Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Νέοι ESPRIMO E και ESPRIMO P τεχνολογίας Green PC

Τεχνολογία » Hardware - 20/07/2005

Η Fujitsu Siemens Computers, η κορυφαία εταιρεία πληροφορικής στην Ευρώπη με ηγετική θέση στην Γερμανική αγορά, παρουσίασε σήμερα δυο νέα μέλη της σειράς ESPRIMO: το small form factor ESPRIMO E5600 και το microtower ESPRIMO P5600. Τα νέα αυτά προϊόντα κατασκευάζονται στο Augsburg της Γερμανίας και μεταξύ άλλων διακρίνονται για τους εξαιρετικά αθόρυβους και προηγμένους, από άποψη εξοικονόμησης ενέργειας, επεξεργαστές AMD. Επίσης διακρίνονται για την ευκολία στην επεκτασιμότητα και κυρίως για την τεχνολογία Green PC, που αντιπροσωπεύει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της Fujitsu Siemens Computers. Ενδεικτικές τιμές για ESPRIMO E5600 τα €669 ενώ για ESPRIMO P5600 μόλις €649. (Συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 19%, επισυνάπτονται αρχεία δύο ενδεικτικών συγκροτήσεων με αναλυτικά χαρακτηριστικά).

Όταν πρόκειται για προσωπικούς υπολογιστές, παράγοντες όπως η αξιόπιστη τεχνολογία, η επεκτασιμότητα και η εργονομία παίζουν σημαντικό ρόλο στους εταιρικούς πελάτες. Οι εταιρίες ανεξαρτήτως μεγέθους αναζητούν την καλύτερη δυνατή οικονομική λύση. Τα ESPRIMO E5600 και ESPRIMO P5600 σχεδιάστηκαν με αυτόν ακριβώς τον γνώμονα. Χάρη στο ευέλικτο σύστημα που διαθέτουν, μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη. Η αθόρυβη λειτουργία και η επάρκεια των επεξεργαστών AMD έρχονται να προστεθούν στην εξαιρετική εργονομία των υπολογιστών ESPRIMO. Οι δυνατότητες αναβάθμισης παρέχουν επιπλέον προστασία της επένδυσης.

“Χάρη στο νέο επεξεργαστή AMD και την μητρική SiS761 που χαρακτηρίζουν τους υπολογιστές ESPRIMO, καταφέραμε να διευρύνουμε τη γκάμα των εταιρικών προϊόντων γνωστών για την κορυφαία ‘Γερμανική’ ποιότητα,” δήλωσε ο Andreas Thimmel, Vice President Business Clients στην Fujitsu Siemens Computers. “Ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πελατών μας χάρη σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων με δυνατότητες επέκτασης.”

“Συνεργαζόμαστε πολύ στενά με την Fujitsu Siemens Computers, έναν από τους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς OEMs, προκειμένου να δημιουργήσουμε λύσεις ικανές να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εταιρικών πελατών,” υπογράμμισε ο Giuliano Meroni, Corporate Vice President στο Microprocessor Solutions Sector, της AMD. “Η τεχνολογία AMD64 παρέχει υψηλές επιδόσεις, διαμορφωσιμότητα, αξιοπιστία και ασφάλεια. Η τεχνολογία Cool’n’Quiet™ της AMD έρχεται να συμπληρώσει τις προσπάθειες της Fujitsu Siemens Computers με απώτερο στόχο την παροχή λύσεων ικανών να προστατεύσουν τις φυσικές πηγές, μειώνοντας αισθητά την κατανάλωση ενέργειας στους υπολογιστές γραφείου.”

ESPRIMO E 5600

To small form factor ESPRIMO E αποτελεί επιτραπέζιο υπολογιστή για εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων σε εταιρικά δίκτυα. Το πρωτοποριακό σύστημα ψύξης έχει εξελιχθεί ακόμα περισσότερο, γεγονός που καθιστά το ESPRIMO E το πιο αθόρυβο σύστημα στη κατηγορία του, ενώ τα χαρακτηριστικά τόσο του επεξεργαστή AMD όσο και της οθόνης μειώνουν αισθητά την κατανάλωση ενέργειας.

Κυριότερα τεχνικά χαρακτηριστικά:

- Μητρική SiS761 με έως και 4 υποδοχές μνήμης DDR 400 MHz

- Επεξεργαστές AMD Athlon 64 ή Sempron

- Αυξημένη επεκτασιμότητα, που προκύπτει από τη δυνατότητα εναλλακτικής χρήσης των οδηγών 3.5 ιντσών ως:

o Δεύτερο σκληρό δίσκο,

o Εσωτερικό SmartCard αναγνώστη καρτών,

o MultiCard αναγνώστη καρτών,

o Κάρτα WLAN.

- Προσαρμοζόμενο οπίσθιο πάνελ:

o Έκδοση A με τέσσερις κάρτες χαμηλού προφίλ.

o Έκδοση B με δυο κάρτες PCI κανονικού ύψους και μιας κάρτας PCI Express x16 χαμηλού προφίλ.

- Προαιρετικά μνήμη δυο καναλιών

- Υποδοχές PCI Express x16

- Προαιρετικά δεύτερη σειριακή θύρα μέσω καλωδίου

- Τεχνολογία «Switched Monitor Outlet», που δίνει τη δυνατότητα στον υπολογιστή να διαχειρίζεται αυτόματα την παροχή ενέργειας.

- Εμπρόσθιες υποδοχές ήχου και εμπρόσθιες υποδοχές USB (2x).

- Διαμορφώσιμα χαρακτηριστικά ασφαλείας (SmartCard αναγνώστη καρτών, διακόπτη προστασίας από μη εξουσιοδοτημένη χρήση (intrusion switch), κλειδαριά).

- Εξελιγμένο σύστημα ψύξης για εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία (24dB με εφαρμογές σε πλήρη ανάπτυξη).

ESPRIMO P 5600

Το εξαιρετικά αθόρυβο και πανίσχυρο microtower ESPRIMO P σχεδιάστηκε για εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρίες.

Κυριότερα τεχνικά χαρακτηριστικά:

- Μητρική SiS761 με έως και 4 υποδοχές μνήμης DDR 400 MHz

- Επεξεργαστές AMD Athlon 64 ή Sempron

- Αυξημένη επεκτασιμότητα, που προκύπτει από τη δυνατότητα εναλλακτικής χρήσης των οδηγών 3.5 ιντσών ως:

o Εσωτερικό SmartCard αναγνώστη καρτών,

o MultiCard αναγνώστη καρτών,

o Κάρτα WLAN.

- Εμπρόσθιες υποδοχές ήχου και εμπρόσθιες υποδοχές USB (2x).

- Διαμορφώσιμα χαρακτηριστικά ασφαλείας (SmartCard αναγνώστη καρτών, διακόπτη προστασίας από μη εξουσιοδοτημένη χρήση (intrusion switch), κλειδαριά).

- Προαιρετικά μνήμη δυο καναλιών

- Υποδοχές PCI Express x16

Προστασία επένδυσης και περιβάλλοντος: Επαγγελματικοί υπολογιστές ESPRIMO από την Fujitsu Siemens Computers

Όλοι οι επαγγελματικοί Η/Υ της Fujitsu Siemens Computers είναι κατασκευασμένοι έτσι ώστε να είναι απόλυτα εναρμονισμένοι με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου σχετικά με τον περιορισμό της χρήσης επικίνδυνων ουσιών στα είδη ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (RoHS), έξι μήνες πριν την επίσημη ημερομηνία της εφαρμογής. Η περιεκτικότητα σε μόλυβδο στις μητρικές κάρτες έχει μειωθεί από δώδεκα γραμμάρια σε μόλις ένα και η χρήση αλογόνου έχει τελείως σταματήσει. Με γνώμονα την εργονομία, όλα τα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί ώστε να διαθέτουν ένα εξελιγμένο σύστημα ψύξης που καθιστά τη λειτουργία ακόμη πιο αθόρυβη και κατ’ επέκταση εξασφαλίζει ένα βέλτιστο εργασιακό περιβάλλον.

Το εύκολα διαμορφώσιμο σύστημα παρέχει στους χρήστες να έχουν πλήθος επιλογών: προσωπικό υπολογιστή με βασικές λειτουργίες ή ένα πανίσχυρο desktop με ειδικά χαρακτηριστικά για υψηλά επίπεδα ασφάλειας και απόδοσης, καθώς και διαθεσιμότητα επεκτασιμότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το επανασχεδιασμένο σασί καθιστά εύκολη τόσο την ενδεχόμενη αναβάθμιση όσο και την επισκευή, ενώ τα λογισμικά ManageIT και SecureIT διασφαλίζουν αξιόπιστη και απρόσκοπτη λειτουργία


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top