Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Η INTEL προσφέρει νέα χαρακτηριστικά για τους οικιακούς κι εταιρικούς Η/Υ

Τεχνολογία » Hardware - 30/05/2005

Η Intel Corporation αποκάλυψε δύο νέες πλατφόρμες για τους οικιακούς και εταιρικούς υπολογιστές. Οι νέες πλατφόρμες, οι οποίες συνδυάζουν κορυφαίες τεχνολογίες εξοπλισμού και λογισμικού, είναι σχεδιασμένες ώστε να προσφέρουν στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αξιοποιούν περισσότερο το ψηφιακό τους περιεχόμενο, εκτελώντας ταυτόχρονα ένα πλήθος εργασιών, και να επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να βελτιώσουν τις δυνατότητες ασφάλειας, διαχείρισης και συνεργασίας του Η/Υ.

Οι πλατφόρμες ενσωματώνουν τους τελευταίους μικροεπεξεργαστές της Intel, τα chipsets, τις τεχνολογίες πυριτίου και λογισμικού, καθώς και πολλές καινοτομίες σχεδιασμού chip, ώστε να ανταποκριθούν πιο αποτελεσματικά στις ανάγκες των καταναλωτών και των επιχειρήσεων.

Για τους οικιακούς Η/Υ, η Intel έχει αναπτύξει τεχνολογίες που προσφέρουν νέα χαρακτηριστικά ώστε να εμπλουτίσουν και να βελτιώσουν την ψυχαγωγική εμπειρία. Οι νέες τεχνολογίες περιλαμβάνουν τον επεξεργαστή Intel® Pentium® D με δύο πυρήνες επεξεργασίας – ή αλλιώς «εγκεφάλους» – και την οικογένεια Intel® 945 Express Chipset με υποστήριξη για καταναλωτικά ηλεκτρονικά χαρακτηριστικά, όπως surround-sound audio, video υψηλής ανάλυσης και δυνατότητες γραφικών.

Οι καταναλωτές σήμερα χρησιμοποιούν τους υπολογιστές τους για να απολαμβάνουν την αυξανόμενη ποσότητα ψηφιακού περιεχομένου που έχουν στη διάθεσή τους, όπως μουσική, video και φωτογραφίες, αλλά και για να εκτελούν περισσότερες εργασίες ταυτόχρονα – όπως για παράδειγμα, η δυνατότητα ενός χρήστη να παίζει κάποιο παιχνίδι στον υπολογιστή ενώ παράλληλα γράφει μία τηλεοπτική εκπομπή. Με ένα οικιακό δίκτυο και έναν Η/Υ βασισμένο στον επεξεργαστή Intel Pentium D και στο 945 Express Chipset, γίνεται δυνατή η ταυτόχρονη μεταφορά πολλαπλών ρευμάτων ήχου, video ή παιχνιδιών σε διαφορετικούς χρήστες που βρίσκονται στο σπίτι.

Για μία νέα κατηγορία εταιρικών Η/Υ, η Intel παρουσίασε την Intel Professional Business Platform, η οποία συνδυάζει τις προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας, διαχείρισης και συνεργασίας της εταιρίας, και τις προσφέρει σε προσιτές τιμές. Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν την εισαγωγή της Intel® Active Management Technology (AMT), η οποία θα επιτρέψει στους Υπεύθυνους IT να παρακολουθούν, να εγκαθιστούν επιδιορθώσεις ασφαλείας (security patches) ή να εντοπίζουν μέσω του δικτύου τους προβλήματα όλων των Η/Υ με Intel AMT, ακόμα κι αν αυτοί είναι απενεργοποιημένοι ή έχουν πρόβλημα στο hard drive ή το λειτουργικό τους σύστημα.

Η Professional Business Platform της Intel βασίζεται στο νέο Intel® 945G Express Chipset και στον προαιρετικό μετασχηματιστή δικτύου Intel® PRO/1000 PM, καθώς και στις πρόσφατες προσθήκες του Επεξεργαστή Intel® Pentium® 4 Processor με σειρά Hyper-Threading (HT) Technology1 600. Εκτός από αυτές τις προσθήκες, οι οποίες αποτελούν μέρος του Προγράμματος Stable Image Platform της Intel, πολλοί κατασκευαστές συστημάτων θα προσφέρουν υπολογιστές για επιχειρήσεις, βασισμένους σε επεξεργαστές δύο πυρήνων.

«Οι νέες οικιακές κι εταιρικές πλατφόρμες της Intel σηματοδοτούν μία νέα εποχή στην πληροφορική, ανάλογη του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές τους για να εργάζονται, να επικοινωνούν, να ψυχαγωγούνται και να παίζουν», δήλωσε ο κ. Robert Crooke, Vice President & General Manager, των τμημάτων Business Client Group και Digital Enterprise Group της Intel. «Οι νέες πλατφόρμες είναι σχεδιασμένες για συγκεκριμένα τμήματα της αγοράς και προσφέρουν χαρακτηριστικά κατάλληλα για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές».

Surround Sound Audio, Βελτιωμένα Γραφικά, Τηλεόραση στον Οικιακό Υπολογιστή

Οι υπολογιστές που βασίζονται στις πλατφόρμες Intel για το ψηφιακό σπίτι βοηθούν ακόμα τους καταναλωτές να απολαύσουν μία εμπειρία ανάλογη του κινηματογράφου μέσα στο σπίτι τους. Θα απολαύσουν ανυπέρβλητη ποιότητα ήχου, χάρη στην τεχνολογία Intel® High Definition Audio που υποστηρίζει έως και 7.1 ήχο surround αλλά και τη δυνατότητα να στέλνουν πολλαπλά ρεύματα ήχου σε διάφορα δωμάτια ή συσκευές του σπιτιού ταυτοχρόνως, μέσω των υποδοχών εξόδου του υπολογιστή.

Με το νέο Intel® Graphics Media Accelerator (GMA) 950, η απόδοση των τρισδιάστατων γραφικών μπορεί να αυξηθεί σχεδόν δύο φορές σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Επιτρέπει ακόμα την επίτευξη ζωντανών χρωμάτων και βελτιωμένης ποιότητας εικόνας στον υπολογιστή και προσφέρει υποστήριξη για οθόνες wide screen, συμπεριλαμβανομένων και των τελευταίων μορφών τηλεοράσεων υψηλής ανάλυσης, όπως native 1080i. Το Intel GMA 950 παρέχει υποστήριξη για μία προαιρετική Media Expansion Card που θα επιτρέψει στους χρήστες να απολαμβάνουν τηλεοπτικές εκπομπές στον υπολογιστή τους και θα τους προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθούν δύο κανάλια ταυτοχρόνως (εικόνα μέσα στην εικόνα), αλλά και χαρακτηριστικά personal video recorder για να παρακολουθούν, να γράφουν και να «παγώνουν» ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Η προαιρετική Intel® Matrix Storage Technology προσθέτει βελτιωμένη υποστήριξη για τα νέα επίπεδα RAID 5 και 10 στα μέχρι πρότινος υποστηριζόμενα RAID 0 και 1, αυξάνοντας αποτελεσματικά την απόδοση αποθήκευσης και βοηθώντας στην προστασία αναντικατάστατων αρχείων και προσωπικών ψηφιακών περιεχομένων που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή, διαφυλάσσοντας τα αρχεία σε πολλαπλά hard drives.

Καινοτομίες Ασφάλειας, Διαχείρισης και Συνεργασίας για τις Επιχειρήσεις

Η Intel Professional Business Platform είναι μέρος του Προγράμματος Stable Image της Intel® (Stable Image Platform Program – SIPP), ένα πρόγραμμα που εισήγαγε η Intel πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με το οποίο η εικόνα του υλικού και του driver δε θα αλλάξουν για τουλάχιστον 12 μήνες από την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος. Από το δημοφιλές αυτό πρόγραμμα επωφελούνται οι Υπεύθυνοι ΙΤ, διότι τους βοηθά να μειώσουν τον αριθμό των ρυθμίσεων που πρέπει να διαχειριστούν και να επικυρώσουν, με την προοπτική να μειώσουν σημαντικά το κόστος και την πολυπλοκότητα συντήρησης των συστημάτων desktop αλλά και την ανάγκη για υιοθέτηση νέων εφαρμογών ή επιδιορθώσεων ασφαλείας (security patches).

Η Professional Business Platform της Intel δημιουργεί βελτιωμένα μοντέλα για τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζονται οι άνθρωποι. Ο συνδυασμός τεχνολογιών, όπως η Intel GMA 950, η Intel High Definition Audio και η HT Technology, ανοίγει το δρόμο για υψηλής ποιότητας video, ηχητικές κλήσεις μέσω του Internet (voice calling over the Internet – VoIP) και βελτιωμένες διαδικτυακές εφαρμογές συνεργασίας που θα εξαλείψουν τις γεωγραφικές διαφορές. Ο μηχανισμός γραφικών Intel GMA 950 έχει ακόμα ως στόχο την υποστήριξη των δυνατοτήτων γραφικών του λειτουργικού συστήματος Windows* επόμενης γενιάς της Microsoft Corporation, με το κωδικό όνομα “Longhorn.”

«Η Microsoft και η Intel συνεργάζονται στενά ώστε να προσφέρουν μία τελείως νέα εμπειρία στο χώρο της επιχειρηματικής πληροφορικής», δήλωσε ο κ. Will Poole, Senior Vice President, Windows, της Microsoft Corporation. «Τα Windows XP* σε συνδυασμό με την Intel Professional Business Platform εξασφαλίζουν ιδανική απόδοση και παραγωγικότητα για τα σύγχρονα επιχειρηματικά περιβάλλοντα. Εμείς θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να εξελίξουμε τα Windows και να προάγουμε τις δυνατότητες ασφάλειας, αξιοπιστίας και συνεργασίας».

Κι οι δύο νέες πλατφόρμες της Intel για το σπίτι και το γραφείο συνοδεύονται από επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως η Dual-Channel DDR2 στα 667 MHz για υψηλότερη ταχύτητα μνήμης και συνεπώς πιθανή ταχύτερη απόδοση του υπολογιστή, η Intel SpeedStep® Technology, η οποία μπορεί να επιτρέψει πιο αθόρυβα συστήματα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ενέργειας, το χαρακτηριστικό ασφάλειας Execute Disable Bit που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του αντίκτυπου που μπορεί να έχουν κάποια προβλήματα υπερχείλισης στο buffer (buffer overflow attacks) που προκύπτουν από τη χρήση νέων λειτουργικών συστημάτων, και τέλος την Intel® Extended Memory 64 Technology που απευθύνεται στα λογισμικά που χρειάζονται μεγαλύτερη ανταπόκριση μνήμης.

Κοστολόγηση και Διαθεσιμότητα

Οι επεξεργαστές Intel που παρουσιάστηκαν σήμερα περιλαμβάνουν το βασικό επεξεργαστή δύο πυρήνων της εταιρίας, δηλαδή τον επεξεργαστή Intel Pentium D αλλά κι ένα νέο επεξεργαστή στη σειρά επεξεργαστών Intel Pentium 4 600. Οι επεξεργαστές Intel Pentium D 840, 830 και 820 κοστολογούνται στα $530, $316 και $241 αντιστοίχως και διατίθενται σε ποσότητες των 1,000 τεμαχίων. Ο Επεξεργαστής Intel Pentium 4 που υποστηρίζει την HT Technology 670 κοστολογείται στα $851 σε ποσότητες των 1,000-τεμαχίων. Τα Intel 945G και 945P Express Chipsets κοστολογούνται στα $42 και $38 αντιστοίχως σε ποσότητες των 1,000 τεμαχίων.

Σήμερα αποστέλλονται συστήματα και μητρικές κάρτες βασισμένες στις νέες πλατφόρμες Intel, ενώ ο όγκος τους θα αυξηθεί, καθώς λύσεις θα προσφέρονται τόσο από μεγάλους κατασκευαστές συστημάτων όσο κι από Μεταπωλητές Intel® απ’ όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.intel.com/reseller


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top