Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

87 Χρόνια ΚΚΕ

Πολιτική - 16/11/2005

Οι κομμουνίστριες και οι κομμουνιστές της Ελλάδας είναι περήφανοι για την ηρωική διαδρομή του ΚΚΕ, για την προσφορά του στο λαό και στο κίνημά του, τη διεθνιστική- προλεταριακή δράση του. Τιμάμε την 87η επέτειο από την ίδρυσή του ΚΚΕ βαδίζοντας με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα προς τις νέες ταξικές μάχες, με σιγουριά και πίστη στο δίκιο του αγώνα μας, στην υπεροχή της επαναστατικής μαρξιστικής - λενινιστικής κοσμοθεωρίας, στην αναγκαιότητα και την επικαιρότητα του σοσιαλισμού και της κομμουνιστικής προοπτικής.

Η εποχή που διανύουμε είναι εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό. Το παγκόσμιο πισωγύρισμα, που ήρθε ως αποτέλεσμα της νίκης της αντεπανάστασης (1989-1991), είναι προσωρινό. Οι κοινωνικές αντιθέσεις του καπιταλισμού οξύνονται και βαθαίνουν. Ο ιμπεριαλισμός είναι το τελευταίο του στάδιο. Οι κοινωνικές εκρήξεις, που πληθαίνουν σε όλο τον κόσμο, προμηνούν τις μεγάλες επαναστάσεις που νομοτελειακά θα γεννηθούν, για να προχωρήσει ο τροχός της ιστορίας,  της κοινωνικής εξέλιξης.
Ξεχωριστή περηφάνια νοιώθουμε όλοι οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες που το ΚΚΕ έμεινε όρθιο αντιμετωπίζοντας την κρίση της περιόδου 1989 –1991, σε πείσμα όλων αυτών των δυνάμεων και των μηχανισμών που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να το εξαφανίσουν, είτε για να το μετατρέψουν σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Αντιπάλεψε τις σειρήνες της δήθεν ανανέωσης, στάθηκε σταθερά στην μαρξιστική – λενινιστική γραμμή, επεξεργάστηκε το Πρόγραμμα και την πολιτική του, που η ζωή επιβεβαιώνει. Πρωτοστάτησε και στήριξε αγώνες για τα λαϊκά προβλήματα. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανύψωση των αξιών του διεθνούς επαναστατικού κινήματος, στην ανάπτυξη της λαϊκής πάλης στην Ελλάδα και έξω απ’ αυτήν, στη συσπείρωση δυνάμεων που θέλουν να δράσουν κατά του ιμπεριαλισμού.
Το ΚΚΕ αγωνίζεται για την υλοποίηση των αποφάσεων του 17ου Συνέδριου για την ολόπλευρη ισχυροποίηση του, για να ξεδιπλωθεί ενιαία και δυναμικά η ιδεολογική, πολιτική, οργανωτική αντεπίθεση των κομμουνιστών. Αυτός είναι βασικός και απαραίτητος όρος για το ποιοτικό ανέβασμα της οργάνωσης και της πάλης της εργατικής τάξης, για τη συνολική αγωνιστική αφύπνιση και συμπόρευση των φτωχών και μεσαίων λαϊκών στρωμάτων κατά των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, του ιμπεριαλισμού, για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, για τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου.
Στην πρώτη γραμμή προβάλλουμε την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ: Την κοινωνικοπολιτική συμμαχία των λαϊκών αντιιμπεριαλιστικών, αντιμονοπωλιακών δυνάμεων. Για να ξεδιπλωθεί μια ρωμαλέα λαϊκή αντεπίθεση με στόχο τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.
Το επίκαιρο σύνθημα δράσης είναι: Λαϊκή αντεπίθεση παντού. Αποδυνάμωση των κομμάτων της πλουτοκρατίας και του Ευρωμονόδρομου. ΚΚΕ ισχυρό και λαϊκή συμμαχία.
Με αυτό το πλαίσιο, με αυτόν το στόχο, το ΚΚΕ οδεύει προς τη μάχη των Δημοτικών – Νομαρχιακών εκλογών του 2006 επιδιώκοντας να δεχτεί ισχυρό πλήγμα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να προχωρήσει και να ενισχυθεί η συσπείρωση των ριζοσπαστικών δυνάμεων που αντιπαλεύουν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Έχοντας σταθερό προσανατολισμό στην εργατική τάξη, την δυναμική ανάπτυξη του ταξικού της κινήματος, ώστε να αναδειχτεί σε ατμομηχανή της λαϊκής συμμαχίας, έχουμε σε προτεραιότητα την παρέμβαση του Κόμματος στη νεολαία, πρωταρχικά στην εργατική νεολαία.
Το ΚΚΕ, εξοπλισμένο με τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για τα προβλήματα της νεολαίας και τη στήριξη της ΚΝΕ, ανοίγει μια νέα σελίδα στη δράση του. Η υπεράσπιση της νεολαίας από την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, η μαζική ένταξή της στο ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, το κέρδισμά της στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, για το σοσιαλισμό, αποτελεί πρώτιστο καθήκον και στόχο δράσης όλου του Κόμματος. Αποφασιστικά και με επιμονή θα προχωρήσουμε στις αναγκαίες αναπροσαρμογές στον τρόπο δουλειάς και στη δράση μας, στηρίζοντας πολύπλευρα και ουσιαστικά την ΚΝΕ που βαδίζει προς το 9ο Συνέδριό της.
Το ΚΚΕ ήταν και παραμένει αταλάντευτο στις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού, υπέρ της διεθνιστικής αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς. Εντείνει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες του, ώστε να συμβάλλει, στο μέτρο των δυνάμεών του, στην αναζωογόνηση των κομμουνιστικών ιδεωδών. Για την προώθηση του συντονισμού, της κοινής δράσης των Κομμουνιστικών και Εργατικών κόμματων.
Επίσης, για τη διαμόρφωση ενός διακριτού Κομμουνιστικού πόλου που θα δώσει ώθηση στο παγκόσμιο αντικαπιταλιστικό κίνημα.
        Το ΚΚΕ διατρανώνει την κατηγορηματική του αντίθεση στην αλλαγή των συνόρων που επιδιώκουν οι ΗΠΑ και ηγετικές δυνάμεις της ΕΕ, προωθώντας την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου. Στα επιθετικά σχέδια κατά της Κούβας και της ΛΔ της Κορέας, κατά των αραβικών λαών στο Λίβανο στη Συρία και το Ιράν.
Εκφράζει την υποστήριξή του στην ηρωική αντίσταση του λαού του Ιράκ, στα δίκαια αιτήματα των λαών της Παλαιστίνης και της Κύπρου. Την αλληλεγγύη του σε κάθε λαό που αντιστέκεται στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.
Η ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζει όλες και όλους που συνεργάζονται με το Κόμμα, που έδωσαν και δίνουν μαζί μας κοινούς αγώνες κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κομμάτων της πλουτοκρατίας. Εκτιμάμε ως σημαντική τη συμβολή τους στη θετική πορεία του ΚΚΕ.
Η ΚΕ καλεί τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, του φίλους του Κόμματος, τους ριζοσπάστες αγωνιστές να γνωρίσουν και να μελετήσουν την ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ. Είναι ένα μεγάλο και ισχυρό όπλο στην πάλη μας κατά της πολιτικής και της ιδεολογίας των αστικών κομμάτων και του οπορτουνισμού.
Η ιστορία μας είναι ιστορία μεγάλων αγώνων, σκληρής πολιτικής - ιδεολογικής πάλης, αμέτρητων θυσιών για την εργατική τάξη και το λαό, ενάντια σε κάθε μορφή αστικής εξουσίας, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση. Κάθε σελίδα της μας εμπνέει και μας διδάσκει, με τη θετική και με την αρνητική εμπειρία, για να ανεβάσουμε σήμερα το Κόμμα στο ύψος των σύγχρονων απαιτήσεων της ταξικής πάλης, για να εκπληρώσουμε τον ιστορικό του ρόλο και αποστολή, την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας.
 Η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνεται με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη, στα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, στις γυναίκες, στις νέες και νέους της λαϊκής οικογένειας. Τους καλεί σε στράτευση για ισχυρό ΚΚΕ, για τη δημιουργία του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, για την λαϊκή εξουσία και οικονομία.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top