Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

NOD32: Νέα πρωτιά σε συγκριτική δοκιμή 13 antivirus προϊόντων

Τεχνολογία » Software - 16/06/2005

Το κορυφαίο πρόγραμμα προστασίας από ιούς (antivirus system) NOD32 αναδείχθηκε πρώτο, μεταξύ 13 antivirus προϊόντων, σε συγκριτική δοκιμή ανίχνευσης μη καταγεγραμμένων ψηφιακών απειλών, που πραγματοποιήθηκε από το www.av-comparatives.org στα τέλη του περασμένου μήνα. Του τεστ προηγήθηκε, σκόπιμα, η μη ανανέωση (without uρdate) των antivirus προϊόντων για 3 μήνες, με σκοπό να εξεταστεί η ικανότητα ανίχνευσης που διαθέτουν έναντι ιών, worms, trojans και λοιπών κακόβουλων εφαρμογών, που δεν έχουν ακόμη καταγραφεί.

Ειδικότερα, το NOD32 πρώτευσε, ανιχνεύοντας 5.784 κακόβουλες απειλές επί συνόλου 8.259, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό επιτυχίας 70%. Στη δεύτερη και τρίτη θέση ακολούθησαν τα BitDefender Professional και KAV Personal (Kaspersky), με ποσοστά 49% και 48%, αντίστοιχα. Την ίδια ώρα, τα McAfee και Norton κατάφερναν να συγκεντρώσουν χαμηλά ποσοστά επιτυχίας, 30% το McAfee και 14% το Norton. Στην κατηγορία των καινούριων ιών που βρίσκονται σε έξαρση (in the wild viruses) το NOD32, χάρης στα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (advanced heuristics) που χρησιμοποιεί, ανίχνευσε και εξουδετέρωσε τους 46 από τους 51 που χρησιμοποιήθηκαν στη δοκιμή, καταγράφοντας ποσοστό επιτυχίας 90% (βλ. Παράρτημα και http://www.av-comparatives.org/seiten/ergebnisse_2005_05.php). Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκριτική δοκιμή δεν χρησιμοποιήθηκε η τελευταία έκδοση του NOD32 (version 2.5), που πιστοποιημένα (κατά Checkmark) προσφέρει προστασία από προγράμματα spyware, adware, keylogger, riskware και phishing, αλλά η αμέσως προηγούμενη.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, ο κ. Νεόφυτος Νεοφύτου, διευθύνων σύμβουλος της ADAOX, τόνισε: «Το ποσοστό επιτυχίας (70%) για ένα προϊόν που έχει αποσπάσει 32 βραβεία στο Virus Bulletin -περισσότερα από κάθε άλλο προϊόν της κατηγορίας- είναι κάτι, εν πολλοίς, αναμενόμενο. Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι οι επιδόσεις των μεγάλων, θεωρητικά, ονομάτων που απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν μεγάλες. Το γεγονός ότι στο τεστ χρησιμοποιήθηκε και πρώτευσε η παλιά (προηγούμενη) version του NOD32 και όχι η καινούρια (προηγμένη) 2.5 φανερώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ποιοτική του υπεροχή».

Στη δοκιμή, εκτός του NOD32, συμμετείχαν τα ακόλουθα 12 προϊόντα: Antivir Professional, Avast Professional, AVG Professional, BitDefender Professional, Dr. Web, F-Prot Anti-Virus, Internet Security (Trend Micro), KAV Personal (Kaspersky), McAfee, Norton, RAV Desktop και Sophos. Η αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων προϊόντων ελέγχθηκε πάνω σε δείγμα 8.259 κακόβουλων εφαρμογών (καινούριων και παλιών), ανάμεσά τους, DOS, Windows, Macro και viruses, Worms, Backdoors, Trojans, και 51 δείγματα ιών που βρίσκονταν «in the wild». Το λειτουργικό σύστημα που «έτρεχαν» οι υπολογιστές της δοκιμής ήταν τα Windows XP Professional SP2. Το www.av-comparatives.org αποτελεί έργο πολυμελούς ομάδας ερευνητών, ειδικευμένης σε θέματα τεχνολογίας υπολογιστών, με έδρα την Αυστρία, και ασχολείται αποκλειστικά με τη διενέργεια συγκριτικών δοκιμών σε προγράμματα antivirus.

Το NOD32 ( www.NOD32.com ) είναι το πολυβραβευμένο antivirus προϊόν της αμερικανικής εταιρείας ESET, που προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία από ιούς, worms, trojans, προγράμματα spyware, adware, keylogger, riskware και phishing. Χάρη στα advanced heuristics (εργαλεία εντοπισμού τεχνητής νοημοσύνης), το Virus radar on-line (πρότυπο παρατηρητήριο ιών) και το σύστημα αμφίδρομης αυτοματοποιημένης επικοινωνίας ThreatSense, έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως το κορυφαίο πρόγραμμα antivirus. Το NOD32 απευθύνεται, με ανάλογες εκδόσεις, σε εταιρικούς και οικιακούς χρήστες. Υποστηρίζει όλες τις εκδόσεις των Windows και επιπλέον, Unix, Linux Workstation, Linux File Server, Linux Mail Server, Novell Netware Server, Lotus Domino Server, MS Exchange Server, MS-DOS, Kerio Mail Server και Kerio WinRoute Firewall. Η τιμή διάθεσης του retail pack για οικιακούς χρήστες (1 άδεια χρήσης για 1 έτος) ανέρχεται στα 39 ευρώ, τελική τιμή, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Στην Ελλάδα διατίθεται από την εταιρεία ADAOX, μέσω εκτεταμένου δικτύου μεταπωλητών.

- Σχετικά με την ESET ( www.eset.com )

Η εταιρεία ESET ιδρύθηκε το 1992, με στόχο την ανάπτυξη και την υποστήριξη antivirus και security λογισμικού. Στο μακρύ κατάλογο των εταιρικών πελατών της συγκαταλέγεται και η Microsoft, που χρησιμοποιεί το NOD32 για να ελέγξει τα προϊόντα της πριν τα διοχετεύσει στην αγορά. Η ESET εδρεύει στις ΗΠΑ, ενώ τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε 60 χώρες, μέσω θυγατρικών (Βρετανία, Τσεχία, Σλοβακία) ή τοπικών συνεργατών.

Σχετικές ιστοσελίδες:


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top