Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Κατασχέθηκε ο server του Bristol Indymedia

Ειδήσεις - 28/06/2005

Τη Δευτέρα 27 Ιούνη στις 7 GMT η τοπική αστυνομία εισέβαλλε σε σπίτι μέλους της κολλεκτίβας του Bristol Indymedia και πήρε τον server που στέγαζε το Bristol Indymedia (ξεχωριστό project από το IMC UK). Μετάφραση της ανακοίνωσης που ανέβηκε στο IMC UK πριν λίγο:

Μόλις πληροφορήθηκα πως αστυνομικοί επισκέφθηκαν το σπίτι ενός μέλους της κολλεκτίβας του Bristol Indymedia (BIM) σήμερα το απόγευμα (κατά τις 5.30μμ), έχοντας μαζί τους ένταλμα για έρευνα.

Προχώρησαν στην κατάσχεση του προσωπικού του υπολογιστή καθώς και του server του Bristol Indymedia. Το μέλος της κολλεκτίβας μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα, ενώ στο/η σύντροφό του ειπώθηκε πως αυτό ήταν μόνο για "κουβεντούλα" και πως θα επέστρεφε σύντομα.

Η οργάνωση για τα προσωπικά δικαιώματα LIBERTY, που είχε προηγουμένως εμπλακεί στην υπόθεση ενημερώθηκε και δρα προκειμένου να βρεθεί άμεσα δικηγόρος για την υπόθεση.

Στις 7 σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του Αvon & Somerset και συγκεκριμένα στο αστυνομικό τμήμα του Trinity Rd, δήλωνε πως δεν έχει το μέλος της κολλεκτίβας υπό κράτηση. Είναι πιθανό να κρατείται από την Τροχαία;

Το background της υπόθεσης: στις 17 Ιούνη περίπου ένα ανώνυμο δημοσίευμα στο Bristol Indymedia περιείχε ανταπόκριση από μια 'δράση' κατά την οποία αντικείμενα πετάχτηκαν πάνω σε οχηματογωγό τρένο που μετέφερε καινούργια αυτοκίνητα στην περιοχή του Avonmouth (νομίζω). Ως σκοπός της δράσης παρουσιάστηκε η ευαισθητοποίηση γύρω από την (υπερ)χρήση του αυτοκινήτου και την περιβαλλοντολογικής καταστροφής, ενόψει και της συνόδου των G8. Φήμες ανέφεραν πως προκλήθηκε ζημιά ύψους 100,000 λιρών (150,000 ευρώ).

Ένα άτομο που συνεισφέρει συχνά στην ιστοσελίδα, και διωχθέν πρώην μέλος της κολλεκτίβας, ο Mark Watson (της Zaskar films) έγραψε ένα σχόλιο λέγοντας πως διαφωνεί με την συγκεκριμένη πράξη, πως η δημοσίευση αντιτίθετο στην πολιτική δημοσίευσης του BIM και πως επικοινώνησε με την αστυνομία και την ενημέρωσε πως το BIM κρατά στοιχεία IP των επισκεπτών του (κάτι το οποίο το BIM αρνείται). Υπήρξε μια περίοδος διαλόγου μεταξύ του BIM, της Liberty & της αστυνομίας, κατά την οπόια η Liberty και το BIM υποστήριξαν πως οποιαδήποτε πληροφορία υπήρχε στο server υπόκειται σε συγκεκριμένους κανόνες αναφορικά με δημοσιογραφικές πηγές και πως ο server δεν είναι δυνατό να κατασχεθεί με ένα απλό ένταλμα έρευνας (δείτε την ανακοίνωση του BIM της 24/6/05 http://indymedia.org.uk/en/2005/06/314820.html ). Δε βάζουμε λινκ στο Bristol Indymedia καθώς το site είναι, προς το παρόν, offline!

Ανεξάρτητα από τη νομική διαδικασία, οι μπάτσοι προχώρησαν πλέον στην κατάσχεση του server. Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι διαφορετική από αυτή της κατάσχεσης των σέρβερ του UK Indymedia από τον 'host' Rackspace, καθώς το BIM έχει το δικό του ανεξάρτητο server. Ο συγγραφέας (και ο μεταφραστής!) ελπίζει ειλικρινά πως έχουν κάποιους mirror servers για back up!

Ο συγγραφέας προσπαθεί επίσης να επικοινωνήσει με την υπόλοιπη ομάδα του BIM για να συζητηθεί πώς μπορεί να προστατευτεί το Indymedia.

Καθώς πλησιάζει η Σύνοδος του G8, οι απειλές ενάντια στην ελευθερία της έκφρασης και της δράσης μας δείχνουν να πυκώνουν.


Περισσοτερες πληροφοριες απο το Indymedia UK στο παρακατω link

http://www.indymedia.org.uk/en/2005/06/315071.htmlΑναδημοσίευση από το Indymedia Athens.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top