Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

NOD32: Διαθέσιμη η νέα έκδοση

Τεχνολογία » Software - 16/05/2005

Το κορυφαίο πρόγραμμα προστασίας από ιούς (antivirus system) NOD32 παρέχει πλέον με την, ήδη διαθέσιμη, καινούρια έκδοσή του (version 2.5) απόλυτη προστασία και από κακόβουλες εφαρμογές τύπου spyware, ενώ περιέχει και το επαναστατικό σύστημα ανίχνευσης ThreatSense. Η έκδοση 2.5 ενσωματώνεται δωρεάν στους υπολογιστές των χρηστών μέσω της διαδικασίας του internet uρdate.

Έτσι, το NOD32 -εκτός της ολοκληρωμένης προστασίας από ιούς, worms και trojans- προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία και από προγράμματα spyware, adware, key logger, riskware και phishing. Χάρη στις καινούριες προσθήκες, το NOD32 έλαβε, πρόσφατα, την πιστοποίηση Checkmark, από τον αναγνωρισμένο, ανεξάρτητο, οργανισμό West Coast Labs ( www.westcoastlabs.org ). Για την απόκτηση της συγκεκριμένης πιστοποίησης, το εκάστοτε antivirus που ελέγχεται, πρέπει να ανιχνεύσει όλες τις κακόβουλες εφαρμογές που συγκαταλέγονται στη λίστα του οργανισμού, στην κατηγορία του spyware. Η προϋπόθεση αυτή εξηγεί με σαφήνεια γιατί, μέχρι τώρα, μόνο 2 antivirus (NOD32 και PcCillin) κατάφεραν να ολοκληρώσουν επιτυχώς τους εργαστηριακούς ελέγχους των West Coast Labs, στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Εξάλλου, στην καινούρια έκδοση περιλαμβάνεται και το ThreatSense. Πρόκειται για ένα πολυσύνθετο σύστημα ανίχνευσης και ενημέρωσης για άγνωστες ψηφιακές απειλές, το οποίο βασίζεται στους εξεζητημένους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, advanced heuristics, και στο πρότυπο παρατηρητήριο ιών, Virus radar on line http://www.virus-radar.com . Ο τρόπος λειτουργίας του ThreatSense, σε γενικές γραμμές, έχει ως εξής. Τα advanced heuristics του NOD32, ανιχνεύουν από τη συμπεριφορά τους και απομονώνουν ή εξουδετερώνουν καινούριες, μη καταγεγραμμένες, ψηφιακές απειλές (unknown threats). Αμέσως, δείγμα της πιθανολογούμενης απειλής (λ.χ. worm) αποστέλλεται ηλεκτρονικά στα ερευνητικά εργαστήρια του NOD32 για περαιτέρω ανάλυση. Ταυτόχρονα, το ίδιο δείγμα αποστέλλεται στο Virus radar on line, που παρακολουθεί την πορεία της απειλής μέσω του internet και εξετάζει τη συμπεριφορά της. Η διαδικασία ολοκληρώνεται, όσον αφορά τα εργαστήρια, με την έκδοση του κατάλληλου αντιβιοτικού μέσω internet uρdate (εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο), ενώ για το Virus radar on line, η παρακολούθηση παύει όταν η απειλή εξαφανιστεί ολοκληρωτικά. Πέραν αυτών, μέσω της επιφάνειας εργασίας του NOD32 και του ThreatSense module, οι χρήστες μπορούν να ενημερώνονται on-line για καινούριες απειλές που έχουν ενσκήψει και βρίσκονται σε έξαρση. Το σύστημα ThreatSense αποτελεί μοναδική καινοτομία, που δομείται στην αμφίδρομη επικοινωνία χρηστών και εργαστηρίων του NOD32. Χάρη σε αυτήν, αρκεί η ανίχνευση πιθανών απειλών μία και μόνο φορά, για να τεθεί η απειλή σε εργαστηριακή ανάλυση και διαδικτυακή παρακολούθηση. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ξεκάθαρα ότι το NOD32 αποδίδει ίδια βαρύτητα σε όλες τις απειλές -ανεξάρτητα από τον αριθμό των υπολογιστών που έχουν πληγεί- και λειτουργεί προληπτικά στο μέγιστο, δυνατό, βαθμό, αξιοποιώντας κάθε είδους στοιχείο που μπορεί να συμβάλει θετικά.

Ακολουθούν συνοπτικά, τα νέα χαρακτηριστικά του NOD32 (v.2.5):

- Καταγραφή των ψηφιακών απειλών του κυβερνοχώρου και αμφίδρομη αυτοματοποιημένη επικοινωνία με τους χρήστες (ThreatSense).

- Ολοκληρωμένη και πιστοποιημένη, κατά Checkmark, προστασία του υπολογιστή από κακόβουλα προγράμματα τύπου spyware (adware, riskware, phishing, keylogger, malware κ.ά.).

- Ανίχνευση ψηφιακών απειλών σε πραγματικό χρόνο, τη στιγμή, δηλαδή, που η κακόβουλη εφαρμογή επιχειρεί να προσβάλει τον υπολογιστή.

- Αποκλεισμός της πρόσβασης και αναχαίτιση των εισβολέων (κράκερς - χάκερς) που χρησιμοποιούν διαδεδομένα προγράμματα, με παραπλανητικό τρόπο, για να παρεισφρήσουν στα υπολογιστικά συστήματα.

- Βελτιωμένη ανίχνευση αυτοφερόμενων (self-extracted) αρχείων.

- Δυνατότητα ελέγχου σε εναλλασσόμενες ροές δεδομένων.

- Βελτιωμένη εμφάνιση, με τη δράση των Advanced Heuristics σε ζωντανή απεικόνιση.

Επισημαίνεται με έμφαση, ότι το NOD32, παρά τις νέες εφαρμογές που συνοδεύουν την καινούρια του έκδοση, παραμένει το ελαφρύτερο και ταχύτερο αντιϊκό, με κατανάλωση μνήμης που δεν ξεπερνάει τα 20 MB!

Σχολιάζοντας την καινούρια έκδοση, ο κ. Νεόφυτος Νεοφύτου, διευθύνων σύμβουλος της ADAOX, εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι το εξελιγμένο NOD32 θα αποτελέσει σημείο θετικής αναφοράς για τους χρήστες. «Με την προσθήκη της νέας έκδοσης, το NOD32 ξεφεύγει από τη σφαίρα του antivirus και μετατρέπεται σε μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα ασφάλειας για κάθε είδους απειλές», συνέχισε. Το επαναστατικό ThreatSense, η πιστοποίηση Checkmark, η πρώτη θέση στην κατάταξη του Virus Bulletin, τα advanced heuristics και τόσα άλλα, υπογραμμίζουν την ποιοτική υπεροχή του NOD32 και εγγυώνται την καλύτερη δυνατή προστασία των χρηστών», κατέληξε ο κ. Νεοφύτου.

- Το NOD32 ( www.NOD32.com ) είναι το πολυβραβευμένο antivirus προϊόν της αμερικανικής εταιρείας ESET και απευθύνεται, με ανάλογες εκδόσεις, σε εταιρικούς και οικιακούς χρήστες. Υποστηρίζει όλες τις εκδόσεις των Windows και επίσης, Unix, Linux Workstation, Linux File Server, Linux Mail Server, Novell Netware Server, Lotus Domino Server, MS Exchange Server, MS-DOS, Kerio Mail Server και Kerio WinRoute Firewall. Η τιμή διάθεσης του retail pack για οικιακούς χρήστες (1 άδεια χρήσης για 1 έτος) ανέρχεται στα 39 ευρώ, τελική τιμή, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Στην Ελλάδα διατίθεται από την εταιρεία ADAOX, μέσω εκτεταμένου δικτύου μεταπωλητών.

- Σχετικά με την ESET ( www.eset.com )

Η εταιρεία ESET ιδρύθηκε το 1992, με στόχο την ανάπτυξη και την υποστήριξη antivirus και security λογισμικού. Στο μακρύ κατάλογο των εταιρικών πελατών της συγκαταλέγεται και η Microsoft, που χρησιμοποιεί το NOD32 για να ελέγξει τα προϊόντα της πριν τα διοχετεύσει στην αγορά. Η ESET εδρεύει στις ΗΠΑ, ενώ τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε 60 χώρες, μέσω θυγατρικών (Βρετανία, Τσεχία, Σλοβακία) ή τοπικών συνεργατών.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top