες με καρδιοχτύπι ότι κάπου θα εμφανιζότανε όπως και άλλες φορές στο παρελθόν που βολτάριζε λίγο πιο μακριά από εκεί που συχνάζει συνήθως και όταν άκουγε το ήχο του αυτοκινήτου έτρεχε σαν παλαβή τώρα όμως τα πράγματα σοβαρέψανε, δεν ήτανε πουθενά. Τα γλυκίσματα με πίκρα τα φέραμε πάλι σπίτι και η σκέψη και η κουβέντα μας ήτανε πάνω σε αυτό το θέμα, που να είναι η μαυρούλα.
Την επομένη το πρωί τηλεφωνήσαμε στον δήμο μήπως μέσα στις μέρες αυτές μάζεψανε κάποιο σκυλάκι σκοτωμένο με αυτά τα χαρακτηριστικά στην γύρω περιοχή και πάλι τζίφος(ευτυχώς).
Ξέχασα να σας πώ επειδή η πίκρα μας ήταν οτι δεν την είδαμε πουθενά ουτε κάν ανοίξαμε τα καλάμια μας να ψαρέψουμε δεν μας πήγαινε καρδιά χωρίς να ξέρουμε τί έχει συμβεί.
Την επόμενη μέρα σκεφτήκαμε να ξαναπάμε εκεί για ψάρεμα αλλά επειδή είχε αέρα έλεγα να καθήσουμε σπίτι και να πάμε την μεθεπόμενη, η γυναίκα μου είχε φαγωθεί να πάμε για ψάρεμα μήπως και ο αέρας αργότερα καλμάρει και μήπως ξαναπάμε στην περιοχή σε αναζήτηση της μαυρούλας.
Ξεκινάμε λοιπόν και όπως είπαμε απο τον σπίτι μας η περιοχή αυτή απέχει 24 χλμ. Με το που ξεκινήσαμε άλλη συζήτηση δεν είχαμε από την εξαφάνιση της σκυλίτσας και αν την ξαναβρίσκαμε εκεί. Παρότι εμάς μας είχε αδυναμία ήταν πολλοί οι άνθρωποι που στην συγκεκριμένη περιοχή πηγαίνανε και την ταίζανε και πιστέψαμε ότι ίσως να είχε φύγει προσωρινώς με την ιδέα ότι θα την ξαναβλέπαμε πάλι εκεί γιατί εκει έζησε και μεγάλωσε. Και το λέω αυτό διοτι τα θηλυκα σκυλάκια δεν φεύγουν εύκολα από μια περιοχή όταν εκει τα ταίζουνε.
Ξεκινήσαμε λοιπόν από το σπίτι προς την αγαπημένη μας περιοχή για ψάρεμα και πιο πολύ να δούμε τί απόγινε η φιληνάδα μας η μαυρούλα. Και εδώ είναι αυτό που θέλω να σας μεταφέρω αν είναι τύχη σύμπτωση ή μοίρα; Στην πρώτη στροφή που πήραμε πηγαίνοντας παραθαλλάσια την είδαμε να κάθεται 22 χλμ. μακριά από την περιοχή της σε ένα μικρό ξέφωτο σαστισμένη και κουρασμένη από την ταλαιπωρία εκείνη την στιγμή ένιωσα ένα ρίγος να διαπερνά το σώμα μου και αναρωτήθηκα ΄πώς το σκυλί βρέθηκε μπροστά μας εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή που το αναζητούσαμε και που βέβαια δεν περιμέναμε να είναι τόσο μακριά απο το σπίτι της. Μιλάμε μέσα σε 130000 πληθυσμό να βρεθείς ξαφνικά σε αυτό που αναζητάς! Βρέθηκε παιδιά ΜΠΡΟΣΤΑ μας στην κυριολεξία.
Κοντά της όταν σταματήσαμε ήταν ένας κύριος που κάτι της είχε δώσει και την τάιζε μόλις σταματήσαμε και κατεβήκαμε από το αυτοκίνητο και μας είδε έκλαιγε και χτυπιότανε από την χαρά της και μας ρώτησε ο περαστικός "ρε παιδιά δικό σας είναι το σκυλι?" και του είπαμε ναι κα΄τι σαν δικό μας.
Το βάλαμε στο αυτοκίνητο το πήγαμε εκεί που ανήκει καταχάρηκε μας έγλυφε έκανε τρελίτσες και δεν ξεκολλούσε από δίπλα μας και ιδού το ερώτημα άραγε όταν αγαπάς πραγματικά κάτι δεν το χάνεις μόνο αν το προσβάλεις φεύγει και όταν το αμελείς.
Δεν ξέρω αν στο βάθος καταλάβατε περί τίνος πρόκειται αλλά θα ήθελα να σας πώ ότι στην ζωή τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη ούτε στην σύμπτωση αλλά ούτε και στην μοίρα.
Αυτό που συμπεράνω από την σκέψη μου είναι ότι η αγάπη όχι μόνο σχίζει βουνά αλλά και τα ενώνει και αυτό που έμαθα είναι ότι αγαπάς πραγματικά σε ανταμοίβει αν είναι ψεύτικο το χάνεις. Και πραγματικά αυτό το έχω πιστέψει γιατί εκτός την μαυρούλα που την αγαπώ πολύ και όπως λέει και η παροιμία ας μου επιτραπεί  η έκφραση χωρίς να θέλω να προσβάλω ή να θίξω τα μέλη του site "γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα"  έχω και ένα σκυλάκι στο σπίτι μου την γλυκιά μου την Εύα η οποία κατάλαβε εκείνη την ημέρα τί είχε συμβεί και το πιστεύω αυτό.
Ίσως να μην είμαι καλός αρθρογράφος ούτε συντάκτης όμως έγραψα αυτά που έζησα με τις καλύτερες λέξεις.
Ευχαριστώ.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

Σχόλια

  • Πολύ όμορφη ιστορία!Έχεις δίκιο σε όσα λες και ίσως ό,τι συμβαίνει στη ζωή να είναι αποτέλεσμα και των τριών αυτών στοιχείων που αναφέρεις αλλά όντως στην τελική τα παντά μπορούν να γίνουν με την αγάπη.Πέρασες πολύ ωραία μηνύματα!
    By: cassandra @ 27/06/2008

  • Πολύ όμορφη ιστορία!Έχεις δίκιο σε όσα λες και ίσως ό,τι συμβαίνει στη ζωή να είναι αποτέλεσμα και των τριών αυτών στοιχείων που αναφέρεις αλλά όντως στην τελική τα παντά μπορούν να γίνουν με την αγάπη.Πέρασες πολύ ωραία μηνύματα!
    By: cassandra @ 27/06/2008

  • Εγ΄ς έχς να σου πς φίλε μου πς; τιποτα δεν ειναι τυχαιο...και ειλικρινα υποστηριζς αυτο που λες για την αγαπη...είναι καθαρα η δυναμη της θέλησης...η θετικη ενεργεια....πραγματικα....εντελως τυχαια βρεθηκα να διαβαζω και το αρθρο σου το οποιο όμως με βοηθησε να καταλαβω καποια πραγματα....για τη δικη μου ζωη...σ'ευχαριστω!!!βλέπεις για μενα ούτε αυτο ήταν τυχαιο..τ'οτι διαβασα το αρθρο σου...

    By: irina @ 01/12/2008

  • kalispera kai apo emena...an kai arga 8elo na po oti mou arese pragmatika polu auti i istoria file mou.apla kolisa se oti eixe na kanei peri agapis!!!8a mporousa ti zoi mou na tin kano mu8istorima kai na arxizo na grafo me tis ores kati pou den 8a i8ela.kai as to exo skefti!!apla zousa me mia kopela 2.5 xronia.eixame kapoia provlimata sti sxesi mas ma upirxe pragmatika polu pa8os!antimetopizame to 8ema tis zilias ka8imerina.kai apo tous 2 mas!xorizame kai ksana imastan mazi kai sunexeia to idio pragma.xorisame telika gia enan asimanto logo,kai pragmatika ekeini ti mera dielisan polla mesa mas.eksafanistike den mporousa na ti vro genika kanena ixnos tis!!!otan arxisa na tin ksepernao kapos ksanar8e stin zoi mou stelnontas ena munima sto kinito mou pos me sunxori.to agnoisa kapos,alla ir8e kai i mera pou ligisa kai gurisa dioti tin agapousa polu,eida pos den itan i kopela pou eixa toso kairo.polemouse na me kanei na kseperaso ena pragma pou mou eixe pei alla pote den to evgala apo to mualo mou.to mono pragma pou katafere itan na me kanei na tin dexto kai meta apo 4 meres na ksanafugi,legontas pos den to perimene na itan etsi,mou erikse eu8ines oti den tin ikanopoiousa san an8ropos.me ligise giati se oloi mou tin dunami pou eixa katavalei gia na tin ksexaso gurise kai ksana me poulise!!!efuge loipon kai meta apo 18 meres ksanar8e parakalontas me kai klegontas tin ksanadextika se auto to simio 8elo na po pos oloi i diki mas an8ropoi den i8elan ti sxesi mas .alla ego sugkekrimena pigena kontra se auto giati opos eipes i agapi ola ta nika!!!e loipon ksanafuge tin parakalesa kai mou eipe akrivos ta idia pragmata pou eixe pei tis 2 proigoumenes fores.kai me dikeologies!uelo na pisteuo pos upirxe agapi.ma den afineis enan an8ropo pou agapas na figoi giati etsi prepei!!i agapi ola ta nika otan einai agapi.apla pote den mporesa na katalavo ton teleuteo kairo ti eidous agapi itan auti pou eixe gia mena!!to evlepa san fasi ekdikisis i malon gia na kailipsi kati pou isos tin dielise sto parel8on sto diastima ton 3 minon kai prospa8ouse mesa apo auto na ksanazontanepsi ton dialimeno eauto tis ekmetalevomeni tin dikia mou agapi!!!8elo na pisteuo pos den itan etsi ma pistepsteme pos xorisa kai isos na min katalavo pote auto to 8rasos pou evgale sto telos!!!eilikrina den 8a i8ela na to perasei alos an8ropos auto to pragma giati pragmatika einai parapsixologiko!!to 8ema einai pos akoma tin agapao kai pisteuo pos i moira isos an magapise 8a mas smiksi se kapoia xronia euxaristo polu!!!!!!!!

    By: νικοσ @ 18/12/2008

  • pistevw alithina afto pou egine me tin mavroula herome pou agapas ta zwa eho ke ego ena panemorfo skilaki to opio mou exi stathi stis pios diskoles stigmes mou kalitera apo anthropo. to efera ellada fetos ke oli trelathikan gia tin agapi ke tin afosiosi pou ixe stin ikogenia alla ke sta mikra pedia Sto aerolplano gia plaka tou legame "kripsou kripsou" ke afto krivotan kato apo tis kouvertes exis dikio sto GNORISA ANTHROPOUS KE AGAPISA TA ZOA .......nase panta kala
    By: mema @ 16/10/2009

  • xaxaaxaxaxaxaxxaxaxaxaaxaxaxxixixixixixixiixixxoxoxoxoxooxxaxaxaxaxaxaxaaxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxaxxxxaaxaxaxxx???????
    By: olga @ 07/01/2010

© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top