Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Ο MSN Messenger ως εργαλείο διδασκαλίας

Ειδήσεις - 06/04/2006

Αξιοποιώντας τα στοιχεία της διεθνούς ανάλυσης Pisa (Ιανουάριος 2006), σύμφωνα με τα οποία ο ηλεκτρονικός υπολογιστής με τις δυνατότητες αλληλεπίδρασης που προσφέρει κάνει τη μάθηση πιο διασκεδαστική και αποτελεσματική, εκατοντάδες σχολεία σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν την τεχνολογία ως εργαλείο ενίσχυσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τους.

Σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν πλέον και ελληνικά σχολεία, όπως η Σύγχρονη Σχολή Αυγουλέα-Λιναρδάτου η οποία εφαρμόζει πιλοτικό πρόγραμμα online διδασκαλίας σε συνεργασία με το γερμανικό Hardenberg Schule Velbert-Neviges. Το πρόγραμμα στηρίζεται στη χρήση του Διαδικτύου και της δημοφιλούς υπηρεσίας MSN Messenger της Microsoft, η οποία αριθμεί 52 εκατομμύρια χρήστες στην Ευρώπη. Η συνεργασία των δύο σχολείων υποστηρίζεται από τη Microsoft Ελλάς και τη Microsoft Γερμανίας, στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας Συνεργάτες στη Μάθηση με την οποία η Microsoft δεσμεύεται να στηρίξει την εκπαιδευτική κοινότητα με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων στις νέες τεχνολογίες σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, τα σχολεία διενεργούν από κοινού το μάθημα των αγγλικών, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές των δύο χωρών να μοιραστούν κοινές εμπειρίες. Με τη χρήση του MSN Messenger, το πρόγραμμα επιτρέπει τη διασύνδεση των σχολείων και την υλοποίηση κοινών εκπαιδευτικών εφαρμογών, καθώς δίνεται η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας μαθητών και εκπαιδευτικών στις δύο χώρες, σε πραγματικό χρόνο. Συγκεκριμένα, κάθε μαθητής έχει εγκατεστημένο στον υπολογιστή του μια κάμερα, ενώ επιπλέον διαθέτει ακουστικά και μικρόφωνο προκειμένου να μπορεί να επικοινωνεί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μια ‘εικονική’ (virtual) σχολική τάξη, η οποία δίνει τη δυνατότητα της πλήρους αξιοποίησης των διαθέσιμων διδακτικών μέσων.

Το εγχείρημα αυτό αποτελεί τον προπομπό νέων εμπειριών στο χώρο της εκπαίδευσης και της διδασκαλίας, καθώς η πρόοδος των νέων τεχνολογιών αποδεικνύει ότι το εμπόδιο των γεωγραφικών αποστάσεων μπορεί να ξεπεραστεί δημιουργικά. Ταυτόχρονα, η εκπαίδευση μπορεί να αναβαθμιστεί ουσιαστικά, με νέες, μοντέρνες μεθόδους διδασκαλίας, οι οποίες είναι αποτελεσματικές, κεντρίζουν τη φαντασία και προωθούν τη δημιουργικότητα των μαθητών μέσω της ενεργής συμμετοχής. Τεχνολογίες όπως αυτή του MSN Messenger διαμηνύουν την εξέλιξη των επικοινωνιών και ενός τρόπου ζωής που θα επιτρέπει τη διασύνδεση των εκπαιδευτικών πόρων ανεξαρτήτως τόπου.

H κ. Μάγδα Χατζηδημήτρη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Τομέα της Microsoft Ελλάς, ανέφερε χαρακτηριστικά «Η εξέλιξη της τεχνολογίας εξασφαλίζει δυνατότητες στη νέα γενιά, που μέχρι πρόσφατα υπήρχαν μόνο στη φαντασία μας. Μέσω του προγράμματος Συνεργάτες στη Μάθηση, η Microsoft προσφέρει τεχνολογικές λύσεις που συμβάλλουν ουσιαστικά στην εκμηδένιση των αποστάσεων, στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης και στη βελτίωση της διαπολιτισμικής επικοινωνίας. Ελπίζουμε ότι οι νέες δυνατότητες θα βοηθήσουν στη δημιουργία μιας παγκόσμιας γειτονιάς, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μοιράζονται ζωντανά τη γνώση και τις εμπειρίες τους».

Ο κ. Γεώργιος Λιναρδάτος, Γενικός Διευθυντής της Σύγχρονης Σχολής Αυγουλέα-Λιναρδάτου, δήλωσε μεταξύ άλλων «Οι δυνατότητες που ανοίγονται για την εκπαίδευση μέσα από τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, όπως για παράδειγμα το MSN Messenger, σε συνδυασμό με ευρυζωνικές συνδέσεις, δεν έχουν τέλος. Η εξ αποστάσεως μάθηση γίνεται πλέον στοιχείο της καθημερινότητάς μας. Τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί μας άντλησαν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση από τη συμμετοχή του σχολείου μας σ’ αυτό το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Οι μαθητές και καθηγητές μας αισθάνθηκαν ως μαθητές και καθηγητές του γερμανικού σχολείου και οι γερμανοί μαθητές και καθηγητές ως μαθητές και καθηγητές του δικού μας σχολείου. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε στο δρόμο αυτό, που ανοίγει νέους ορίζοντες στην εκπαίδευση με τη χρήση της τεχνολογίας».

H συγκεκριμένη ενέργεια υποστηρίζεται από τη Microsoft στο πλαίσιο του προγράμματος Συνεργάτες στη Μάθηση, το οποίο στηρίζει το μακροπρόθεσμο όραμα της εταιρείας για την εκπαίδευση, προσφέροντας τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια επένδυση στο μέλλον, έτσι ώστε οι μαθητές να καταστούν ανταγωνιστικοί και έτοιμοι για τις προκλήσεις του ψηφιακού περιβάλλοντος εργασίας. Η πρωτοβουλία Συνεργάτες στη Μάθηση αποτελεί διεθνή επένδυση της Microsoft ύψους 253 εκατομμυρίων δολαρίων. Εφαρμόζεται σε 96 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ μέχρι σήμερα πάνω από μισό εκατομμύριο εκπαιδευτικοί και σχεδόν 3 εκατομμύρια μαθητές σε 80 χώρες έχουν επιμορφωθεί στις νέες τεχνολογίες μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος.

- O MSN Messenger έχει περισσότερους από 465 εκατομμύρια χρήστες μηνιαίως, σε παγκόσμιο επίπεδο. Με τοπικές εκδόσεις διαθέσιμες σε όλο τον κόσμο, σε 42 αγορές και 21 γλώσσες, το MSN αποτελεί κορυφαία υπηρεσία που προσφέρει στους χρήστες εκπληκτική εμπειρία περιεχομένου σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσω του MSN μπορεί κανείς να κάνει chat online σε πραγματικό χρόνο με φίλους και συνεργάτες. To σύστημα είναι πολύ πιο γρήγορο από το e-mail, πιο διακριτικό από ένα τηλεφώνημα και προσφέρεται δωρεάν. Επίσης, η δυνατότητα προσαρμογής προσωπικών στοιχείων του κάθε χρήστη, κάνει τα chats πιο εξατομικευμένα και δημιουργικά.

Το MSN είναι διαθέσιμο στο Διαδίκτυο, στη διεύθυνση http://www.msn.com . Οι ιστοσελίδες MSN worldwide είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση http://www.msn.com/worldwide.ashx


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top