Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Κέντρο ανακύκλωσης από την Fujitsu Siemens Computers

Ειδήσεις - 14/07/2005

Ένα μήνα πριν την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, από τις κατασκευάστριες εταιρίες να λαμβάνουν πίσω τον παλαιό εξοπλισμό (WEEE), η Fujitsu Siemens Computers ενημέρωσε εκπροσώπους του τύπου στο εργοστάσιο ανακύκλωσης που διαθέτει στο Paderborn της Γερμανίας σχετικά με την πρόοδο που έχει κάνει η εταιρεία μέχρι σήμερα στον τομέα αυτό. Με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στη περιβαλλοντικά υπεύθυνη γραμμή παραγωγής και ανακύκλωσης, η κορυφαία Ευρωπαϊκή εταιρία κατασκευής υπολογιστών και ηγέτης στη Γερμανική αγορά πρωτοπορεί και είναι ήδη έτοιμη για την οδηγία WEEE, η οποία αφορά στη διαχείριση παλαιού ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

«Οι εταιρίες που άργησαν να προσαρμοστούν με την συγκεκριμένη οδηγία τώρα βρίσκονται τρομερά πιεσμένες χρονικά, ενώ είναι υποχρεωμένες να καταβάλλουν μεγάλα ποσά σε εξειδικευμένο προσωπικό. Επωφελούμαστε του γεγονότος ότι έχουμε αναπτύξει μία φιλοσοφία περιβαλλοντικής προστασίας που αφορά στο συνολικό κύκλο ζωής των προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο από τις αρχές του 1990 και την έχουμε εφαρμόσει συστηματικά» είπε ο κ. Peter Esser, Executive Vice President Volume Products & Supply Operations της Fujitsu Siemens Computers.

WEEE κανονισμοί

Με έναρξη την 13η Αυγούστου 2005, οι κατασκευάστριες εταιρίες υπολογιστών στην Ευρώπη υποχρεούνται να λαμβάνουν πίσω τον παλαιό εξοπλισμό και τα μέλη της Ευρωπαϊκής ένωσης έχουν προχωρήσει σε εθνικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, η Γερμανία έχει εφαρμόσει το “ElektroG” (Electrical and Electronic Equipment Act) από τον προηγούμενο Μάρτιο. Η νομοθετική ρύθμιση αφορά στο ποσοστό επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης, το οποίο πρέπει να φθάσει τουλάχιστον το ποσοστό 75 τοις εκατό μέχρι το τέλος του 2006. Το κέντρο ανακύκλωσης της Fujitsu Siemens Computers λαμβάνει επιστροφές χρησιμοποιημένων προϊόντων από το 1988 και ήδη διαχειρίζεται 98 τοις εκατό ηλεκτρονικών αποβλήτων σήμερα.

Αυτή η εμπειρία έχει αποδειχθεί πολύτιμη στην εταιρία, καθώς εφαρμόζει την οδηγία WEEE σε όλη την Ευρώπη. Η εταιρία συνεργάζεται στενά με εξειδικευμένα στελέχη στο Paderborn όπου και έχουν υπογραφεί συμφωνίες με εταιρίες Logistics και συνεργάτες ανακύκλωσης σε διάφορες χώρες. Το κέντρο ανακύκλωσης θα διαχειρίζεται εξοπλισμό από τους εταιρικούς πελάτες.

Επαγγελματικοί υπολογιστές: εναρμονισμένοι με την οδηγία RoHS από τον Ιανουάριο του 2006

Από την 1η Ιουλίου 2006,τίθεται σε ισχύ η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης RoHS (περιορισμός χρήσης επικίνδυνων ουσιών και υλικών στον ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό), η οποία απαγορεύει σε όλα τα κράτη μέλη την πώληση συσκευών που υπερβαίνουν τα αυστηρά όρια περιεχομένου επικίνδυνων ουσιών, συμπεριλαμβανομένου του μολύβδου, υδραργύρου και καδμίου. Και σε αυτόν τον τομέα η Fujitsu Siemens Computers είναι πλήρως προετοιμασμένη και θα καλύπτει τα κριτήρια της οδηγίας από τον ερχόμενο Ιανουάριο, έξι μήνες νωρίτερα από τις εφαρμογή της από την ΕΕ. Από το 1992 η εταιρία καθιέρωσε τις πρώτες εσωτερικές οδηγίες για περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη σχεδίαση. Το εργοστάσιο του Augsburg διαθέτει εννέα γραμμές παραγωγής παράγοντας 2.4 εκατομμύρια μητρικές PC ετησίως. Στις έξι από αυτές οι μητρικές PC που παράγονται δεν χρησιμοποιούν μόλυβδο στις συγκολλήσεις. Οι «πράσινες» μητρικές PC αντιπροσωπεύουν το 40 τοις εκατό της συνολικής παραγωγής. Όλα τα μοντέλα της νέας σειράς επαγγελματικών υπολογιστών ESPRIMO θα είναι πλήρως εναρμονισμένα με την οδηγία RoHS από τον ερχόμενο Ιανουάριο, ενώ όλα τα καταναλωτικά προϊόντα θα ακολουθήσουν μέχρι το τέλος της άνοιξης.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top