Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Playstation 3 στην Ελλάδα στις 17 Νοέμβρη

Παιχνίδια - 08/06/2006

Η Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει την προγραμματισμένη κυκλοφορία του PlayStation®3 (PS3), στο χρώμα «Clear Black», σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και την Αυστραλία, στις 17 Νοεμβρίου 2006. Η κυκλοφορία του νέου PlayStation στην Γηραιά Ήπειρο – και στην Ελλάδα – είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την ταυτόχρονη διάθεσή του στην παγκόσμια αγορά.

Το PS3 είναι το πιο εξελιγμένο υπολογιστικό σύστημα στον πλανήτη με αποκλειστική «αποστολή» την φιλοξενία και αναπαραγωγή ψυχαγωγικού περιεχομένου για το σπίτι, υλοποιημένο μέσα από τον συνδυασμό των επεξεργαστών Cell και RSX™. Το PS3 θα προσφέρει νέες εμπειρίες ηλεκτρονικής διασκέδασης για όλους, παραμένοντας συμβατό με έναν εξαιρετικά ευρύ κατάλογο τίτλων του PlayStation® και του PlayStation®2. Παρέχοντας, δε, ενσύρματη δικτυακή σύνδεση μέσω θύρας Gigabit Ethernet, αλλά και ενσωματωμένο σκληρό δίσκο ως στάνταρ, το PS3 θα προσφέρει στους χρήστες του την ευκαιρία να διαμεταφέρουν από το Διαδίκτυο πληθώρα και ποικιλία περιεχομένου, αλλά και να αξιοποιούν μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών, ανάμεσά τους και αυτήν του online gaming.

Εφοδιασμένο με όλες τις απαραίτητες εισόδους και εξόδους εικόνας και ήχου, το PS3 υποστηρίζει μία μεγάλη σειρά από συστήματα προβολής που ποικίλλουν από τις συνήθεις τηλεοράσεις NTSC/PAL έως τις κορυφαίες οθόνες υψηλής ευκρίνειας (1080i/1080p), προσφέροντας έτσι την ιδανική απεικόνιση για τους οικιακούς χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Όντας, δε, σχεδιασμένο για χρήση σε κάθε χώρο του σπιτιού, το PS3 εκλύει την λιγότερη δυνατή θερμότητα και παράγει τον λιγότερο δυνατό ήχο κατά την λειτουργία του (το παραγόμενο επίπεδο θορύβου είναι ανάλογο με αυτό του λεπτού μοντέλου του PlayStation 2).

Χάρις στην απίθανα μεγάλη υπολογιστική ισχύ του κεντρικού επεξεργαστή Cell, το PS3 είναι ικανό να αναπαράγει ψηφιακό περιεχόμενο από δίσκους Blu-ray (BD), σε ρυθμούς διαμεταγωγής δεδομένων που ξεπερνούν τα 48 Mbps (ο ανώτερος δυνατός ρυθμός που ορίζεται από το πρότυπο του Blu-Ray), εξασφαλίζοντας την υψηλότερη δυνατή ποιότητα απεικόνισης στις ταινίες του σήμερα και του αύριο.

Η καινοτομία που φέρνει το PS3 στο καταναλωτικό κοινό εντοπίζεται και στο ανασχεδιασμένο χειριστήριό του: αυτό, βασισμένο στο γνωστό και δημοφιλές σε ολόκληρο τον κόσμο χειριστήριο των σημερινών PlayStation, ενσωματώνει πλέον σύστημα ανίχνευσης κίνησης, υψηλής ακρίβειας και έξι αξόνων. Το σύστημα αυτό επιτρέπει τον χειρισμό με την ελεύθερη κίνηση των χεριών του παίκτη στον χώρο, μόνο κρατώντας το ίδιο το χειριστήριο – καθιστώντας έτσι εφικτή την χρήση του PS3 όχι μόνο σε games, αλλά και σε όλες τις άλλες λειτουργίες του, συμπεριλαμβανομένων και των Δικτυακών.

Η Sony Computer Entertainment Europe σκοπεύει να προωθήσει σθεναρά το PlayStation®3 ως το νέας γενιάς σύστημά της για την ηλεκτρονική ψυχαγωγία στο σπίτι, συνεχίζοντας να διευρύνει και να εμπλουτίζει την διασκέδαση που οι gamers όλης της Ευρώπης μπορούν να έχουν με το PlayStation®2 και το PSP™ (PlayStation®Portable).

Τεχνικά στοιχεία του PLAYSTATION®3

Όνομα Προϊόντος: PLAYSTATION®3

Κεντρικός Επεξεργαστής: Επεξεργαστής Cell, επτά πυρήνων, ειδικού σχεδιασμού

Επεξεργαστής Γραφικών: RSX™, ειδικού σχεδιασμού

Επεξεργαστής Ήχου: Βασισμένος στον Cell, ποιότητας Dolby 5.1, DTS, LPCM

Μνήμη: 256 MB XDR για το σύστημα, 256 MB GDDR3 VRAM για τα γραφικά

Σκληρός δίσκος: 2.5’’ Serial ATA ○ (20 GB) ○ (60 GB)

Είσοδοι/Έξοδοι: USB 2.0 ○ (x4)

MemoryStick /SD/CompactFlash - ○

Υποοσυστήματα επικοινωνίας: Ethernet ○ (x1 / 10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T)

IEEE 802.11 b/g - ○

Bluetooth 2.0 (EDR) ○

Ασύρματο Χειριστήριο (Bluetooth) ○

Αναλύσεις προβολής: 480i, 480p, 720p, 1080i, 1080p

HDMI OUT - ○ (x1 / HDMI next-gen)

AV MULTI OUT ○ (x1)

DIGITAL OUT (OPTICAL) ○ (x1)

Οδηγός Δίσκων BD/DVD/CD (Μόνο για ανάγνωση): Μέγιστη ταχύτητα ανάγνωσης σε κάθε είδος αποθηκευτικού μέσου:

BD: 2x (BD-ROM)

DVD: 8x (DVD-ROM)

CD: 24x (CD-ROM)

Super Audio CD: 2x

Διαστάσεις: 325 χιλιοστά (Πλάτος) x 98 χιλιοστά (Ύψος) x 274 χιλιοστά (Βάθος)

Βάρος: 5 κιλά περίπου

- Η Sony Computer Entertainment Europe, με έδρα το Λονδίνο, είναι υπεύθυνη για την διάθεση, προώθηση και πώληση των προϊόντων PlayStation, των συστημάτων PS one και PlayStation 2, καθώς και των σχετικών τους τίτλων, σε 104 χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Αυστραλίας. Η Sony Computer Entertainment Europe επίσης αναπτύσσει, εκδίδει, προωθεί και διαθέτει τίτλους ψυχαγωγικού λογισμικού για τρία διαφορετικά φορμά, ενώ διαχειρίζεται και επιλεγμένες παραγωγές ανεξάρτητων εταιρειών. Από την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του PlayStation2 στις 24 Νοεμβρίου 2000 έως και τα τέλη Νοεμβρίου 2005, περισσότερα από 37 εκατομμύρια συστήματα είχαν πωληθεί σε όλες τις PAL περιοχές και περισσότερα από 100 εκατομμύρια παγκοσμίως, καθιστώντας το PS2 ένα από τα πιο εμπορικά επιτυχημένα προϊόντα ψηφιακής διασκέδασης στην ιστορία. Από την παρθενική κυκλοφορία του PSP στην Ιαπωνία τον Δεκέμβριο του 2004 έως και τις 21 Οκτωβρίου 2005, περισσότερα από 10 εκατομμύρια συστήματα έχουν διοχετευθεί στην παγκόσμια αγορά.

Ο όρος «PlayStation» και το λογότυπο του PlayStation, του PSΟne, του PS2, του PSP και του UMD είναι σήματα κατατεθέντα της Sony Computer Entertainment Inc. Όλα τα υπόλοιπα σήματα κατατεθέντα ανήκουν στους αντίστοιχους νόμιμους κατόχους τους.

Περισσότερες πληροφορίες, ειδησεογραφία και πλούσια ύλη σχετικά με τα προϊόντα PlayStation βρίσκονται στο επίσημο ελληνικό Web site της Sony Hellas για το PlayStation, στην διεύθυνση http://www.playstation.gr/ .


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top