Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Η Telenor Group και η Nokia προσφέρουν ευρυζωνικές λύσεις μέσω VDSL

Τεχνολογία » Internet και ISPs - 27/05/2005

Η Nokia και ο νορβηγικός πάροχος Telenor επέκτειναν τη συνεργασία τους για την προμήθεια εξοπλισμού ευρυζωνικής πρόσβασης VDSL, που θα επιτρέψει την προσφορά IP-based TV και άλλων υπηρεσιών στην περιοχή Σβάλμπαρντ, μιας από τις βορειότερες περιοχές του πλανήτη.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Nokia θα προμηθεύσει την Telenor με το τελευταίας γενιάς D500 IP DSLAM (Digital Subscriber Line Access Multiplexer), που προσφέρει ολοκληρωμένη λειτουργικότητα IP και ευρείας πολλαπλής μετάδοσης δεδομένων (multicasting), αντίθετα με οποιαδήποτε άλλη λύση IP DSLAM στην βιομηχανία ευρείας ζώνης. Στα πλαίσια της συμφωνίας περιλαμβάνεται και η προσφορά υποστηρικτικών υπηρεσιών από τη Nokia.

«Το Σβάλμπαρντ έχει αποκτήσει τη φήμη μιας περιοχής για αρκτικές περιπέτειες και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Telenor θα είναι πλέον σε θέση να προσφέρει στους κατοίκους του Longyearbyen τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες πριν ακόμα από την ηπειρωτική Νορβηγία», δήλωσε ο Vegard Gjerde, διευθύνων σύμβουλος της Telenor Svalbard AS. «Επιλέξαμε τη Nokia για να συνεργαστούμε πάνω σε μια νέα υπηρεσία DSL , την τηλεόραση μέσω διαδικτύου, καθώς προβλέπουμε ότι θα έχει μεγάλες προοπτικές στο μέλλον παράλληλα βέβαια άλλες ευρυζωνικές εφαρμογές».

«Η Nokia είναι εξαιρετικά χαρούμενη που θα προσφέρει για πρώτη φορά ευρυζωνικές υπηρεσίες τελευταίας γενιάς στο Σβάλμπαρντ, καθώς οι νέες υψηλής ταχύτητας συνδέσεις όχι μόνο θα επιταχύνουν τη συνηθισμένη χρήση του Internet, αλλά και θα προσφέρουν υπηρεσίες τηλεόρασης ως μέρος του triple play», δήλωσε ο Markku Hynninen, Vice President, Broadband Systems, Networks, Nokia. «Το Σβάλμπαρντ έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υιοθέτησης της νέας τεχνολογίας. Η Nokia θα συνεργαστεί με την Telenor για τον ίδιο σκοπό και σε άλλα πεδία ευρυζωνικής επικοινωνίας».

Η πλατφόρμα Nokia D500 είναι ιδανική για την οικοδόμηση ενός δικτύου με βάσει το IP, καθώς προσφέρει μακροπρόθεσμα εξοικονόμηση κόστους και αποτελεί μια επένδυση με βάθος χρόνου για την προσφορά νέων ευρυζωνικών υπηρεσιών. Υποστηρίζει το ADSL και τα πιο γρήγορα πρότυπα του, όπως το VDSL και το ADSL 2 Plus, καθώς και χαρακτηριστικά όπως το IP Multicasting.

Η Telenor είναι η κορυφαία εταιρία τηλεπικοινωνιών της Νορβηγίας. Ο όμιλος Telenor έχει σημαντική παρουσία διεθνώς στο χώρο των κινητών επικοινωνιών με δραστηριότητες σε 11 χώρες εκτός των συνόρων της Νορβηγίας στην Ευρώπη και την Ασία. Η διαχείριση των δραστηριοτήτων της ανήκει σε εταιρίες, είτε αποκλειστικής είτε μερικής ιδιοκτησίας. Η Telenor είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Όσλο και στο NASDAQ της Νέας Υόρκης.

Η NOKIA είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στις κινητές επικοινωνίες. Βασιζόμενη στην εμπειρία, καινοτομία, φιλικότητα προς το χρήστη και στις ασφαλείς λύσεις, η εταιρία έχει γίνει ο κύριος προμηθευτής κινητών τηλεφωνικών συσκευών και ο κύριος προμηθευτής κινητών, σταθερών και ΙΡ δικτύων. Προσθέτοντας την έννοια του «κινητού» (mobility) στο Διαδίκτυο, η Nokia δημιουργεί νέες δυνατότητες για τις εταιρίες και βελτιώνει την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Η Nokia είναι μιας ευρείας ισχύος εταιρία με μετοχές στα 6 κυριότερα χρηματιστήρια.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top