Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Η INTEL ανακοινώνει εντυπωσιακά έσοδα της τάξης των 9,2 δις δολαρίων για το δεύτ

Ειδήσεις - 21/07/2005

Η Intel Corporation ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο έσοδα 9,2 δις δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 15 τοις εκατό σε ετήσια βάση και 2 τοις εκατό από το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα καθαρά έσοδα του δεύτερου τριμήνου έφτασαν τα 2 δις δολάρια, παρουσιάζοντας άνοδο 16 τοις εκατό σε ετήσια βάση και 6 τοις εκατό από το προηγούμενο τρίμηνο. Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν 33 cents, αυξημένα κατά 22 τοις εκατό από τα 27 cents του αντίστοιχου τριμήνου του 2004, μειωμένα όμως κατά 6 τοις εκατό από τα 34 cents του πρώτου τριμήνου του 2005.

«Η Intel παρουσίασε εντυπωσιακά έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας 15 τοις εκατό ανάπτυξη σε σύγκριση με πέρυσι, αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης για τις πλατφόρμες notebook που παρέχουμε,» σχολίασε ο κ. Paul Otellini, President & CEO της Intel Corporation. «Οι επενδύσεις μας σε νέα προϊόντα, η προηγμένη ικανότητά μας σε προϊόντα πυριτίου και οι αναδυόμενες αγορές αποδίδουν με ρυθμούς ανάπτυξης που ξεπερνούν αυτούς του κλάδου. Αναμένουμε το δεύτερο μισό του 2005, καθώς αυξάνουμε τον όγκο παραγωγής επεξεργαστών διπλού πυρήνα (dual core), έχουμε ξεκινήσει παραγωγή βασισμένη στην τεχνολογία 65nm και παραδίδουμε νέες καινοτόμες πλατφόρμες.»

Τα αποτελέσματα της Intel για το προηγούμενο τρίμηνο συμπεριλάμβαναν μια επιπλέον εργάσιμη εβδομάδα, καθώς το οικονομικό έτος του 2005 περιλαμβάνει 53 εβδομάδες για την εταιρεία. Όπως συζητήθηκε κατά την ενημέρωση Mid-Quarter Business Uρdate της εταιρείας στις 9 Ιουνίου, τα αποτελέσματα της Intel για το δεύτερο τρίμηνο περιελάμβαναν φορολογική ρύθμιση κυρίως σε σχέση με την αύξηση των προβλεπόμενων πιστωτικών υπολοίπων έρευνας και ανάπτυξης προηγούμενων χρήσεων. Η διόρθωση στις προβλέψεις φόρων οδήγησε σε αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 2 περίπου cents για το δεύτερο τρίμηνο. Τα αποτελέσματα της Intel για το δεύτερο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς περιελάμβαναν διόρθωση στις προβλέψεις φόρων η οποία αύξησε τα κέρδη ανά μετοχή κατά 1,3 cents.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΉ ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Οι ακόλουθες δηλώσεις βασίζονται σε τρέχουσες προβλέψεις. Αυτές οι δηλώσεις είναι εκτιμήσεις για το μέλλον και τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν σημαντικά. Επιπλέον, δεν περιλαμβάνουν τον πιθανό αντίκτυπο συγχωνεύσεων, εξαγορών, εκποιήσεων ή άλλων επιχειρηματικών συνδυασμών που μπορεί να ολοκληρωθούν μετά τις 18 Ιουλίου 2005.

** Τα έσοδα κατά το τρίτο τρίμηνο αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 9,6 δις και 10,2 δις δολαρίων.

** Το ποσοστό μικτού κέρδους κατά το τρίτο τρίμηνο αναμένεται να κυμανθεί περίπου στο 60 τοις εκατό, συν ή πλην δύο ποσοστιαίες μονάδες, σε σύγκριση με το ποσοστό 56,4 τοις εκατό που σημειώθηκε το πρώτο τρίμηνο. Οι εκτιμήσεις για το ποσοστό μικτού κέρδους του 2005 κυμαίνονται τώρα στο 59%, συν ή πλην μερικές ποσοστιαίες μονάδες, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις που κυμαίνονταν στο 59%, συν ή πλην μερικές ποσοστιαίες μονάδες. Το ποσοστό μικτού κέρδους μπορεί να διαφέρει από τις αρχικές εκτιμήσεις λόγω μεταβολών στα επίπεδα εσόδων, στην ποικιλία και τιμολόγηση των προϊόντων, στις μεταβολές των στοιχείων απογραφής, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής της κατάλληλης χρονικής στιγμής για την πώληση συγκεκριμένων προϊόντων, σε πλεονάζοντα ή προς καταστροφή στοιχεία απογραφής, στην απόδοση κατασκευής, σε αλλαγές στα κόστη μονάδας, στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων, στη μείωση μακρόβιων κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων κατασκευαστικών κεφαλαίων, κεφαλαίων συναρμολόγησης/ δοκιμής και άυλων κεφαλαίων, και τέλος στο συγχρονισμό και στην εκτέλεση των γραμμών παραγωγής και των σχετικών δαπανών, συμπεριλαμβανομένων και των δαπανών εκκίνησης.

** Οι δαπάνες (Έρευνας & Ανάπτυξης συν αυτές των Συγχωνεύσεων και Εξαγορών) κατά το τρίτο τρίμηνο αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 2,8 και 2,9 δις δολάρια, ξεπερνώντας τα 2,5 δις δολάρια του δευτέρου τριμήνου. Η εταιρεία μεταθέτει πόρους από τα προγράμματα εκκίνησης των 65nm στην ανάπτυξη των 45nm, ενώ αυξάνει τις δαπάνες σε νέες πλατφόρμες. Οι δαπάνες, ιδιαίτερα ορισμένες σχετικές με το marketing και τις αποζημιώσεις, ενδεχομένως να ποικίλλουν ανάλογα με το επίπεδο ζήτησης για τα προϊόντα της Intel και το επίπεδο εσόδων και κερδών.

** Οι αναμενόμενες για το 2005 δαπάνες για Έρευνα & Ανάπτυξη παραμένουν ίδιες στα περίπου 5,2 δις δολάρια.

** Οι προβλέψεις σε κεφαλαιακές δαπάνες για το 2005 αυξήθηκαν στα περίπου 5,9 δις δολάρια περίπου, συν ή πλην 200 εκ. δολάρια, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη η οποία κυμαίνονταν μεταξύ 5,4 δις και 5,8 δις δολαρίων, προκειμένου να υποστηριχθεί η αυξημένη ζήτηση.

** Τα κέρδη από επενδύσεις κεφαλαίου, τόκους και άλλα κατά το τρίτο τρίμηνο αναμένεται να φτάσουν τα 130 εκ δολάρια περίπου.

** Ο φορολογικός συντελεστής για το δεύτερο, τρίτο και τέταρτο τρίμηνο αναμένεται να κυμανθεί σε ποσοστό της τάξης του 30,5 τοις εκατό περίπου. Η προσδοκία αυτή δεν περιλαμβάνει τον αντίκτυπο πιθανού επαναπατρισμού μετρητών υπό το νόμο American Jobs Creation Act. Η εταιρεία αναμένει την ολοκλήρωση της ανάλυσης για το κατά πόσο και σε τι ποσοστό έσοδα από το εξωτερικό μπορούν να ενσωματωθούν στα πλαίσια του νόμου Jobs Act τον Σεπτέμβριο, γεγονός που θα επηρέαζε το φορολογικό συντελεστή του τρίτου τριμήνου. Η εκτίμηση για το φορολογικό συντελεστή βασίζεται στον υπάρχοντα φορολογικό νόμο και το αναμενόμενο εισόδημα και προϋποθέτει ότι η Intel θα συνεχίσει να απολαμβάνει τα φορολογικά οφέλη για τις εξαγωγές. Ο φορολογικός συντελεστής μπορεί να επηρεαστεί από την ολοκλήρωση εξαγορών ή εκποιήσεων, από τη δικαιοδοσία υπό την οποία τα κέρδη πρόκειται να αποκτηθούν και να φορολογηθούν, από μεταβολές στις εκτιμήσεις κερδών και κρατήσεων, από την επίλυση ζητημάτων που προκύπτουν από το φορολογικό έλεγχο με τις διάφορες φορολογικές αρχές και από την ικανότητα καταβολής των οφειλόμενων φόρων.

** Η υποτίμηση για το τρίτο τρίμηνο αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 1,0 και 1,1 δις δολάρια, σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το δεύτερο τρίμηνο. Η υποτίμηση για όλο το έτος αναμένεται να είναι μεταξύ 4,3 και 4,4 δις δολάρια, σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση των 4,4 δις δολαρίων, συν ή πλην 100 εκ δολάρια.

** Η απόσβεση των σχετικών με εξαγορές ωφελειών και δαπανών αναμένεται να κυμανθεί στα 30 εκ δολάρια για το τρίτο τρίμηνο. Η συνολική εκτίμηση του έτους κυμαίνεται τώρα στα 120 εκ δολάρια, σημειώνοντας μικρή μείωση από την προηγούμενη εκτίμηση των 125 εκ δολαρίων.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top