Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Δημοτική τηλεφωνία

Ειδήσεις - 28/01/2004

Σε σύσταση Ανωνύμων Εταιριών Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών (ΔΗΤΕL Α.Ε.), προβαίνουν οι Δήμοι της χώρας, με σκοπό την προώθηση υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.
Το νέο σχήμα αναπτύσσεται με τη δημιουργία εταιριών στις διοικητικές περιοχές της χώρας με συμμετοχή των αναπτυξιακών ή διαδημοτικών εταιριών των Δήμων και της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας Pl@net1, η οποία έχει αναπτύξει τον επιχειρηματικό σχεδιασμό.

Μέτοχοι στο project είναι οι Δήμοι με κρίσιμο πληθυσμιακό βάρος για το επιχειρησιακό σχέδιο. Οι λοιποί Δήμοι που δεν μετέχουν στο μετοχικό σχήμα των ΔΗΤΕL, θα μπορούν να έχουν οικονομικά οφέλη μέσω συνεργασιών.

Στόχος των Δήμων είναι να στηρίξουν την τοπική οικονομία προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή τους, να προβάλουν το κοινωνικό τους profile, προσφέροντας φθηνότερα τιμολόγια στους δημότες τους, αλλά και διαθέτοντας το κέρδος τους σε έργα υποδομής και κοινωνικής πολιτικής στην περιοχή τους.

Η βασική πολιτική φιλοσοφία εναρμονίζεται με τον νέο Κώδικα, δηλαδή τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ιδιώτες, με μοναδικό σκοπό οι ΟΤΑ να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα για κοινωνική πολιτική.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της πολιτικής θα είναι η μείωση του κόστους των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στους Δήμους, τους δημότες και τις επιχειρήσεις της περιοχής τους.

Οι εταιρίες δεν θα αναπτύξουν δική τους τηλεπικοινωνιακή υποδομή, αλλά θα αναπτυχθούν με την μορφή των V.N.O. (Virtual Network Operators), αγοράζοντας τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες με τη μέθοδο του hole sale από τους Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους. Έτσι, θα προσφέρουν άριστης ποιότητας υπηρεσίες, σε Πανελλαδική κάλυψη. Οι Εταιρίες θα προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους με κοινό όνομα (ΔΗΤΕL A.E. - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ), κοινή τιμολογιακή πολιτική και διαφήμιση.

Ο εκπρόσωπος της Pl@net1 κος Ανδρέας Καραμπινάς μας δήλωσε: "Οι ΔΗΤΕL θα τύχουν εξαιρετικής αναγνωρισιμότητας που θα τις καταστήσει στην συνείδηση των καταναλωτών ως ένα μεγάλο και αξιόπιστο όνομα. Για τα τοπικά δίκτυα πωλήσεων (retails, direct, telesales) τα οποία ενδιαφέρονται για εμπορική συνεργασία (μεταπωλητές) είναι πόλος έλξης . Θα είναι σύντομα κερδοφόρες, αφού δεν επενδύουν σε τηλεπικοινωνιακή υποδομή. Οι περισσότεροι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι έχουν ήδη δεχτεί να συνεργαστούν εμπορικά με τις ΔΗΤΕL.
Η PLANET1 θα προσφέρει την τεχνογνωσία της, αφού δραστηριοποιείται στον κλάδο από το 2001.
"

Συνεχίζοντας ο κος Καραμπινάς αναφέρει ότι το μοντέλο του V.N.O. που ακολουθεί η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ συμβαδίζει με το Ευρωπαϊκό επιχειρηματικό μοντέλο χαμηλών κεφαλαιουχικών δαπανών, το οποίο εστιάζεται στο marketing και στην προβολή του εμπορικού σήματος (branding), παρά στη δημιουργία δικών τους δικτύων. Η Tele2 π.χ., εταιρία η οποία έχει έδρα στη Στοκχόλμη, είναι εκ των πρωτοπόρων της νέας «γενιάς» εταιριών τηλεπικοινωνίας.
Ωστόσο, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις ακολουθούν τα βήματά της, όπως εταιρίες κοινής ωφελείας και όμιλοι λιανικής που διαθέτουν ισχυρά εμπορικά σήματα. Ήδη στην Γερμανία υπάρχουν 170 εταιρίες, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν έχουν κατασκευάσει δικά τους δίκτυα.
Τέλος, ο κος Καραμπινάς αναφέρει ότι οι ΔΗΤΕL θα ξεκινούν σταδιακά τη δραστηριότητά τους, καθώς χρειάζονται τουλάχιστον τρεις μήνες για τη στελέχωση και την εκπαίδευση του προσωπικού. Όσο αφορά το ποίοι Δήμοι θα συμμετέχουν στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ, υπάρχει δέσμευση για τη μη κοινοποίηση τους, οι οποία θα γίνει σύντομα σε κοινές συνεντεύξεις τύπου με τους Δημάρχους, καθώς θα πρέπει να έχουν υπογραφεί στο σύνολο τα καταστατικά των νέων εταιριών».

πηγή: http://www.techteam.gr


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top