Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΔ

Πολιτική - 04/02/2004

Το Οικονομικό Πρόγραμμα της ΝΔ αποτελεί δέσμευση προς το κεφάλαιο, προς τους στόχους και τις λειτουργίες της ΕΕ. Είναι μια παραλλαγή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που γνωρίσαμε την τελευταία δεκαετία. Εχει ως άξονα την ελεύθερη επιχειρηματική πρωτοβουλία, δηλαδή τις ιδιωτικοποιήσεις και την απελευθέρωση των αγορών, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των κεφαλαίων που στηρίζεται στην καταλήστευση του εργατικού μόχθου.

Το μοίρασμα της ανεργίας και η ετεροχρονισμένη συγκράτηση των πιο χαμηλών συντάξεων δεν αποτελούν ούτε αλλαγή πολιτικής ούτε κοινωνική δικαιοσύνη.

Τα μέτρα για την ανεργία αποτελούν επιδότηση του κεφαλαίου, πληρωμένη από το εργατικό και λαϊκό εισόδημα, κυρίως μέσω της έμμεσης φορολογίας. Είναι εναρμονισμένα με τους πιο πρόσφατους προσανατολισμούς της ΕΕ για τη διαχείριση της φτώχειας, της ανεργίας, του αγροτικού ξεκληρίσματος.

Ας μην έχουν αυταπάτες οι επαγγελματίες και βιοτέχνες. Φαινομενική και μόνον είναι η υποσχόμενη φορολογική ελάφρυνση και ευνοϊκότερη χρηματοδότηση των μη μετοχικών εταιριών. Πολύ γρήγορα θα εξανεμισθούν τα «νέα» πλεονεκτήματα από τον σκληρό ανταγωνισμό. Η απορρόφηση των περισσοτέρων από το μεγάλο μετοχικό κεφάλαιο θα επέλθει, αφού θα έχουν ξοδέψει περισσότερη οικογενειακή εργασία και θα έχουν λιγότερη κατανάλωση.

Η δημοσιονομική εξυγίανση, ο περιορισμός της γραφειοκρατίας, η απλούστευση και ο αποτελεσματικότερος έλεγχος της δημόσιας διοίκησης, η περιφερειακή αποκέντρωση δεν αλλάζουν το χαρακτήρα μιας πολιτικής. Δεν οδηγούν στη λαϊκή ευημερία όταν συνδέονται με κίνητρα (φορολογικά, επιχορηγήσεων και άλλα) για το κεφάλαιο, όταν συνοδεύονται με νέα νομοθετική κατοχύρωση του κεφαλαίου να βρίσκει φθηνότερα πληρωμένη εργατική δύναμη, όπως προβλέπει το πρόγραμμα της ΝΔ.

Τέτοιες και άλλες παραλλαγές οικονομικής πολιτικής δεν απέτρεψαν την οικονομική κρίση, την ανεργία και την επιδείνωση του λαϊκού εισοδήματος, σε καμμιά χώρα του πλανήτη, ούτε στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, τα άλλοτε «οικονομικά θαύματα» του καπιταλισμού.

Το ΚΚΕ καλεί τους νέους και τις νέες, τους σημερινούς και αυριανούς μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους:

· Να μη συμβιβαστούν με υποσχέσεις διαχείρισης της σύγχρονης λαϊκής ανέχειας.

· Να απορρίψουν το ψευτοδίλημμα επιλογής ανάμεσα σε μια δήθεν «τίμια» φιλελεύθερη και μια «μιζαδόρικη» αντιλαϊκή οικονομική πολιτική.

· Να αποσύρουν την εκλογική τους συναίνεση από τα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που ευθύνονται για την καταλήστευση του λαϊκού μόχθου.

            Η νεανική, η εργατική, η λαϊκή ψήφος μπορεί την επαύριο των εκλογών να σηκώσει εμπόδια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, ν’ ανοίξει δρόμο για ανατρεπτική κοινωνική αλλαγή και λαϊκή οικονομική πολιτική.

            Το δρόμο δεν τον δείχνουν οι επιθετικοί χαρακτηρισμοί των κομμάτων.

            Τη βεβαιότητα και την εγγύηση για ψήφο θετική τη δείχνει η πολύχρονη και αταλάντευτη πολιτική πρακτική στην υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, των διεκδικήσεων των κινημάτων της νεολαίας και των γυναικών, μέσα και έξω από τη Βουλή.

            Γι’ αυτό το ΚΚΕ καλεί κάθε ανήσυχο νέο και νέα που αγωνιά και ανησυχεί, κάθε πολιτικά προβληματισμένο εργαζόμενο, το ριζοσπάστη αριστερό, άνδρα και γυναίκα, να ψηφίσει τώρα το ΚΚΕ.

 

  

ΑΘΗΝΑ 03/02/2004               ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top