Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Νέα από την Oracle

Ειδήσεις - 13/06/2005

Η Oracle και η TimesTen, Inc., μια ιδιωτική εταιρία προμήθειας λογισμικού διαχείρισης δεδομένων πραγματικού χρόνου, ανακοίνωσαν ότι έχουν συνάψει συμφωνία για την εξαγορά της TimesTen, Inc. από την Oracle. Τα δύο μέρη αναμένουν την ολοκλήρωση της συναλλαγής μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2005, μετά τις σχετικές κανονιστικές εγκρίσεις και άλλους τυπικούς όρους.

Η TimesTen παρέχει λογισμικό υποδομής για τη διαχείριση γεγονότων, συναλλαγών και δεδομένων για έναν αυξανόμενο αριθμό εφαρμογών κρίσιμης αποδοτικότητας, στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, της δικτύωσης, της εμπορίας ασφαλειών, κ.λπ. Τα συστήματα που υποστηρίζονται από την TimesTen σήμερα, περιλαμβάνουν τιμολόγηση σε πραγματικό χρόνο, εμπορία αποθεμάτων, τηλεφωνικά κέντρα, λειτουργίες των αεροπορικών γραμμών καθώς και πολλές άλλες υψηλής αποδοτικότητας εφαρμογές.

«Οι τεχνολογίες της TimesTen θα είναι μια φυσική επέκταση της δικής μας βάσης δεδομένων και του Oracle® Fusion Middleware», δήλωσε ο Andrew Mendelsohn, Senior Vice President, Oracle Database Server Technologies. «Αυτό θα μας παρέχει τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους πελάτες μας – όπως αυτοί του χώρου των τηλεπικοινωνιών και των χρηματοοικονομικών – άμεσα ανταποκρινόμενη και συνεχώς διαθέσιμη πρόσβαση στα κρίσιμης σημασίας δεδομένα συναλλαγής».

Οι διεθνείς πελάτες της TimesTen περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την Amdocs, Aspect Communications, Avaya, Cisco Systems, Ericsson, JP Morgan, Lucent, NEC, Nokia, Sprint και United Airllines.

«Οι πελάτες μας θα είναι οι πραγματικοί νικητές σήμερα», δήλωσε ο Jim Groff, Διευθύνων Σύμβουλος της TimesTen. «Πολλοί πελάτες μας χρησιμοποιούν ήδη Oracle. Συνδυάζοντας την τεχνολογία μας με την κορυφαία βάση δεδομένων και middleware της Oracle, θα μπορούμε να παρέχουμε μια εξαιρετικά ανταποκρινόμενη, επεκτάσιμη, σταθερή και ασφαλή λύση».

Ο Mendelsohn κατέληξε λέγοντας, «Οι βασισμένες σε πρότυπα τεχνολογίες της TimesTen και της Oracle τυπικά συνυπαρχούν ήδη σε πολλούς πελάτες, με την TimesTen να παρέχει in-memory caching και την Oracle να παρέχει την υποδομή για την επιχειρησιακή βάση δεδομένων. Σήμερα, η in-memory βάση δεδομένων της TimesTen ενοποιείται απόλυτα με τη βάση δεδομένων της Oracle, παρέχοντας μια πλήρη λύση για τους πελάτες μας».

«Η τεχνολογία που υποστηρίζει αποθήκευση και ανάκτηση δεδομένων με υψηλές ταχύτητες χρησιμοποιώντας δομικά στοιχεία της βάσης δεδομένων με δυνατότητες ανάκτησης και ενοποίησης ήταν βασική απαίτηση για τις εφαρμογές στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (ειδικά στα εμπορικά συστήματα), γίνεται όμως ολοένα και πιο σημαντικό για περιβάλλοντα με μεγαλής κλίμακας διάθεση δεδομένων όπως τα logistics, η διαχείριση αποθήκης ή οποιαδήποτε εγκατάσταση application servers που βασίζεται σε Grid Computing», δήλωσε ο Carl Olofson, Research Director for Information Management & Data Integration Software της IDC. «Η TimesTen προσφέρει αυτή την τεχνολογία εδώ και χρόνια. Με τη συγκεκριμένη εξαγορά, η Oracle θα μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της τα οφέλη αυτής της λειτουργικότητας ως ένα απόλυτα ενσωματωμένο, στα προϊόντα της, στοιχείο».

- Η TimesTen παρέχει λογισμικό υποδομής πραγματικού χρόνου για τη διαχείριση γεγονότων, συναλλαγών και δεδομένων μέσα σε κρίσιμης αποδοτικότητας εφαρμογές. Οι εταιρίες επεκτείνουν τις υποδομές σε λογισμικό με τα προϊόντα της TimesTen ώστε να μπορούν να προσφέρουν συστήματα άμεσης ανταπόκρισης, υψηλής επεκτασιμότητας και συνεχούς διάθεσης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την TimesTen, Inc. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.timesten.com .


ORACLE Fusion Middleware: Το Νέο Brand της Oracle για τη Middleware Λύση της

Η Oracle ανακοίνωσε το Oracle® Fusion Middleware και το χρονοδιάγραμμα για την πιστοποίηση των PeopleSoft & JD Edwards εφαρμογών σε αυτή τη middleware λύση, ακολουθώντας τη δέσμευσή της να βοηθήσει τους οργανισμούς στην ενοποίηση και διαχείριση της εταιρικής πολυπλοκότητας.

Το Oracle Fusion Middleware είναι το νέο brand της Oracle για την οικογένεια των ήδη υπαρχόντων, κορυφαίων παγκοσμίως, middleware προϊόντων της, η οποία περιλαμβάνει όλα τα προϊόντα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση ενός συνόλου διαφορετικών επιχειρησιακών εφαρμογών. Αυτά τα προϊόντα περιλαμβάνουν την οικογένεια προϊόντων του Oracle Application Server 10g – Application Development Tools και J2EE Application Server, υποδομή Web Services, Enterprise Service Buses & Integration, Business Process Management & Activity Monitoring, Business Intelligence Tools, Security & Identity Management, Enterprise Portals & Mobile – καθώς και τα Data Hubs και Oracle Collaboration Suite. Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα και χρησιμοποιούνται ήδη από χιλιάδες πελάτες και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο.

Το Oracle Fusion Middleware, ως μέρος της πρωτοβουλίας της εταιρίας να διευκολύνει τους πελάτες στην ενοποίηση των εφαρμογών, παρέχει μια πλήρη, ανοιχτή και βασισμένη σε πρότυπα προσέγγιση για την ανάπτυξη Service Oriented αρχιτεκτονικών (Service Oriented Architectures-SOA). Με τη χρήση Web Services, ενός Enterprise Service Bus και του Oracle BPEL Process Manager για την υλοποίηση των SOAs, οι πελάτες μπορούν εύκολα να ενοποιήσουν ετερογενείς επιχειρησιακές εφαρμογές και να αυτοματοποιήσουν τις επιχειρησιακές διαδικασίες. Το middleware της Oracle χρησιμοποιείται για την υποστήριξη του Oracle E-Business Suite, καθώς και για άλλες επιχειρησιακές εφαρμογές και χιλιάδες ISVs που το χρησιμοποιούν ως βάση για τη δημιουργία των δικών τους ειδικών εφαρμογών.

Κάνοντας το επόμενο βήμα στο Project Fusion, η Oracle σχεδιάζει να πιστοποιήσει τις εφαρμογές των PeopleSoft και JD Edwards για προϊόντα Oracle Fusion Middleware το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του ημερολογιακού έτους 2005 αντίστοιχα. Η πιστοποίηση του Oracle Fusion Middleware για τις εφαρμογές των PeopleSoft και JD Edwards δείχνει τη δέσμευση της Oracle να οδηγήσει τους πελάτες της στις εφαρμογές του Information-Age σήμερα. Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Oracle Fusion Middleware για να υποστηρίξουν το σύνολο της επιχείρησής τους, συμπεριλαμβανομένων των Oracle και μη επιχειρησιακών εφαρμογών, των ειδικών (custom) εφαρμογών που έχουν αναπτυχθεί από τα εσωτερικά τμήματα Πληροφορικής και τους συμβούλους καθώς και την αναδυόμενη, μεγάλη ποικιλία επιχειρησιακών υπηρεσιών βασισμένων σε πρότυπα. Η Oracle εξακολουθεί να υποστηρίζει τα προϊόντα PeopleSoft Enterprise και JD Edwards Enterprise One σε πλατφόρμες τρίτων, συμπεριλαμβανομένων των IBM και ΒΕΑ, σύμφωνα με τη δέσμευσή της προς τους πελάτες των PeopleSoft και JD Edwards.

«Η πιστοποίηση των PeopleSoft και JD Edwards επεκτείνει την ικανότητά μας να απλοποιήσουμε την ενοποίηση ετερογενών εφαρμογών και δεδομένων», δήλωσε ο Thomas Kurian, Senior Vice President Server Technologies της Oracle. «Αντί να κλειδώνει τους πελάτες σε κλειστά συστήματα, το Oracle Fusion Middleware τους παρέχει μια ευέλικτη και οικονομική πλατφόρμα ένωσης εφαρμογών».

Το Oracle Fusion Middleware Παρέχει Οφέλη στους Πελάτες

Πέραν της πιστοποίησής τους για χρήση με τον Oracle Java Application Server, οι εφαρμογές των PeopleSoft και JD Edwards θα ενοποιηθούν και με το Oracle Portal επιτρέποντας στους πελάτες να έχουν πρόσβαση στις Oracle E-Business Suite, PeopleSoft και JD Edwards εφαρμογές μέσω ενός ενιαίου Eταιρικού Portal. Οι PeopleSoft και JD Edwards Εφαρμογές θα ενοποιηθούν επίσης με το Oracle Identity Management μειώνοντας το κόστος διαχείρισης της ασφάλειας των πελατών.

Με τη χρήση του Oracle BPEL Process Manager, μέρους του Oracle Fusion Middleware, οι πελάτες μπορούν να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν επιχειρησιακές διαδικασίες για όλο το φάσμα των ετερογενών εφαρμογών τους, χρησιμοποιώντας APIs (application program interfaces) και Web service-enabled σημεία ενοποίησης από τα PeopleSoft, JD Edwards και το Oracle E-Business Suite. Για τη διευκόλυνση του υψηλότερου βαθμού διαλειτουργικότητας, η Oracle παρέχει βιβλιοθήκες με τα σημεία ενοποίησης για κάθε προϊόν και εκθέτει αυτά τα σημεία ενοποίησης σε integration repositories. Τόσο η Oracle όσο και η PeopleSoft παρουσίασαν repositories με hosted services το 2004. Αυτά τα repositories παρέχουν στους πελάτες μία ενιαία πηγή τεκμηρίωσης για όλα τα Web service-enabled σημεία ενοποίησης.To 2005, τοπικά repositories θα επιτρέψουν στους πελάτες να συνδέσουν τις υπηρεσίες εφαρμογών μέσω του Oracle BPEL Process Manager για το συντονισμό των επιχειρησιακών διαδικασιών σε όλο το φάσμα των πολλαπλών γραμμών προϊόντων.

Αναλυτές της Αγοράς Αναγνωρίζουν το Oracle Fusion Middleware ως Ηγέτη

Η οικογένεια προϊόντων Oracle Fusion Middleware έχει λάβει πολυάριθμες αναγνωρίσεις από κορυφαίους αναλυτές της αγοράς και μεγάλο αριθμό βραβείων από ανεξάρτητες παρουσιάσεις προϊόντων και εκδόσεις για προγραμματιστές . Τα προϊόντα του Oracle Fusion Middleware έχουν χαρακτηριστεί από τη Forrester Research ως κορυφαία προϊόντα στις αντίστοιχες αναφορές αγοράς. Η Oracle αναγνωρίσθηκε ως ηγέτης ανάμεσα στις επιλεγμένες εταιρίες που η Forrester κάλεσε να συμμετέχουν στο Forrester Wave: Application Server Platforms, Q1 2005, στις 31 Μαρτίου 2005.

Η πλατφόρμα εφαρμογών Oracle Application Platform Suite (APS) έχει τοποθετηθεί στην κατηγορία των ηγετών (leaders quadrant) στο 2Q05 Gartner Enterprise Application Servers Magic Quadrant και στο 1H05 Gartner Integration Backbone Software Suppliers Magic Quadrant .

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.oracle.com/middleware .

Σχετικά με το The Magic Quadrant

* Magic Quadrant Disclaimer

Το Magic Quadrant είναι πνευματική ιδιοκτησία της Gartner, Inc. από τις 15 Απριλίου 2005 και επαναχρησιμοποιείται κατόπιν αδείας. Το Magic Quadrant είναι μια γραφική αναπαράσταση της αγοράς σε και για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ανταποκρίνεται στην ανάλυση της Gartner για τον τρόπο μέτρησης βάσει κριτηρίων ορισμένων προμηθευτών για αυτή την αγορά, όπως αυτά ορίζονται από την Gartner. Η Gartner δε συστήνει κανέναν προμηθευτή, προϊόν ή υπηρεσία που παρουσιάζεται στο Magic Quadrant, και δε συμβουλεύει τους χρήστες τεχνολογίας να επιλέξουν μόνο αυτούς τους προμηθευτές που παρουσιάζονται στο “Leaders” quadrant. Το Magic Quadrant υπάρχει μόνο ως εργαλείο έρευνας και δεν αποτελεί ειδικό οδηγό για δράση. Η Gartner αποποιείται κάθε εγγύηση, εκφρασμένη ή υπονοούμενη, που σχετίζεται με αυτή την έρευνα, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε εγγύησης εμπορευσιμότητας ή καταλληλότητας για συγκεκριμένο σκοπό.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top