Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

COSMOTE φέρνει τις υπηρεσίες i-mode 3ης γενιάς

Τεχνολογία » Σταθερή και Κινητή τηλεφωνία - 16/06/2005

Έναν χρόνο ιδιαίτερα επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας γιορτάζει το i-mode® και η COSMOTE καλωσορίζει τα «καλύτερα», ξεκινώντας πρώτη στον κόσμο, μετά την NTT DoCoMo, την εμπορική διάθεση των υπηρεσιών i-mode 3ης γενιάς. Επιπλέον, εκ μέρους της διεθνούς συμμαχίας i-mode, η COSMOTE ανακοινώνει ότι ο αριθμός των συνδρομητών i-mode εκτός Ιαπωνίας ανέρχεται, πλέον, σε πέντε εκατομμύρια, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των συνδρομητών i-mode παγκοσμίως σε 50.000.000 περίπου.

Mε τη διάθεση των υπηρεσιών i-mode 3ης γενιάς, η COSMOTE σημειώνει μια παγκόσμια πρωτιά καθώς, μετά την κορυφαία και πρωτοπόρο εταιρία τηλεπικοινωνιών ΝΤΤ DoCoMo, αποτελεί την πρώτη εταιρία-μέλος της διεθνούς συμμαχίας i-mode που εισάγει τη νέα εξελιγμένη γενιά των πρωτοποριακών υπηρεσιών.

Το «πάντρεμα» της τεχνολογίας 3ης γενιάς με τις υπηρεσίες i-mode φέρνει ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων, δυνατότητα για βίντεο μεγάλης διάρκειας, ακόμα καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών και αναβαθμισμένα γραφικά. Επίσης, προσφέρεται ανανεωμένο Flash περιβάλλον, προηγμένη έκδοση Java με περισσότερες δυνατότητες, μέσω της οποίας αρχικά θα παρέχονται νέες εφαρμογές με πληροφορίες για τον καιρό, χρηματιστηριακά νέα και χάρτες με εντυπωσιακά γραφικά . Τα παραπάνω χαρακτηριστικά αποτελούν μέρος των πλεονεκτημάτων της νέας γενιάς που απογειώνουν το πρωτοποριακό i-menu.

Οι νέες υπηρεσίες του i-mode 3ης γενιάς της COSMOTE είναι οι εξής:

Mobile Music

Μέσα από μία μεγάλη λίστα με τα καλύτερα ελληνικά και ξένα τραγούδια, και σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες , οι πελάτες της COSMOTE μπορούν να επιλέξουν ολόκληρα μουσικά κομμάτια , να τα αποθηκεύσουν στο κινητό τους τηλέφωνο και να τα ακούσουν όποτε και όσες φορές επιθυμούν.

Το i-mode 3G Mobile Music κάνει πρεμιέρα με μία μουσική αποκλειστικότητα. Σε συνεργασία με τη Sony BMG προσφέρει αποκλειστικό περιεχόμενο (tracks & Real Tones) από το νέο CD single “Call me” της Άννας Βίσση, το οποίο κατέκτησε την πρώτη θέση στα charts της Αμερικής.

3D Games

Έχοντας στη διάθεσή τους τα καλύτερα 3D παιχνίδια, οι πελάτες της COSMOTE έχουν τη δυνατότητα της τρισδιάστατης εμπειρίας καθώς εντυπωσιακά γραφικά και ήχος ζωντανεύουν τα παιχνίδια στο κινητό τους τηλέφωνο. Σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους παρόχους , η COSMOTE προσφέρει τα καλύτερα 3D παιχνίδια αλλά και αποκλειστικότητες όπως το παιχνίδι Renault F1 Team Racing II και, σε πανευρωπαϊκή πρώτη, το παιχνίδι PACMANIA.

Video κλήση

Η τεχνολογία 3ης γενιάς προσφέρει την πιο ζωντανή μορφή επικοινωνίας μέσω της ταυτόχρονης, σε πραγματικό χρόνο, οπτικής επαφής με το συνομιλητή, διαθέσιμη τώρα και μέσω του i-mode 3ης γενιάς.

Τις νέες υπηρεσίες i-mode 3ης γενιάς μπορούν να απολαύσουν όλοι οι πελάτες συμβολαίου της COSMOTE μέσω της πρωτοποριακής συσκευής i-mode 3G, N600i, της κατασκευάστριας εταιρίας NEC, που αποτελεί τη μικρότερη και ελαφρύτερη συσκευή τρίτης γενιάς της αγοράς, ανταποκρινόμενη πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις των υπηρεσιών i-mode 3ης γενιάς. Μέχρι το τέλος του 2005, οι πελάτες της COSMOTE θα μπορούν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες i-mode μέσα από μεγαλύτερο αριθμό συσκευών.

Για τους τρεις επόμενους μήνες, έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2005, η COSMOTE προσφέρει δωρεάν πλοήγηση και e-mail για όλους τους πελάτες i-mode 3G αλλά και δωρεάν βίντεο κλήσεις για όλους τους πελάτες 3ης γενιάς με στόχο τη γνωριμία και την εξοικείωση τους με τις νέες υπηρεσίες.

Το δίκτυο τρίτης γενιάς της COSMOTE, που συνεχώς επεκτείνεται, βελτιώνεται και εξελίσσεται, παρέχει σήμερα πληθυσμιακή κάλυψη της ελληνικής επικράτειας σε ποσοστό 46%, καλύπτοντας στο σύνολό τους τις περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και όλες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις ενώ, εντός του 2005 προγραμματίζεται να εγκατασταθούν περίπου 250 νέοι σταθμοί βάσης τρίτης γενιάς.

Με το i-mode, η COSMOTE μετέφερε «συναρπαστικά απλά» τη φιλοσοφία του Διαδικτύου στο κινητό τηλέφωνο μέσα από το πιο πλήρες μενού υπηρεσιών της αγοράς. Με κύρια πλεονεκτήματα την ευκολία και την απλότητα στη χρήση, τη γρήγορη πρόσβαση, την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, το εξαιρετικά ευρύ φάσμα επιλογών, εφαρμογών και περιεχομένου, οι υπηρεσίες i-mode ανταποκρίνονται και στις υψηλότερες απαιτήσεις.

Το εύρος του περιεχομένου του i-mode έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και την προτίμηση των Ελλήνων συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι υπηρεσίες χρησιμοποιούνται από όλες τις ηλικίες, ενώ σημαντικό ποσοστό των χρηστών αποτελούν και πελάτες καρτοκινητής (20% πελάτες καρτοκινητής – 80% πελάτες συμβολαίου). Οι πελάτες i-mode χρησιμοποιούν όλο το εύρος των υπηρεσιών i-mode και η χρήση που πραγματοποιούν είναι κατά 50% υψηλότερη σε σχέση με άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες δεδομένων. Χαρακτηριστικό, επίσης, είναι ότι οι πελάτες i-mode συνολικά πραγματοποιούν μεγαλύτερη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου (φωνή, δεδομένα κλπ.) σε ποσοστό περίπου 40%.

Σήμερα, χάρη στην αποκλειστική συμφωνία της COSMOTE με την NTT DoCoMo, περίπου 170.000 χρήστες, που αυξάνονται διαρκώς, απολαμβάνουν στη χώρα μας την εμπειρία του i-mode μέσα από 175 i-mode sites, που προσφέρουν υπηρεσίες ενημέρωσης, ψυχαγωγίας, επικοινωνίας αλλά και τη δυνατότητα πραγματοποίησης ηλεκτρονικών συναλλαγών. Η COSMOTE συνεργάζεται ήδη με 94 αξιόπιστους και επώνυμους παρόχους περιεχομένου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ διαθέτει τις υπηρεσίες i-mode μέσα από 17 συνολικά συσκευές. Επιπλέον, μέσω του προηγμένου αλλά και ιδιαίτερα απλού και φιλικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διαθέτει, το i-mode προσφέρει τη δυνατότητα πολλαπλής αποστολής e-mail με πολύ χαμηλή χρέωση αλλά και επισύναψης αρχείων.

Ακολουθώντας μία φιλική, ξεκάθαρη και ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική, η COSMOTE εφήρμοσε την πολιτική της κλιμακωτής χρέωσης προς όφελος όλων των χρηστών i-mode, με μειώσεις έως και 50% για πλοήγηση και αποστολή-λήψη e-mail ανάλογα με τη χρήση, ενώ ακόμα και για τους πελάτες που πραγματοποιούν ελάχιστη χρήση προσέφερε μειωμένες χρεώσεις κατά 20%. Από την έναρξη της εμπορικής διάθεσης των υπηρεσιών i-mode, η COSMOTE προσφέρει περίοδο δωρεάν πλοήγησης και e-mail σε όλους τους νέους πελάτες προκειμένου να εξοικειωθούν με την υπηρεσία, ενώ εισήγαγε και το Μετρητή Χρήσης για τον έλεγχο της κίνησης που πραγματοποιούν οι πελάτες της. Συνεχώς ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των πελατών της, η COSMOTE σχεδιάζει σύντομα να εισάγει και νέα τιμολογιακά προγράμματα i-mode προσαρμοσμένα σε διαφορετικές ανάγκες των χρηστών.

Ο πρώτος χρόνος του «ελληνικού» i-mode σηματοδοτήθηκε από αποκλειστικότητες, πρωτιές αλλά και σημαντικές συνεργασίες όπως η διάθεση αποκλειστικού περιεχομένου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το θρυλικό κινηματογραφικό έπος Star Wars και τη χορηγία του i-mode στην Ομάδα F1 της Renault. H COSMOTE αποτέλεσε τη μοναδική εταιρία σε ευρωπαϊκό επίπεδο που από την αρχή διέθεσε τις υπηρεσίες i-mode σε όλους τους πελάτες της με το μεγαλύτερο δυνατό εύρος συσκευών, ενώ πρώτη στην Ευρώπη η εταιρία διέθεσε και τις συσκευές i-mode με κάμερα 1.3 MPixel και 2 MPixel.

Το i-mode εισήγαγε την COSMOTE σε μία διεθνή συμμαχία που πλέον αριθμεί 14 συνολικά μέλη, κορυφαίες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Σήμερα υπηρεσίες i-mode, εκτός από την NTT DoCoMo και την COSMOTE, παρέχουν οι εταιρίες BASE στο Βέλγιο, Bouygues Telecom στη Γαλλία, E-Plus στη Γερμανία, Far EasTone στην Ταϊβάν, KPN Mobile στην Ολλανδία, Telefonica Moviles στην Ισπανία, Telstra στην Αυστραλία και Wind στην Ιταλία. Σύντομα, τέσσερις νέες εταιρίες, η Cellcom στο Ισραήλ, η Mobile Telesystems στη Ρωσία , η O2 στη Μ. Βρετανία και η StarHub στη Σιγκαπούρη, που έχουν υπογράψει σχετικές συμφωνίες με τη DoCoMo, θα ξεκινήσουν την εμπορική διάθεση υπηρεσιών i-mode.

Οι χρήστες των υπηρεσιών i-mode εκτός Ιαπωνίας ανέρχονται σήμερα σε περισσότερους από πέντε εκατομμύρια, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό των συνδρομητών i-mode παγκοσμίως σε 50.000.000 περίπου. Για το μέλλον, η απήχηση και οι ρυθμοί ανάπτυξης της υπηρεσίας αναμένονται εξίσου δυναμικοί καθώς οι εταιρίες–πάροχοι των υπηρεσιών i-mode συνεργάζονται στενά με στόχο να διευρύνουν περαιτέρω την παρουσία του διεθνώς.

Η COSMOTE με το i-mode πραγματοποίησε ένα σημαντικό πρωτοποριακό βήμα στον τομέα των υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας. Στις προτεραιότητες της εταιρίας για τα επόμενα χρόνια συμπεριλαμβάνονται η ανάπτυξη και διάδοση των υπηρεσιών δεδομένων στην Ελλάδα και στις αγορές όπου η εταιρία δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, η περαιτέρω ενίσχυση της συμμετοχής τους στα συνολικά έσοδα της εταιρίας, η ενδυνάμωση της αφοσίωσης των πελατών της και η διατήρηση της ηγετικής της θέσης στην αγορά.

Με την ευκαιρία του ενός χρόνου από την εισαγωγή των υπηρεσιών i-mode στην ελληνική αγορά από την COSMOTE και σχολιάζοντας την έναρξη της εμπορικής διάθεσης των υπηρεσιών i-mode τρίτης γενιάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, ανέφερε: «Έναν χρόνο πριν, όταν η COSMOTE ξεκίνησε την αποκλειστική εμπορική διάθεση των υπηρεσιών i-mode, άλλαξε τα δεδομένα στην αγορά κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας. Ο μέχρι σήμερα απολογισμός δικαιώνει τη στρατηγική μας επιλογή, όπως καταδεικνύει η απήχηση του i-mode στη χώρα μας καθώς και η σαφής συμβολή του στην ισχυροποίηση της εικόνας της εταιρίας αλλά και στην ενίσχυση της αφοσίωσης των πελατών μας. Σήμερα, κάνουμε το επόμενο βήμα στον τομέα των υπηρεσιών δεδομένων και υποδεχόμαστε το μέλλον, το i-mode τρίτης γενιάς, που προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ζωντάνια, ταχύτητα και κίνηση στην επικοινωνία μας, κάνοντας την ακόμη καλύτερη. Η νέα εμπειρία του i-mode 3ης γενιάς είναι γεγονός στη χώρα μας. Ας την απολαύσουμε!».


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top