Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Συνάντηση Α. Παπαρήγα με τον Πρωθυπουργό

Πολιτική - 11/01/2006

Mε τον Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή είχε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, στις 11:00πμ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ακολουθούν οι δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα:

 «Όπως ξέρετε είχαμε ζητήσει και εμείς συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να θέσουμε το ζήτημα της καταψήφισης  του αντικομμουνιστικού  μνημονίου του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο έρχεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια. Βεβαίως ο Πρωθυπουργός επειδή είχε στο νου του να συζητήσει και τη συνταγματική αναθεώρηση μας έκανε μια γενική ενημέρωση.
 Για το πρώτο θέμα: Καθαρά και απερίφραστα, εκ μέρους του ΚΚΕ, ζήτησα από τον πρωθυπουργό το κόμμα της ΝΔ με τους βουλευτές αντιπροσώπους που έχει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης να καταψηφίσει αυτό το φασιστικό μνημόνιο ανεξάρτητα αν θέλετε απ’ τη γνώμη που μπορεί να έχουν για τον κομμουνισμό, για τον σοσιαλισμό, για την κομμουνιστική ιδεολογία και κοσμοθεωρία. Στο ζήτημα αυτό δεν κρίνονται οι ιδεολογικές και πολιτικές πεποιθήσεις. Κρίνεται, το αν τα επόμενα χρόνια οι λαοί θα έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν με αγώνες την επίλυση των προβλημάτων τους, το αν τα κομμουνιστικά κόμματα θα έχουν το δικαίωμα να εκφέρουν τις απόψεις τους, να συμμετέχουν στην ανάπτυξη και της οργάνωσης της πάλης.
 Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τα κομμουνιστικά κόμματα.  Ξεκινάει από τα κομμουνιστικά κόμματα και θα απλωθεί σε βάρος όλων των λαών. Θέλουν να βάλουν κυριολεκτικά τους λαούς της Ευρώπης και γενικότερα στο γύψο.
 
 Ερώτηση: Τι απάντησε ο πρωθυπουργός;
 
«Ο πρωθυπουργός με άκουσε. Ξέρετε πολύ καλά ότι και ο εκπρόσωπος της ΝΔ και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στο Πολιτικό Συμβούλιο καταψήφισαν το μνημόνιο. Και εμείς ζητάμε να συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πέρα από τη συμμετοχή των βουλευτών του ΚΚΕ και του Συνασπισμού, και να καταψηφιστεί το μνημόνιο. Ανεξάρτητα ξαναλέμε από τη γνώμη που μπορεί να έχουν για τη σοσιαλιστική ιδεολογία και για τον κομμουνισμό. Δεν κρίνονται αυτά τα πράγματα και δεν μπορεί κανένα όργανο να τοποθετείται σε τέτοια ζητήματα και μάλιστα σε ζητήματα της ιστορίας και να ποινικοποιεί την πολιτική ζωή αναδρομικά με ό,τι συνέβη ή δεν συνέβη πριν πενήντα, εξήντα και εβδομήντα χρόνια».
 «Το δεύτερο ζήτημα: Του εξέφρασα εκ μέρους του ΚΚΕ την πεποίθησή μας ότι οι απαγωγές των Πακιστανών έγιναν και ότι σ’ αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι η κυβέρνηση Σημίτη δύο φορές έχει υπογράψει συμφωνία με τις ΗΠΑ, οι οποίες συμφωνίες αφορούν και τη δράση αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και βρετανικών στην Ελλάδα. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω το εξής ζήτημα. Δεν συμφωνούμε όπως τίθεται από πολλές πλευρές το θέμα της τήρησης της νομιμότητας. Διότι κάθε μέρα ψηφίζονται νέοι αντιδραστικοί νόμοι σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα που θίγουν και τα ατομικά και τα συλλογικά δικαιώματα. Το θέμα λοιπόν δεν είναι να ψηφίζονται οι νόμοι και να τηρείται αυτή η νομιμότητα. Εμείς καλούμε και τους έλληνες εργαζόμενους, τον ελληνικό λαό να υψώσουν τη φωνή τους και στην Ευρώπη. Οι νόμοι, που έχουν ήδη ψηφιστεί, να ανατραπούν στην πράξη, να γίνουν ανενεργοί, να μην ψηφιστούν νέοι και ό,τι αντιδημοκρατικό έχει ψηφιστεί να φύγει από τη μέση και επίσημα. Διότι δεν υπάρχει νομιμότητα όταν καταπατώνται τα ατομικά και τα συλλογικά δικαιώματα και όταν παρεμποδίζεται η λαϊκή δράση. 
 Μου απάντησε τουλάχιστον αυτά που μέχρι τώρα έχει τοποθετηθεί ως πρωθυπουργός και ως κυβέρνηση. Και βεβαίως εμείς είπαμε ότι δεν ξέρουμε τι ήξερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, όμως οι μυστικές υπηρεσίες έδρασαν και δρουν στην Ελλάδα.
 Όσο αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση: Εμείς είμαστε αντίθετοι με τη συνταγματική αναθεώρηση όχι γιατί δεν χρειάζεται αναθεώρηση το Σύνταγμα. Χρειάζεται και παραχρειάζεται. Άλλωστε εμείς καταψηφίσαμε την αναθεώρηση που έγινε προηγούμενα. Αλλά γιατί η αναθεώρηση θα επαυξήσει τα αντιδραστικά άρθρα, όσα δηλαδή δεν αποτέλειωσε τότε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, θα αποτελειώσουν τώρα, όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση της παιδείας και μια σειρά άλλα ζητήματα.
 Βεβαίως όταν έρθει η ώρα της συζήτησης στη Βουλή εμείς θα τοποθετηθούμε αναλυτικά στα ζητήματα. Αλλά αυτό που χρειάζεται είναι όλοι οι αντιδραστικοί νόμοι να γίνουν ανενεργοί με την πάλη του λαού και να καταργηθούν πάλι με την πάλη του λαού και την αλλαγή συσχετισμών δύναμης».

 Ερώτηση : Εσείς συζητάτε με συγκεκριμένη ατζέντα;
 
«Εμείς καταρχήν ακούσαμε τον πρωθυπουργό. Η δική μας ατζέντα είναι η εξής: όποια άρθρα προταθούν για αναθεώρηση θα κάνουν το Σύνταγμα ακόμη χειρότερο.
 Από εκεί και πέρα, όταν θα πάμε στη Βουλή και θα έρθουν οι προτάσεις θα τοποθετηθούμε. Δεν μας λείπουν οι προτάσεις. Το ζήτημα είναι προς ποια κατεύθυνση πηγαίνει η αναθεώρηση. Και εδώ πρέπει να πούμε ότι σιγοντάρει και το ΠΑΣΟΚ».


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top