Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Στη Γ.Γ. καταναλωτή εναντίον της DiDi Music για τη συναυλία του Roger Waters

Πολιτισμός και πολιτιστικές εκδηλώσεις » Μουσική » Νέα - 12/07/2013

Διαβάστε παρακάτω την αναφορά που υπέβαλε ο Χρήστος Γιαλαμάς στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή η οποία έχει αρμοδιότητα για το θέμα και πρέπει να επιληφθεί της υποθέσεως. Η Γραμματεία έχει δεχτεί δεκάδες ανάλογες αναφορές μέσω της ιστοσελίδας της.

Στη Γ.Γ. καταναλωτή εναντίον της DiDi Music για τη συναυλία του Roger Waters

Η αναφερόμενη επιχείρηση αποφάσισε, όπως προκύπτει από το προπαρατιθέμενο δελτίο τύπου, να αλλάξει το χώρο και την ημερομηνία διεξαγωγής της συναυλίας του Roger Waters με τίτλο "The Wall". Αντί λοιπόν να διεξαχθεί η συναυλία στο ΟΑΚΑ, στον Δήμο Αμαρουσίου Αττικής, μεταφέθηκε στο Terra Vibe στην Μαλακάσα και αντί να λάβει χώρα την 31/07 θα γίνει τελικά την 01/08. Κρίσιμο είναι, επίσης, ότι ανακοινώθηκε από την αναφερόμενη επιχείρηση ότι δεν προβλέπεται εξαργύρωση των εισιτήριων για όσους τα έχουν ήδη προμηθευτεί και δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη συναυλία τη νέα ημέρα και στο νέο χώρο διεξαγωγής.

Εγώ έχω ήδη αγοράσει εισιτήριο αξίας 59 με αριθμημένη θέση στην κερκίδα 27 από τον Δεκέμβριο του 2012. Η αντισυμβατική, καταχρηστική και παράνομη συμπεριφορά της αναφερόμενης επιχείρησης εντοπίζεται στα εξής σημεία: Ο νέος χώρος διεξαγωγής δεν έχει κερκίδες και αριθμημένες θέσεις. Ο νέος χώρος διεξαγωγής βρίσκεται σε άλλη πόλη (Μαλακάσα), η πρόσβαση στον οποίο απαιτεί αρκετά μεταφορικά έξοδα, δίχως δυνατότητα πρόσβασης με ΜΜΜ, συγκριτικά με το ΟΑΚΑ, το οποίο βρίσκεται στον αστικό ιστό και υπάρχει εύκολη πρόσβαση με τα ΜΜΜ. Τούτο καθιστά καταχρηστικήτην εφαρμογή του σχετικού ΓΟΣ, που δίδει το δικαίωμα στη διοργανώτρια εταιρία να αλλάξει το χώρο διεξαγωγής της συναυλίας. Ουδόλως μπορεί να υποστηριχτεί ότι ο συγκεκριμένος ΓΟΣ της δίδει το δικαίωμα να αλλάξει την πόλη διεξαγωγής της συναυλίας, όπως στην προκειμένη περίπτωση. Η διοργανώτρια εταιρία δε μου διασφαλίζει ότι θα έχω ίδια αριθμημένη θέση με την ίδια ορατότητα, γεγονός που συνεπάγεται ότι θα πρέπει να βρεθώ στο χώρο της συναυλίας από νωρίς το απόγευμα, για να διασφαλίσω καλή θέση, το οποίο αφενός δεν επιθυμώ, αφετέρου δεν έχω τη δυνατότητα να το πράξω λόγω εργασίας. Εϊναι άλλη η θέση και η ορτάτοτητα σε μια θέση κερκίδας ενός Ολυμπιακού Σταδίου, και άλλη η θέση και η ορατότητα σε μια πλαστική καρέκλα σε ένα "χωράφι". Είναι προφανές ότι η παρουσίαση του show δεν μπορεί να είναι η ίδια σε έναν χώρο μη σταδίου, διότι όλη η περιοδεία στον υπόλοιπο κόσμο θα διεξαχθεί σε στάδια και τα αρχικά δελτία τύπου της διοργανώτριας εταιρίας ανέφεραν ότι το show είναι σχεδιασμένο για στάδια. Λόγου χάρη δεν θα μπορούν να παρουσιαστούν τα ίδια εφέ με τεράστια πυροτεχνήματα σε ένα δάσος, άρα η παραγωγή δεν θα είναι εφάμιλλη με αυτή που αρχικά παρουσιάστηκε στους καταναλωτές και σε εμένα. Επίσης τα εισιτήρια των 40 που διασφάλιζαν θέση καθήμενων στις άνω κερκίδες του ΟΑΚΑ δεν διασφαλίζουν θέσεις καθήμενων στον χώρο ορθίων της Μαλακάσας.

Τέλος, είναι επίσης πρόδηλο ότι στο χώρο Terra Vibe της Μαλακάσας δεν θα μπορεί να αποδοθεί το ίδιο ηχητικό αποτέλεσμα, όπως στο ΟΑΚΑ, λόγω υποδομών. Αυτοί είναι μόνον λίγοι από τους παράγοντες που οφείλετε να αξιολογήσετε. Με απλά λόγια, εγώ ως καταναλωτής, αν γνώριζα ότι η συγκεκριμένη συναυλία θα γινόταν στο Terra Vibe της Μαλακάσας αντί στο ΟΑΚΑ της Αθήνας, για όλους τους παραπάνω λόγους, και πολλούς ακόμη που δεν χρειάζεται να αναφέρω επί του παρόντος, δεν θα αγόραζα εισιτήριο, δε θα συμβαλλόμουν με την αναφερόμενη επιχείρηση και θα επέλεγα να παρακολουθήσω την επίμαχη συναυλία σε κάποιο άλλο μέρος της Ευρώπης. Τούτο, βέβαια, δεν είναι εφικτό τώρα λόγω εργασιακού μου προγραμματισμού, πρωτίστως, αλλά και διότι τα εισιτήρια στους περισσότερους από τους σταθμούς της περιοδείας της συγκεκριμένης παραγωγής ανά την Ευρώπη, αν όχι σε όλους, έχουν ήδη εξαντληθεί.

Υπογραμμίζω ότι η παρακολούθηση της συγκεκριμένης συναυλίας συνιστά όνειρο ζωής για μένα, και η αντισυμβατική και καταχρηστική συμπεριφορά της αναφερόμενης επιχείρησης βλάπτει και προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητά μου. Επιφυλάσσομαι, λοιπόν, παντός νομίμου δικαιώματός μου για την προσφυγή μου ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων, προκειμένου να επιδιώξω την αποκατάσταση της οιασδήποτε φύσης ζημίας μου από την αναφερόμενη επιχείρηση.

  • Να μου χορηγηθει εγγράφως από την αναφερόμενη επιχείρηση ο λόγος αλλαγής του χώρου και της ημερομηνίας διεξαγωγής της συναυλίας.
  • Να μου χορηγηθούν εγγράφως από την αναφερόμενη επιχείρηση στοιχεία που αφορούν στην προπώληση εισιτηρίων για τη συγκεκριμένη συναυλία.
  • Να μου απαντήσει εγγράφως η αναφερόμενη επιχείρηση , τι ακριβώς εννοεί με το παρκάτω χωρίο από το προπαρατιθέμενο δελτίο τύπου "Λόγω της σημερινής συγκυρίας ο χώρος που είχε ανακοινωθεί αρχικά, δεν μπορεί να λειτουργήσει ώστε το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και η εμπειρία που καλούνται να ζήσουν οι θεατές να είναι στο μέγιστο βαθμό.", ποια δηλαδή επακριβώς είναι η σημερινή συγκυρία, και για ποιο λόγο αν διεξαγόταν η συναυλία στον αρχικώς προγραμματισμένο χώρος της, το ΟΑΚΑ, η εμπειρία που θα απολάμβαναν οι θεατές δεν θα ήταν στο μέγιστο βαθμό.
  • Να μου απαντήσει εγγράφως η αναφερόμενη επιχείρηση ΠΡΙΝ τη διεξαγωγή της συναυλίας, κατά πόσον θα υπάρχουν αριθμημένες θέσεις, ποιες είναι αυτές που αντιστοιχούν στο εισιτήριό μου, και τι ώρα θα πρέπει να βρίσκομαι στο χώρο της συανυλίας για να διασφαλίσω το ίδιο οπτικοακουστικό αποτέλεσμα.
  • Να μου απαντήσει εγγράφως η αναφερόμενη επιχείρηση κατά πόσον το show που θα παρουσιαστεί θα είναι ακριβώς, σε ποσοστό 100% το ίδιο, με το show που έχει προετοιμαστεί και θα παρουσιαστεί σε δεκάδες άλλα στάδια ανά την Ευρώπη,
  • Να της επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις λόγω αντισυμβατικής, καταχρηστικής και μη νόμιμης συμπεριφοράς της προς τους καταναλωτές.

Αναδημοσίευση από το e-tetradio.gr - Αρχικό κείμενο από τη Χαρά Ζούμα.


e-tetradio.gr
Tags: Roger Waters, live, The Wall, DiDi Music, Terra Vibe, Γ.Γ. Καταναλωτή.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top