Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

H KODAK επιταχύνει τα βήματα της στην αγορά των Ιmage Sensor

Ειδήσεις - 28/07/2005

Η Eastman Kodak Company έθεσε νέο ορόσημο στην αναπτυξιακή στρατηγική της ψηφιακής τεχνολογίας με την ανακοίνωση νέων αισθητήρων εικόνας για προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, όπως κινητά τηλέφωνα με κάμερα και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Η εταιρεία επίσης, ανακοίνωσε νέες σημαντικές συμμαχίες που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω επέκτασή της στην αγορά των αισθητήρων εικόνας.

Η Kodak ανακοίνωσε τη διάθεση των πρώτων συσκευών με CMOS αισθητήρα εικόνας (CIS), οι οποίες έγιναν με τη συμπαραγωγή της IBM, καθώς και την ανάπτυξη ενός μοντέλου-πρότυπο, το οποίο ενσωματώνει τους νέους αισθητήρες εικόνας με τους multimedia επεξεργαστές, από την Texas Instruments Incorporated (TI). Η Kodak ανακοίνωσε επίσης, τη συμφωνία να εκχωρήσει την άδεια των βασικών τεχνολογιών παραγωγής CIS, στην Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (TSMC), τη μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως, στο χώρο των semiconductors. Το πιο βασικό στοιχείο σε κάθε συσκευή ψηφιακής απεικόνισης, είναι οι αισθητήρες εικόνας οι οποίοι λειτουργούν σαν «μάτι» της ψηφιακής μηχανής το οποίο μετατρέπει το φως σε ηλεκτρικό φορτίο, έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία απεικόνισης.

«Αυτές οι ανακοινώσεις είναι τα πιο δυνατά παραδείγματα της ραγδαίας ανάπτυξης της Κοdak στην αγορά της ψηφιακής τεχνολογίας. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με την IBM, δημιουργώντας τώρα τα πρώτα προϊόντα, καθώς και για τη διεύρυνση της συμμετοχής μας στην αγορά αισθητήρων εικόνας, μέσω συνεργασιών με άλλες πρωτοπόρες εταιρείες του χώρου, όπως οι ΤΙ και TSMC. Η αγορά των αισθητήρων εικόνας για τις συσκευές ευρείας κατανάλωσης είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, και θα συνεχίσουμε να κινούμαστε με γοργούς ρυθμούς, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε πλήρως τις βασικές ικανότητες που διαθέτουμε στην επιστήμη της εικόνας και στην έρευνα αισθητήρων, με στόχο τη δυναμική μας συμμετοχή σε αυτό το χώρο», δήλωσε η Mary Jane Hellyar, πρόεδρος του τομέα Display & Components και αντιπρόεδρος της Eastman Kodak Company.

Οι CIS συσκευές των τριών και πέντε megapixel - KODAK KAC-3100 και KAC 5000 Image Sensors -στοχεύουν στην αγορά των κινητών τηλεφώνων με κάμερα καθώς και στις εφαρμογές DSC και DVC. Και οι δύο αισθητήρες ενσωματώνουν την τεχνολογία KODAK PIXELUX, ένα αποκλειστικό πρότυπο μοντέλο που προσφέρει στους κατασκευαστές καταναλωτικών ψηφιακών συσκευών απεικόνισης, βελτιωμένη ποιότητα εικόνας, υψηλότερες επιδόσεις και περισσότερες λειτουργίες συγκριτικά με άλλους αισθητήρες εικόνας που στηρίζονται στο CMOS. Αυτά τα νέα προϊόντα κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της IBM στο Burlington, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Kodak με την IBM, η οποία είχε ανακοινωθεί τον περασμένο χρόνο.

Τα σημερινά νέα αποδεικνύουν τη συνεχή πρόοδο και αναβάθμιση της Kodak σε ηγέτιδα εταιρεία-προμηθευτή συσκευών CIS επόμενης γενιάς, που προσφέρουν την ποιότητα της εικόνας που διαθέτουν οι βασικοί CCD αισθητήρες, εκμεταλλευόμενη παράλληλα την ενέργεια, την ενσωμάτωση και τα οφέλη κόστους που συνδέονται με την τεχνολογία CMOS. Οι συσκευές CIS της αγοράς, αρκετά συχνά, δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των καταναλωτών από τα ψηφιακά προϊόντα τα οποία βασίζονται στους παραδοσιακούς αισθητήρες CCD. H τεχνολογία PIXELUX προσφέρει τις συνθήκες για την κατασκευή CIS pixels, τα οποία προσεγγίζουν το μέγεθος των μικρότερων CCD pixels που υπάρχουν σήμερα, ενώ παρέχουν λιγότερο θόρυβο και βελτιωμένη φωτοευαισθησία κάτω από συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Για τη βελτίωση της σχεδίασης των νέας γενιάς φορητών συσκευών απεικόνισης, η Kodak συνεργάστηκε με την Texas Instruments για την ανάπτυξη ενός μοντέλου-πρότυπο που ενσωματώνει αυτούς τους νέους αισθητήρες εικόνας με OMAP™ 2 εφαρμογές επεξεργασίας από την TI, μια πλατφόρμα που προσφέρει τα θεμέλια στους κατασκευαστές φορητών συσκευών, για να προσφέρουν ό,τι πιο σύγχρονο στην ψυχαγωγία, στην παραγωγικότητα και στις εφαρμογές απεικόνισης σε μία “All-in-One” φορητή συσκευή ψυχαγωγίας. Αυτός ο συνδυασμός θα επιτρέψει στους κατασκευαστές να εκμεταλλευθούν την ήδη υψηλή αποδοτικότητα της TI, την πλατφόρμα αποδοτικής ισχύος OMAP 2, με την κορυφαία τεχνολογία pixel της Kodak, φέρνοντας στην αγορά καινούργιες και υψηλής απόδοσης multimedia συσκευές.

Επίσης, η Kodak ανακοίνωσε τη συμφωνία της με την TSMC για την παροχή δικαιωμάτων των τεχνολογιών KODAK που χρησιμοποιούνται στη δημιουργία υψηλής ποιότητας CIS συσκευών. Με βάση αυτή τη συμφωνία, η TSMC έχει την άδεια να κατασκευάζει συσκευές CIS, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικών μεθόδων KODAK, οι οποίες αποτελούν το βασικό στοιχείο για τη βελτίωση, την απόδοση και την ανάλυση της εικόνας. Η συγκεκριμένη διαδικασία επεξεργασίας που δημιουργήθηκε στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας, θα χρησιμοποιείται από την Κodak, καθώς και από άλλες εταιρείες σχεδιασμού αισθητήρων, κατόπιν συμφωνίας.

«Κοιτώντας σήμερα το σύνολο των ανακοινώσεων, η Kodak αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη δέσμευση της να συμμετέχει στις ταχεία αναπτυσσόμενες καταναλωτικές αγορές, ως βασικός προμηθευτές εξαρτημάτων. Η Κodak, ως ηγέτιδα εταιρεία στην ανάπτυξη προηγμένων πνευματικών ιδιοκτησιών για το σχεδιασμό αισθητήρων εικόνας, θα συνεχίσει την πορεία της δημιουργώντας συμμαχίες που θα εκμεταλλευθούν πλήρως αυτή τη γνώση και την εμπειρία, με στόχο τη δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων. Και εδώ, ο αξεπέραστος νικητής θα είναι ο καταναλωτής που θα έχει στα χέρια του προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας.», δηλώνει η Mary Jane Hellyar.

Οι αισθητήρες KAC-3100 και KAC-5000, είναι τα πρόσφατα προϊόντα που συμπληρώνουν την εκτενή και συνεχώς αυξανόμενη σειρά αισθητήρων εικόνας, προσφέροντας τις απαραίτητες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στις πιο προηγμένες μορφές των ψηφιακών εφαρμογών εικόνας. Η Kodak πρωτοπόρος στους αισθητήρες εικόνας, αναπτύσσει, κατασκευάζει και διοχετεύει στην αγορά τους αισθητήρες εικόνας CCD και CMOS για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, από δορυφορικές και ιατρικές εφαρμογές απεικόνισης, έως ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και άλλες συσκευές απεικόνισης.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top