Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Μικρό λεξικό των Ολυμπιακών Αγώνων

Αθλητισμός - 29/03/2004

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ
Ο νέος τύπος εργαζόμενου, τζάμπα, ανασφάλιστος, βολικός για τα αφεντικά. (μη εθελοντής το στέλεχος του «Αθήνα 2004», και ο κάθε παρατρεχάμενος και κολαούζος, που δεν θα θυσιάσει δεκάρα από τον παχυλό μισθό του για το «έθνος» και το «ολυμπιακό ιδεώδες», δεθελοντής όποιος αρνείται την παραπάνω κοροϊδία.)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΟΛΗ (ΒΟΛΟΣ)
Του νοσοκομείου – φάντασμα που, άγνωστο πότε θα λειτουργήσει, προσβάλει πλέον τη νοημοσύνη μας.
Του F.B.I και της ΜΟΣΑΝΤ που ήρθαν κιόλας να σιγουρέψουν ότι η πόλη μας δεν είναι άντρο τρομοκρατών.
Των χιλιάδων ανέργων, υποαπασχολούμενων, εργαζόμενων «λάστιχο».
Του Πανθεσσαλικού σταδίου που «κουκουλώνει» την έλλειψη σοβαρής αθλητικής υποδομής σε σχολεία, χωριά και γειτονιές των θεσσαλικών πόλεων.
Των εκατομμυρίων ευρώ (φαντάσματα κι αυτά) για την βιτρίνα και μόνο της μικρής μας πόλης.

ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ….
Των «αθανάτων» της Δ.Ο.Ε (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή), εσμού αριστοκρατών και πλουτοκρατών, του δηλωμένου φασίστα αρχηγού τους Χ.Α Σάμαρανκ (βουλευτή και υπουργού του φασιστικού κόμματος του δικτάτορα Φράνκο) και του πασίγνωστου ρατσιστή, σεξιστή και υμνητή του Χίτλερ, ιδρυτή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. (Πιερ ντε Κουμπερντέν)

…… ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΣ
Των παραφουσκωμένων με χημικά αθλητών που κάποιες φορές σωριάζονται νεκροί στα γήπεδα και στα ποδηλατοδρόμια.
Των δεκάδων νεκρών και σακατεμένων εργατών, ιδιαίτερα μεταναστών, των Ολυμπιακών Έργων που έπεσαν θύματα του Ολυμπιακού Μινώταυρου, ηττημένοι στις αρένες και στις γαλέρες του εργασιακού μεσαίωνα.
Των κοριτσιών που σέρνονται απ’ όλες τις γωνιές της γης στις Ολυμπιακές μας Πόλεις, κατ’ επιταγή της Δ.Ο.Ε, σκλάβες της Μαφίας των Σωματεμπόρων, προς ικανοποίηση των ολυμπιακών σεξοτουριστών.

ΕΥΓΕΝΗΣ ΑΜΙΛΛΑ
Για τα κέρδη των κατασκευαστικών εταιριών αλλά και του λοιπού ελληνικού και ξένου κεφαλαίου στο ελληνικό εργασιακό Ελντοράντο με τη φτηνότερη εργατική δύναμη στην Ε.Ε και την υψηλότερη κερδοφορία των επιχειρήσεων.

ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ
Προσφορά των ξένων στρατευμάτων και μυστικών υπηρεσιών που θα εγκατασταθούν και θα αλωνίζουν στον τόπο μας, υποτίθεται για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων. (παλιά αυτά τα λέγανε κατοχή, μπανανία, αποικιοκρατία κ.α)

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Χιλιάδες κάμερες να μας παρακολουθούν, σήμερα σε δημόσιους χώρους, αύριο γιατί όχι, μέσα στο σπίτι μας, πάντα για το καλό μας. Το Μπιγκ Μπράδερ δεν είναι πια τηλεπαιχνίδι.
Χιλιάδες αστυνομικοί, λιμενικοί, ασφαλίτες, στρατιωτικοί, έμμισθοι και εθελοντές ρουφιάνοι να μας «προστατεύουν» με την εγγυημένη καθοδήγηση των CIA, FBI, MI5, MΟΣΑΝΤ, ΕΥΠ και λοιπών ευαγών ιδρυμάτων. Πάντα για το καλό μας.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Η απαγόρευση και ποινικοποίηση διαδηλώσεων, απεργιών, παρεμβάσεων καθώς και πρόσβασης σε «κόκκινες ζώνες» για να μην ταράξουμε το Ολυμπιακό Κλίμα.

ΕΙΡΗΝΗ
Των κομματιασμένων παιδιών του Αφγανιστάν, των δολοφονημένων αμάχων του Ιράκ, της Δυτικής Όχθης, της Γάζας, της Τσετσενίας, των δολοφόνων τους (ΗΠΑ, ΕΕ, ΙΣΡΑΗΛ, ΡΩΣΙΑ) που θα έρθουν να «εισπράξουν» τα μετάλλιά τους.

ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Στα ναρκοπέδια του Έβρου και στο βυθό του Αιγαίου, στις πύλες της Ευρώπης – Φρούριο, ο τάφος εκατοντάδων προσφύγων κάθε χρόνο.
Στα κλειστά πλέον σύνορα για όσους προέρχονται από «επικίνδυνες», με «ροπή στην τρομοκρατία» εθνικότητες ή πολιτικές και κινηματικές συλλογικότητες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ
Ανέκδοτο

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
Τα τρισεκατομμύρια (σε δραχμές) των υπερβάσεων του κόστους των αγώνων, της μίζας, της αρπαχτής και της σπατάλης που θα κληθούν να σηκώσουν οι πρωταθλητές εργαζόμενοι μετά τους αγώνες, όταν θα ΄ρθει ο «λογαριασμός», όταν θα έχει σκάσει η φούσκα της «ισχυρής» ελληνικής οικονομίας.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
Αρχή μιας νέας εποχής καταστολής, διακλαδικής των σωμάτων ασφαλείας, ηλεκτρονικής, με δορυφορικά μάτια, χημικής, με τρομονόμους, με φακέλωμα των αντιφρονούντων (η ΕΕ ήδη έχει προβλέψει), ενάντια στον εσωτερικό εχθρό δηλ. τον εργαζόμενο, αν αυτός αποφασίσει να μιλήσει, να αντισταθεί, να αρνηθεί να πληρώσει το λογαριασμό.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Οι τελευταίες εστίες πράσινου της Αττικής που εξαφανίστηκαν, κακοποιήθηκαν, «αναπλάστηκαν», θυσιάστηκαν στον Ολυμπιακό Μινώταυρο.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Όλα τα παραπάνω.

ΠΑΛΗ: Ο μόνος παλιός, καλός, κλασικός, αποτελεσματικός τρόπος για να μη γίνουν τα όνειρα των Αφεντικών και του Κράτους τους οι δικοί μας εφιάλτες.

Νους υγιής εν σώματι υγιές.

Αναδημοσίευση από:
http://athens.indymedia.org


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top