Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Νέα Nikon COOLPIX S2

Τεχνολογία » Gadgets » Digital Camera - 02/06/2005

Η Nikon συνεχίζει σήμερα τις καινοτομίες στην οικογένεια ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών COOLPIX με την παρουσίαση της COOLPIX S2, η οποία διαθέτει σώμα με ιδιαίτερη αντοχή στο νερό*, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Η COOLPIX S2 διαθέτει ωραία εμφάνιση, φωτεινή οθόνη LCD 2,5 ιντσών, μικρές διαστάσεις – με βάθος μόλις 22 mm – και μια σειρά καινοτόμων, ευφυών δυνατοτήτων Nikon που κάνουν τις φωτογραφίες πιο ελκυστικές μέσα στη φωτογραφική μηχανή.

Ωραίες φωτογραφίες ανεξάρτητα από τον καιρό

Το αλουμινένιο εξωτερικό περίβλημα της COOLPIX S2 δεν της προσδίδει μόνο εκλεπτυσμένη εμφάνιση, αλλά επιπλέον της παρέχει αντοχή στο νερό, χαρακτηριστικό το οποίο καθιστά αυτήν τη φωτογραφική μηχανή ιδανική για χρήση σε εξωτερικούς χώρους – ή όταν απλώς ο καιρός δεν είναι καλός.

Εκτός από την ωραία εμφάνιση, η "ευφυΐα" της φωτογραφικής μηχανής COOLPIX S2 εξασφαλίζει ευκρινή, καθαρά αποτελέσματα και πιστή απόδοση χρωμάτων χάρη στα 5,1 ωφέλιμα megapixel και τον ευέλικτο φακό Nikkor ED† 35-105mm, με οπτικό ζουμ 3x (ισοδύναμο των 35mm).

Βελτιώστε τις φωτογραφίες σας

Η COOLPIX S2 διαθέτει μια σειρά δυνατοτήτων Nikon οι οποίες βοηθούν το χρήστη να βελτιώσει τις φωτογραφίες του μέσα στη φωτογραφική μηχανή. Για παράδειγμα, η δυνατότητα D-Lighting μπορεί να επιλεχθεί στη λειτουργία αναπαραγωγής, ώστε να διορθώνει απλά και αυτόματα την ανεπαρκή έκθεση, αφήνοντας ανεπηρέαστες τις περιοχές που έχουν εκτεθεί επαρκώς και προσθέτοντας φως και λεπτομέρειες σε λιγότερο φωτεινές περιοχές της εικόνας.

Μια άλλη ευφυής δυνατότητα της φωτογραφικής μηχανής COOLPIX S2 είναι η Αυτόματη εστίαση στο πρόσωπο πρώτα. Ανιχνεύοντας αυτόματα την παρουσία ενός προσώπου στο πλαίσιο, αυτή η δυνατότητα παρέχει ευκρινή εστίαση στο πρόσωπο με αποτέλεσμα τη δημιουργία καλύτερων πορτραίτων χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Για τη λήψη πορτραίτων, η COOLPIX S2 διαθέτει επίσης τη δυνατότητα διόρθωσης του φαινομένου των κόκκινων ματιών στη φωτογραφική μηχανή της Nikon, η οποία ανιχνεύει το φαινόμενο των κόκκινων ματιών που οφείλεται στη χρήση του φλας και το διορθώνει εσωτερικά με ψηφιακό τρόπο.

Εκτός από αυτές τις σπουδαίες δυνατότητες, η φωτογραφική μηχανή COOLPIX S2 διαθέτει επίσης μια εύχρηστη λειτουργία προειδοποίησης για θαμπή φωτογραφία, η οποία ειδοποιεί τους χρήστες εάν μια εικόνα έχει επηρεαστεί λόγω κίνησης της φωτογραφικής μηχανής, ώστε να την επανασυνθέσουν και να τραβήξουν ξανά τη φωτογραφία, πριν να είναι πολύ αργά.

Ευκολία στη χρήση

Η φωτογραφική μηχανή COOLPIX S2 διαθέτει ένα οπτικό σύστημα "ορθής γωνίας", ώστε ο φακός να λειτουργεί χωρίς να προεξέχει από το σώμα της φωτογραφικής μηχανής, και μια μεγάλη, φωτεινή οθόνη LCD 2,5 ιντσών, ώστε να μην χρειάζεται σκόπευτρο. Προσθέστε σε όλα αυτά ένα εύκολο στη χρήση γραφικό περιβάλλον χρήστη (GUI), το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να επιλέγει λειτουργίες με χρήση του ονόματος ή του εικονιδίου, καθώς και ένα εύχρηστο κουμπί βοήθειας, το οποίο προβάλλει επεξηγήσεις για τα θέματα που επιλέγει ο χρήστης σε 12 γλώσσες, και θα προκύψει ένα αξεπέραστο ολοκληρωμένο πακέτο παντός καιρού.

Επιπλέον, η Nikon έχει σχεδιάσει τη φωτογραφική μηχανή COOLPIX S2 λαμβάνοντας υπόψη την εξοικονόμηση ενέργειας, ώστε ο χρήστης να μπορεί να τραβήξει έως 190 φωτογραφίες με την επαναφορτιζόμενη μπαταρία EN-EL8 (βάσει του προτύπου CIPA‡). Προσφέρει επίσης μικρότερο χρόνο εκκίνησης μόλις 1 δευτερολέπτου (περίπου) και γρήγορη συνεχή λήψη φωτογραφιών, μέχρι και 1,8 καρέ το δευτερόλεπτο (περίπου), ώστε ο χρήστης να καταγράφει εύκολα φευγαλέες εικόνες.

Πακέτο "όλα σε ένα" – με μπαταρία και COOL-STATION

Η φωτογραφική μηχανή COOLPIX S2 ολοκληρώνεται με το νέο σταθμό σύνδεσης COOL-STATION MV-12, που επιτρέπει στο χρήστη να φορτίζει τις μπαταρίες χωρίς να τις αφαιρεί από τη φωτογραφική μηχανή και να συνδέει τη φωτογραφική μηχανή COOLPIX S2 στην οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή.

Η φωτογραφική μηχανή COOLPIX S2 διαθέτει μια σειρά από λειτουργίες σκηνών για τις πιο κοινές καταστάσεις φωτογράφησης, τέσσερις από τις οποίες διαθέτουν τη δυνατότητα "Βοήθεια σκηνής", έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί απλώς να επιλέγει ό,τι ταιριάζει καλύτερα στο θέμα του — όπως το Ηλιοβασίλεμα ή το Πορτραίτο — και να αφήνει τη μηχανή να επιλέγει αυτόματα τις βέλτιστες ρυθμίσεις.

Παρόλο που η φωτογραφική μηχανή COOLPIX S2 είναι συμβατή με τις ευρέως διαθέσιμες κάρτες μνήμης SD, διαθέτει επίσης εσωτερική μνήμη 12 MB, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να τραβούν φωτογραφίες ακόμα κι όταν δεν έχουν μαζί τους επιπλέον μέσα.

Για τους χρήστες που θέλουν να εγγράψουν video με ήχο, η φωτογραφική μηχανή COOLPIX S2 αποτελεί ιδανική επιλογή με τέσσερις λειτουργίες video οι οποίες μπορούν να παράσχουν 15 καρέ ανά δευτερόλεπτο και ανάλυση ποιότητας VGA. Μετά τη λήψη, η φωτογραφική μηχανή COOLPIX S2 μπορεί να συνδεθεί σε τηλεόραση, για να είναι εύκολη η προβολή των αποτελεσμάτων.

Και όταν χρειάζεστε εκτυπώσεις, η φωτογραφική μηχανή COOLPIX S2 προσφέρει συμβατότητα PictBridge, ώστε να μπορεί να συνδεθεί απευθείας σε οποιονδήποτε συμβατό εκτυπωτή, χωρίς να χρειάζεται υπολογιστής. Τέλος, η φωτογραφική μηχανή COOLPIX S2 ολοκληρώνεται με το λογισμικό PictureProject της Nikon, το οποίο βοηθά το χρήστη να επεξεργαστεί, να οργανώσει και να κάνει κοινή χρήση των εικόνων του.

Χρονοδιάγραμμα διάθεσης στην αγορά: Η διάθεση της φωτογραφικής μηχανής στην αγορά έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του καλοκαιριού του 2005.

* Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ελέγχων της Nikon, το σώμα της φωτογραφικής μηχανής COOLPIX S2 προσφέρει ιδιαίτερη αντοχή στο νερό αντίστοιχη του προτύπου IEC 60529 IPX4. Δεν είναι αδιάβροχο και δεν πρέπει να το βυθίσετε σε νερό.

† Το γυαλί ED (Εξαιρετικά χαμηλής διασποράς) της Nikon παρέχει ανώτερη ευκρίνεια και βέλτιστη διόρθωση χρωμάτων.

‡ Βιομηχανικό πρότυπο για μέτρηση της διάρκειας ζωής των μπαταριών. Μέτρηση στους 25°C (77°F), ρύθμιση zoom με κάθε λήψη, ενεργοποίηση ενσωματωμένου φλας με κάθε δεύτερη λήψη, λειτουργία εικόνας ρυθμισμένη σε κανονική λειτουργία.

Σημείωση: Τα χαρακτηριστικά, η σχεδίαση, το όνομα του προϊόντος, τα τυπικά εξαρτήματα και το χρονοδιάγραμμα διάθεσης ενδέχεται να διαφέρουν σε κάθε χώρα ή περιοχή.

Άλλες δυνατότητες της φωτογραφικής μηχανής Nikon COOLPIX S2

 Μικρές διαστάσεις για εύκολη μεταφορά 91,9 x 59 x 22mm (3,6 x 2,3 x 0,9 in.) (Π x Υ x Β)

 Μικρό βάρος περίπου 140g (4,9 oz.) (χωρίς μπαταρία και κάρτα μνήμης)

 Επιλογέας καλύτερης λήψης (Best Shot Selector-BSS) που επιλέγει και αποθηκεύει αυτόματα την καλύτερη έκθεση μεταξύ δέκα συνεχόμενων λήψεων

 4 από τις 16 λειτουργίες σκηνών που προσφέρουν Βοήθεια σκηνής (Πορτραίτο, Νυχτερινό Πορτραίτο, Σπορ, Τοπίο)

 3 λειτουργίες video με ήχο και λειτουργία Video με χρονοκαθυστέρηση

 Μείωση θορύβου η οποία επιτυγχάνει πιο πιστή απόδοση χρωμάτων όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ορισμένες λειτουργίες σκηνών

 Λειτουργία ζώνης ώρας η οποία επιτρέπει τη ρύθμιση της τοπικής ώρας όπου και να βρίσκεστε

 Λειτουργία φωνητικής εγγραφής που αποθηκεύει έως 30 λεπτά ήχου ή έως 5 ώρες με κάρτα SD 256 MB

 Όλα τα κουμπιά έχουν τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της φωτογραφικής μηχανής για εύκολη πρόσβαση

 Ψηφιακό ζουμ 4x

 Μεμονωμένη αυτόματη εστίαση και Συνεχής αυτόματη εστίαση με δυνατότητα επιλογής από τη λειτουργία video

 Επιλογή ισορροπίας λευκού: Αυτόματη με έλεγχο TTL, χειροκίνητη 5 λειτουργιών (φως ημέρας, φωτεινότητα, φθορισμός, συννεφιά και φλας Speedlight) και προεπιλογή

 Επιλογές απεικόνισης: Μεμονωμένη, εικονίδιο 4 και 9 στοιχείων, παρουσίαση

 Ενσωματωμένο φλας: διαθέτει ρυθμίσεις για Αυτόματο φλας, Μείωση φαινομένου κόκκινων ματιών με προκαταρκτικό φλας, Φλας συνεχώς, Ακύρωση φλας και Αργό συγχρονισμό.

Χαρακτηριστικά της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής Nikon COOLPIX S2

Τύπος: Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή COOLPIX S2

Ωφέλιμα pixel: 5,1 εκατομμύρια

CCD Τύπος 1/2,5 ιντσών (5,36 εκατομμύρια pixel συνολικά)

Λειτουργίες εικόνων: Υψηλή (2592*), Κανονική (2592), Κανονική (2048), Υπολογιστής (1024), Τηλεόραση (640)

Φακός: Nikkor ED με ζουμ 3x, 5,8-17,4mm (φορμά 35mm [135] ισοδύναμο με 35-105mm), f/3,0-5,4, 12 στοιχεία σε 10 ομάδες, ψηφιακό ζουμ: έως 4x

Εύρος εστίασης: 30cm (12 in.) έως το άπειρο (?), 4cm (1,6 in.) έως το άπειρο (?) σε λειτουργία Macro

Οθόνη LCD: τύπος 2,5 ιντσών, 110.000 κουκίδων, οθόνη LCD TFT αμορφικής σιλικόνης με ρύθμιση φωτεινότητας

Μέσα αποθήκευσης: Εσωτερική μνήμη: περίπου 12 MB, κάρτα μνήμης SD

Λειτουργίες λήψης: Αυτόματη, Βοήθεια σκηνής (Πορτρέτο, Τοπίο, Σπορ, Νυχτερινό πορτρέτο), Σκηνή (Πάρτι/Εσωτερικός χώρος, Παραλία/Χιόνι, Ηλιοβασίλεμα, Χάραμα/Σούρουπο, Νυχτερινό τοπίο, Κοντινή λήψη, Μουσείο, Πυροτεχνήματα, Αντίγραφο, Φωτισμός φόντου, Βοήθεια πανοράματος, Φωνητική εγγραφή), Επιλογέας καλύτερης λήψης (Best Shot Selector-BSS), Προειδοποίηση θολής φωτογραφίας, Εκτύπωση ημερομηνίας, Χρονόμετρο (10 δευτ.)

Video: Με ήχο: Video για τηλεόραση (640) σε 15 καρέ ανά δευτερόλεπτο, Μικρό μέγεθος (320) σε 15 καρέ ανά δευτερόλεπτο, Μικρότερο μέγεθος (160) σε 15 καρέ ανά δευτερόλεπτο, Χωρίς ήχο: Video με χρονοκαθυστέρηση στα 15 καρέ ανά δευτερόλεπτο

Λειτουργίες λήψης: 1) Απλή, 2) Συνεχής (περίπου 1,8 καρέ ανά δευτερόλεπτο), 3) Πολλαπλές λήψεις 16 (16 καρέ μεγέθους 1/16)

Αριθμός καρέ

(με εσωτερική μνήμη): 5M: Υψηλός (2592*) περίπου 5, Κανονικός (2592) περίπου 10, 3M: Κανονικός (2048) περίπου 17

Ενσωματωμένο φλας: Εύρος: 0,3-2,5m/ 1 - 82" (W), 0,3-1,4m/ 1 - 47" (T), λειτουργίες φλας: Αυτόματο, Αυτόματο με μείωση των κόκκινων ματιών (Διόρθωση κόκκινων ματιών στη φωτογραφική μηχανή), Φλας συνεχώς, Ακύρωση φλας και Αργός συγχρονισμός.

Διασύνδεση: USB (μέσω COOL-STATION MV-12)

Αντοχή στο νερό: Αντίστοιχη του προτύπου IEC 60529 IXP4 ("ιδιαίτερη αντοχή στο νερό (δεν είναι κατάλληλη όμως για υποβρύχια χρήση)")*

Υποστηριζόμενες

γλώσσες: Γερμανικά / αγγλικά / ισπανικά / γαλλικά / ιταλικά / ολλανδικά / σουηδικά / ιαπωνικά / απλοποιημένα κινέζικα / παραδοσιακά κινέζικα / κορεατικά/ ρωσικά, με δυνατότητα επιλογής από την οθόνη μενού

Απαιτήσεις ενέργειας: Μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου EN-EL8 (παρέχεται), μετασχηματιστής ρεύματος (παρέχεται)

Διάρκεια ζωής

μπαταρίας (περ.): Περίπου 190 εικόνες με την επαναφορτιζόμενη μπαταρία EN-EL8 (με βάση το πρότυπο CIPA†)

Διαστάσεις (Π x Υ x Β): Περίπου 91,9 x 59 x 22mm (3,6 x 2,3 x 0,9 in.)

Βάρος: Περίπου 140g (TBD) (4,9 oz.) (χωρίς μπαταρία και κάρτα μνήμης)

Πρόσθετα εξαρτήματα

που παρέχονται‡: COOL-STATION MV-12, λουράκι, καλώδιο USB UC-E10, καλώδιο ήχου-βίντεο EG-E5000, μετασχηματιστής ρεύματος EH-63, επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου EN-EL8, CD-ROM του PictureProject

Προαιρετικά αξεσουάρ: COOL-STATION MV-12, καλώδιο USB UC-E10, καλώδιο ήχου-βίντεο EG-E5000, μετασχηματιστής ρεύματος EH-63, επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου EN-EL8, φορτιστής μπαταρίας ΜΗ-62

* Το σώμα της φωτογραφικής μηχανής COOLPIX S2 παρέχει αντοχή στο νερό αντίστοιχη του προτύπου IEC 60529 IPX4. Δεν είναι αδιάβροχο και δεν πρέπει να το βυθίσετε σε νερό.

† Βιομηχανικό πρότυπο για μέτρηση της διάρκειας ζωής των μπαταριών της φωτογραφικής μηχανής. Μέτρηση στους 25°C (77°F), ρύθμιση zoom με κάθε λήψη, ενεργοποίηση ενσωματωμένου φλας με κάθε δεύτερη λήψη, λειτουργία εικόνας ρυθμισμένη σε κανονική λειτουργία.

‡ Τα πρόσθετα εξαρτήματα που παρέχονται μπορεί να διαφέρουν ανά χώρα ή περιοχή.

Απαιτήσεις συστήματος για το PictureProject

Λειτουργικό σύστημα Macintosh: Mac® OS X έκδοση 10.1.5 ή νεότερη (απαιτείται έκδοση 10.2.8 ή νεότερη για την επιλογή αντιγραφής δίσκου) / Windows: Προεγκατεστημένα Windows® XP Home Edition / Professional, Windows® 2000 Professional, Windows® Me, Windows® 98SE

Μνήμη RAM Macintosh: Ελάχιστη 64MB / Windows: Ελάχιστη 64MB (128MB με επιλογή video)

Σκληρός δίσκος Για την εγκατάσταση απαιτούνται 60 ΜΒ

Οθόνη 800 x 600 ή περισσότερο με χρώματα 16-bit (συνιστάται οθόνη πολλών χρωμάτων)

Άλλα Για την εγκατάσταση απαιτείται μονάδα CD-ROM

Υποστηρίζονται μόνο ενσωματωμένες θύρες USB

Τα σήματα Microsoft® και Windows® είναι σήματα κατατεθέντα ή εμπορικά σήματα της Microsoft Corporation στις Ηνωμένες Πολιτείες ή/και σε άλλες χώρες. Τα σήματα Macintosh® και QuickTime® είναι σήματα κατατεθέντα ή εμπορικά σήματα της Apple Computer Inc. στις Ηνωμένες Πολιτείες ή/και σε άλλες χώρες. Το λογότυπο FotoNation είναι εμπορικό σήμα. Το λογότυπο SD είναι εμπορικό σήμα. Το PictBridge είναι εμπορικό σήμα. Η τεχνολογία φωτισμού D-Lighting παρέχεται από την εταιρεία Apical Limited. Η τεχνολογία αυτόματης εστίασης στο πρόσωπο πρώτα παρέχεται από την Identix®. Τα προϊόντα και οι εμπορικές ονομασίες είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα των αντίστοιχων εταιρειών.

Τα χαρακτηριστικά και ο εξοπλισμός μπορεί να αλλάξουν χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση ή υποχρέωση από την πλευρά του κατασκευαστή. Μάρτιος 2005 ©2005 NIKON CORPORATION


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top