Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Εκλογές στο τέλος Σεπτεμβρίου

Πολιτική - 17/06/2007

Ο κύβος ερρίφθη σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας: Ο Κ. Καραμανλής αποφάσισε εκλογές στο τέλος Σεπτεμβρίου. Και σε πρόσφατη συζήτηση αποκάλυψε ο ίδιος τις επόμενες κινήσεις του: «Εγώ θα 'θελα να πάω στο τέλος της τετραετίας.

 Ομως οι υπουργοί δεν αντέχουν. Ολοι κινούνται σε ρυθμούς εκλογών. Γι' αυτό, αν δεν μεσολαβήσει κάτι συγκλονιστικό, βλέπω κάλπες στα τέλη του Σεπτεμβρίου».

Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει τα εξής:

* Μέχρι τις 8 Ιουλίου η Ν.Δ. θα αξιοποιεί τις διαδικασίες του συνεδρίου της για να κάνει προεκλογική εκστρατεία.

*Αμέσως μετά η εκλογή γραμματέα και Πολιτικού Συμβουλίου θα είναι νέες αφορμές ώστε να στραφούν και πάλι στη Ν.Δ. οι προβολείς της πολιτικής επικαιρότητας.

* Στις 20 Ιουλίου θα έρθει στην Αθήνα η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ. Η

επίσκεψή της θα ενταχθεί στην προεκλογική επιχείρηση ενίσχυσης του πρωθυπουργικού προφίλ.

* Από το τέλος Ιουλίου έως 20 Αυγούστου ακολουθούν τα «μπάνια του λαού», οπότε οι κυβερνητικές παρεμβάσεις θα είναι «χαμηλού προφίλ» και λίγες μέρες μετά (γύρω στις 20-25 Αυγούστου), ο Κ. Καραμανλής θα ανακοινώσει την Κυριακή των εκλογών: 23 ή 30 Σεπτεμβρίου του 2007.

* Στις 8 και 9 Σεπτεμβίου θα αξιοποιήσει ο πρωθυπουργός την παρουσία του στη ΔΕΘ για να ανακοινώσει το νέο πρόγραμμα της Ν.Δ. και ύστερα από δυο-τρεις εβδομάδες... ραντεβού στις κάλπες!

*Οι εκλογές τον Σεπτέμβριο, πάντως, αποτελούν πια και λύση ανάγκης, αφού η κυβέρνηση παρουσιάζει ήδη εικόνα έντονης κόπωσης:

* Το σκάνδαλο των ομολόγων θα παραμείνει στην επικαιρότητα αφού έχει τόσα πολλά «πλοκάμια» ώστε παρ' όλες τις προσπάθειες δεν κλείνει.

Ακόμη και οι αναμενόμενες «χειροπέδες» για κάποιους από τους πρωταγωνιστές, εντός των ημερών, είναι αμφίβολο αν θα λειτουργήσουν εκτονωτικά, αφού όσοι βρεθούν πίσω από τα κάγκελα μάλλον δεν θα κρατήσουν ώς το τέλος το στόμα τους κλειστό.

* Το τελευταίο κοινοβουλευτικό αλαλούμ με την κατάθεση και την απόσυρση της τροπολογίας για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων, έφερε ξανά στο προσκήνιο την έλλειψη κεντρικού συντονισμού.

* Τα αλληλοκαρφώματα μεταξύ των υπουργών που προκύπτουν σχεδόν κάθε βδομάδα (τελευταίο κρούσμα αυτό μεταξύ Γ. Αλογοσκούφη -Δ. Αβραμόπουλου) όχι μόνο δεν θα σταματήσουν, αλλά αντίθετα, όπως όλοι πιστεύουν, θα ενταθούν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

* Οι δημοσκοπήσεις, εκτός από το «κλείσιμο της ψαλίδας» δείχνουν ότι στα λαϊκά στρώματα το ΠΑΣΟΚ αποκτά προβάδισμα, ενώ βελτιώνει τη θέση του και στους αγρότες:

Στη Θεσσαλία η Ν.Δ. καταγράφει σημαντική πτώση, ενώ σε άλλες περιοχές, όπως στην Ηλεία, το ΠΑΣΟΚ προηγείται 8 ποσοστιαίες μονάδες.

* Παρ' όλα αυτά, στο μέγαρο Μαξίμου αισιοδοξούν, πιστεύοντας πως στο βασικό δίλημμα «να φύγει ο Καραμανλής για να έρθει ο Παπανδρέου» οι ψηφοφόροι θα απαντήσουν στο τέλος αρνητικά.

* Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού παρατηρούν ότι η αίσθηση του «εκλογικού ντέρμπι» θα συσπειρώσει τη βάση της Ν.Δ., μειώνοντας τις διαρροές προς τον Γ. Καρατζαφέρη. Σ' αυτή την κατεύθυνση βοηθούν και οι συζητήσεις περί οριακής αυτοδυναμίας.

* Τη Ν.Δ. τη συμφέρει η «οριακή πόλωση», όμως ο Κ. Καραμανλής δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κατά μέτωπον επίθεση στον Γ. Παπανδρέου. Αυτός θα κάνει τον απολογισμό και τις νέες εξαγγελίες και τις επιθέσεις στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τις έχουν αναλάβει οι υπουργοί...
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top