Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Νέα μορφή adware

Ασφάλεια - 12/05/2005

Το Εργαστήριο Καταπολέμησης Ιών της Panda Software (PandaLabs) αναφέρει την εμφάνιση μιας νέας παραλλαγής του Adware/Topspyware, μιας εφαρμογής "διαφημιστικού λογισμικού" (adware) η οποία παροτρύνει τους χρήστες να επισκεφτούν έναν δικτυακό τόπο με λογισμικό ασφάλειας απ όπου μπορούν να αγοράσουν μία λύση για την απολύμανση των υπολογιστών τους από αυτή τη μορφή εχθρικού λογισμικού, αφού πληρώσουν ένα συγκεκριμένο αντίτιμο.

Αυτή η εφαρμογή adware δεν μπορεί να εξαπλωθεί μόνη της, αλλά είναι ένα από τα διάφορα προγράμματα που εγκαθίστανται στους υπολογιστές όταν οι χρήστες επισκέπτονται ιστοσελίδες μολυσμένες από άλλες μορφές εχθρικού λογισμικού ( π.χ. τα Adware/CWS.YEXE ή Adware/CWS.Searchmeup στην ιστοσελίδα Cool Web Search).

Αφού εγκατασταθεί, είναι εύκολο για τους χρήστες να αντιληφθούν ότι οι υπολογιστές τους έχουν μολυνθεί, επειδή αυτή η μορφή εχθρικού έχει πολύ συγκεκριμένα συμπτώματα. Κατ αρχήν εμφανίζει ένα εικονίδιο στην περιοχή συστήματος, το οποίο εναλλάσσεται διαρκώς μεταξύ ενός ερωτηματικού και του εικονιδίου του Windows Uρdate. Μαζί μ αυτό το εικονίδιο εμφανίζεται επίσης ένα πλασματικό μήνυμα προειδοποίησης για ιό.Επιπλέον, αλλάζει το χρώμα της επιφάνειας εργασίας των Windows σε ζωηρό κόκκινο και περιλαμβάνει μία προειδοποίηση για το γεγονός ότι το PC έχει μολυνθεί. Για να εκτελέσει αυτές τις ενέργειες, το Adware/Topspyware τροποποιεί το κλειδί του Registry για το εικονίδιο της περιοχής συστήματος, δημιουργεί ένα νέο κλειδί για την αλλαγή της επιφάνειας εργασίας και ενεργοποιεί το Active Desktop.

Τόσο το εικονίδιο όσο και η επιφάνεια εργασίας είναι συνδέσεις οι οποίες, όταν προσπελάζονται, μεταφέρουν τον χρήστη σε μία ιστοσελίδα η οποία προσφέρει διάφορα προγράμματα για την απολύμανση του υπολογιστή από αυτή την παραλλαγή του Adware/Topspyware, με συγκεκριμένο κόστος. “Εάν αυτά τα προγράμματα είναι πράγματι διαθέσιμα στο εμπόριο, αυτό συνιστά εξαπάτηση των χρηστών που αναγκάζονται να αναζητήσουν μία λύση γι αυτή τη μόλυνση, δεδομένου ότι ενημερώνοντας απλώς και μόνο το antivirus τους θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα δωρεάν,” ανέφερε ο Luis Corrons, Επικεφαλής του Εργαστηρίου Καταπολέμησης Ιών της Panda Software.

Για την αποτροπή της διείσδυσης του Adware/Topspyware ή οποιασδήποτε άλλης μορφής εχθρικού λογισμικού στους υπολογιστές, η Panda Software συνιστά στους χρήστες να λάβουν τις απαιτούμενες προφυλάξεις και να ενημερώσουν το πρόγραμμα antivirus που χρησιμοποιούν. Η εταιρεία παρέχει σε όλους τους πελάτες της τις κατάλληλες ενημερώσεις για την ανίχνευση και εξουδετέρωση αυτής της νέας μορφής εχθρικού κώδικα.

Οι πελάτες της Panda Software έχουν πρόσβαση σε ενημερώσεις για την εγκατάσταση των νέων Τεχνολογιών TruPrevent™ σε συνδυασμό με την λύση antivirus που χρησιμοποιούν ήδη. Οι Τεχνολογίες TruPrevent™ παρέχουν ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας έναντι πρωτοεμφανιζόμενων μορφών εχθρικού λογισμικού. Για τους χρήστες διαφορετικών λύσεων antivirus, εκτός της Panda Software, το Panda TruPrevent Personal™ είναι η τέλεια λύση, καθώς λειτουργεί σε συνεργασία μ αυτές, παρέχοντας ένα δεύτερο επίπεδο προληπτικής προστασίας το οποίο δρα κατά το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εξέταση του νέου ιού και την ενσωμάτωση της κατάλληλης ενημέρωσης στα παραδοσιακά προγράμματα antivirus, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο μόλυνσης.

Για να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες να προστατέψουν τα συστήματά τους από τους ιούς, η Panda Software διαθέτει το Panda ActiveScan δωρεάν, στην διεύθυνση http://www.pandasoftware.com . Το ActiveScan είναι επίσης διαθέσιμο σε όσους επιθυμούν να συμπεριλάβουν αυτό το πολύτιμο εργαλείο στα Web sites τους: οι webmasters μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν τον HTML κώδικα.

Η Panda Software διανέμει επίσης ένα ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο με τίτλο Virus Alerts (στα Αγγλικά και Ισπανικά), μέσω του οποίου προειδοποιεί τους χρήστες για την εμφάνιση νέων μορφών εχθρικού κώδικα. Εάν θέλετε να λαμβάνετε το Virus Alerts, επισκεφτείτε το Web site της Panda Software και συμπληρώστε την σχετική φόρμα.

Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες γι αυτή και άλλες μορφές εχθρικού κώδικα στην Εγκυκλοπαίδεια της Panda Software για τους Ιούς (Virus Encyclopedia) http://www.pandasoftware.com/virus_info/encyclopedia/


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top