Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Αστυνομικοί με πολιτικά στη σύσκεψη συνδικάτων!

Διάφορα άρθρα » Αναδημοσιεύσεις - 28/01/2004

Αστυφύλακας, «καμουφλαρισμένος», ώστε να μη φαίνεται η αστυνομική του ιδιότητα, μπήκε στο Συνδικάτο Οικοδόμων, ζητώντας λεπτομέρειες για τη σύσκεψη των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Ενα ακόμη προκλητικό κρούσμα αστυνομοκρατίας εναντίον των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργάνων σημειώθηκε χτες, όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να παρακολουθήσουν και να μάθουν λεπτομέρειες για τις εργασίες της Συντονιστικής Επιτροπής των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Αστυνομικός «εισέβαλε» στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη της Συντονιστικής, «αναβιώνοντας», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Ρ» ο Μπ. Βορτελίνος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, «μαύρες εποχές».

«Πρόκειται για χαρακτηριστικό δείγμα της "συμμετοχικής δημοκρατίας" που ευαγγελίζεται ο κ. Παπανδρέου», επισήμανε ο Μπ. Βορτελίνος.

Το περιστατικό

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής των εργαζομένων στους ΟΤΑ με θέμα τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων από τους δήμους και τη χρήση αστυνομικής βίας σε βάρος τους, εμφανίστηκε ο πρώτος αστυνομικός.

Φορώντας μπουφάν, ώστε να κρύβει «επιμελώς» την αστυνομική του ιδιότητα, ρωτά την περιφρούρηση, αν θα γίνει πορεία και πότε, για να μεριμνήσει η αστυνομία για την ...περιφρούρησή της. Ο οικοδόμος που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην είσοδο απαντά πως αν γίνει κάτι τέτοιο, θα το μάθουν όταν πρέπει.

Μετά από κάποια ώρα εμφανίζεται στην είσοδο και ο δεύτερος αστυφύλακας, με την ίδια ...«κάλυψη». Ζητά να μάθει αν θα γίνει πορεία και πότε. Αυτή τη φορά οι συνδικαλιστές ζήτησαν τα στοιχεία τους και ανακάλυψαν ότι ήταν ο αστυφύλακας Σωτήρης Λάντζος, με αριθμό μητρώου 255311, ο οποίος υπηρετεί στο ΑΤ Εξαρχείων.

«Για ποιο λόγο βρίσκεσαι εδώ;», τον ρώτησαν οι συνδικαλιστές, και ο αστυφύλακας ισχυρίστηκε ότι ήθελε να μάθει αν θα κάνουν πορεία οι εργαζόμενοι και πότε θα ξεκινήσουν για να ρυθμίσουν τα μέτρα για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Να σημειωθεί πως αυτοκίνητο της Τροχαίας βρισκόταν ήδη κάτω από τα γραφεία του Συνδικάτου, ακριβώς για να ρυθμίσει κυκλοφοριακά προβλήματα...

Στη συνέχεια, μετά από απαίτηση των συνδικαλιστών, ανεβαίνει ο επικεφαλής αστυνόμος, ο οποίος λέει: «Είμαστε εδώ για την περιφρούρησή σας. Για να σας βοηθήσουμε και να κανονίσουμε τα μέτρα της τροχαίας». «Αν χρειαστούμε τη βοήθειά σας θα σας τη ζητήσουμε», απάντησαν οι συνδικαλιστές.

Μετά από αυτό το περιστατικό, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών, που αποτελούνταν από εκπροσώπους, του Συνδικάτου Οικοδόμων, Γ. Θεοδώρου, των εργαζομένων στους ΟΤΑ, Μπ. Βορτελίνο, του ΠΑΜΕ, Γ. Πέρρο, και του Συνδικάτου εργαζομένων φαρμάκου, Ζωή Σώκου, κατέβηκαν στην είσοδο του κτιρίου, όπου βρίσκονταν περίπου 10 αστυνομικοί και διαμαρτυρήθηκαν έντονα ζητώντας την αποχώρησή τους, κάτι το οποίο έγινε.

Κρίκος στην αλυσίδα του αυταρχισμού

Το χτεσινό κρούσμα αυταρχισμού δεν είναι το τελευταίο.
- Πριν μια βδομάδα τέσσερις ένστολοι αστυνομικοί περικύκλωσαν και απείλησαν τον Γ. Πέρρο, στέλεχος του ΠΑΜΕ και γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας
- Την ίδια μέρα το πρωί διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά ενάντια στους απεργούς οικοδόμους που διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο Εργασίας για τους νεκρούς συναδέλφους τους
- Μια μέρα πριν, με ΜΑΤ, αστυνομικές δυνάμεις, χημικά και βία αντιμετώπισε η κυβέρνηση και ο νομάρχης Αχαΐας τους απεργούς οικοδόμους στην Πάτρα
- Στις 20.1.2004 συλλαμβάνονται μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Ρέθυμνο από άντρες της Ασφάλειας γιατί έγραφαν προεκλογικά συνθήματα
- Στις 13 του Γενάρη έγινε βίαιη προσαγωγή στο Αστυνομικό Τμήμα των στελεχών του ΠΑΜΕ Γ. Πέρρου και Φ. Παπαδόγιαννη γιατί υπεράσπιζαν τα δικαιώματα των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «Αλιμέντα»
- Τον περασμένο Δεκέμβρη, με ευθύνη του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ένστολος αστυνομικός παρίσταται στον 6ο όροφο του ΕΚΑ μέσα στην αίθουσα που συνεδρίαζε η διοίκηση!
- Το μήνα Δεκέμβρη του 2003 ασφαλίτης εντοπίζεται στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου του Ρέντη την ώρα που μιλούσε σε πολιτική συγκέντρωση η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα.

 από τον "Ριζοσπάστη" (27/1/2004)


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top