Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Ευρυζωνικά δίκτυα: Η νέα κοινωφελής υπηρεσία

Τεχνολογία - 20/07/2005

Με στόχο την κινητοποίηση των πολιτών, ώστε να εκτιμήσουν τα οφέλη των ευρυζωνικών υπηρεσιών και να γίνουν συνειδητοί χρήστες, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ) και το Κέντρο Επικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνουν την Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή 22-23 και 24 Ιουλίου, από τις 6:00μμ έως τις 11:00μμ (παράλληλα με την έκθεση βιβλίου) ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας. Θα παρουσιαστούν σύγχρονες εφαρμογές χρήσης και αξιοποίησης ενδεικτικών ευρυζωνικών υπηρεσιών, όπως η ενσύρματη και ασύρματη πρόσβαση υψηλής ταχύτητας και ποιότητας στο διαδίκτυο, επικοινωνία μέσω τηλεδιάσκεψης και VoIP, η παρακολούθηση υψηλής ευκρίνειας τηλεοπτικών προγραμμάτων και ταινιών της επιλογής του χρήστη, και ακρόαση ραδιοφωνικών σταθμών από όλο τον κόσμο. Οι επιδείξεις γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο που συνδέεται ευρυζωνικά με το ασύρματο δίκτυο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και μέσω του δικτύου του Πανεπιστημίου Κρήτης και του ΕΔΕΤ με το Ίντερνετ.

Οι ευρυζωνικές υπηρεσίες μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που επικοινωνούμε, ψυχαγωγούμαστε, εργαζόμαστε, συναλλασσόμαστε με τη δημόσια διοίκηση και διευκολύνουν την εκπαίδευση και την έρευνα. Η Ελλάδα ακολουθώντας και τις οδηγίες της Ε.Ε. για τα θέματα ανάπτυξης ευρυζωνικών υπηρεσιών και των υποδομών που τις υποστηρίζουν, επιταχύνει την υλοποίηση τους. Έχοντας καθυστερήσει (παρουσιάζει τα χαμηλότερα ποσοστά διείσδυσης: 0,5% και βρίσκεται στην 24η θέση) προσπαθεί να ξεπεράσει ανασταλτικούς παράγοντες όπως τη χαμηλή διείσδυση των υπολογιστών στα νοικοκυριά, τη δύσκολη γεωγραφία (ορεινά χωριά, πληθώρα νησιών), το ελάχιστο σχετικά διαθέσιμο περιεχόμενο στα ελληνικά και το ολιγοπωλιακό επιχειρηματικό περιβάλλον παροχής υπηρεσιών. Η προσπάθεια που γίνεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Κοινωνία της Πληροφορίας, όπου με συμπληρωματικές δράσεις συντονίζεται η ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών για τα ευρυζωνικά δίκτυα και η δημιουργία υπηρεσιών, είναι σημαντική. Η ευαισθητοποίηση όλων για την συμμετοχή μας στην προσπάθεια και τη δημιουργία «ευρυζωνικής κουλτούρας» είναι απόλυτα αναγκαία. Η ευρυζωνικότητα είναι δική μας υπόθεση.

Η ΕΔΕΤ ΑΕ σχεδίασε την εκδήλωση ως μέρος των ενεργειών προώθησης της ευρυζωνικότητας στις περιφέρειες σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των έργων «Ευρυζωνικά Δίκτυα και Υπηρεσίες: Δράσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης» της ΕΔΕΤ ΑΕ και «Προώθηση της ευρυζωνικότητας στην Περιφέρεια Κρήτης» του Πανεπιστημίου Κρήτης που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Κοινωνία της Πληροφορίας (Μέτρο 4.2, Πρόσκληση 84) και συγχρηματοδούνται από την Ε.E.

Η εκδήλωση του Ηρακλείου γίνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Επικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Κρήτης, το οποίο συντονίζει όλες τις παρόμοιες δράσεις που υλοποιούνται από τους εμπλεκόμενους φορείς στην Περιφέρεια Κρήτης (Δήμος Χανίων, Δήμος Καστελίου Πεδιάδας, Δήμος Χερσονήσου, Δήμος Αρχανών).

Ανάλογες δράσεις σε διάφορους χώρους (μέσω συνδέσεων σε κόμβους ΕΔΕΤ ή φορέων ΕΔΕΤ) θα ακολουθήσουν και σε άλλες πόλεις (Τρίπολη, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη) ενημερώνοντας το κοινό σχετικά με τις δυνατότητες και τα οφέλη της ευρυζωνικότητας.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top