Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

CISCO: Τα ευρυζωνικά δίκτυα υψηλής ποιότητας είναι απαραίτητα

Τεχνολογία - 17/09/2008

Τα αποτελέσματα μίας νέας μελέτης σχετικά με την ποιότητα των ευρυζωνικών συνδέσεων, έτσι όπως την έχουν αντιληφθεί καταναλωτές από 42 χώρες, ανακοινώθηκαν σήμερα για να τονίσουν την ικανότητα της κάθε χώρας να επωφεληθεί από τις εφαρμογές και υπηρεσίες διαδικτύου επόμενης γενιάς.

Η μελέτη, η οποία δίνει έμφαση σε χώρες της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής, στον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (OECD), καθώς και σε Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα (BRIC), διεξήχθη από μία ομάδα φοιτητών MBA από την Said Business School του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και το Department of Applied Economics του Πανεπιστημίου του Οviedo, με την υποστήριξη της Cisco.

Η Σουηδία και η Ολλανδία έχουν τις καλύτερες ευρυζωνικές συνδέσεις στην Ευρώπη, αποτέλεσμα των αυξανόμενων επενδύσεων σε αναβαθμίσεις οπτικών ινών και καλωδίωσης δικτύου, σε συνεργασία με την ποικιλία στον ανταγωνισμό και με τη στήριξη ενός ισχυρού κυβερνητικού οράματος και στρατηγικής.

Πάνω από τις μισές από τις 42 χώρες, στις οποίες βασίστηκε η μελέτη, είχαν ευρυζωνικές συνδέσεις στο επίπεδο της απόδοσης που απαιτείται για την παροχή μίας σταθερής ποιότητας για τις περισσότερες κοινές εφαρμογές διαδικτύου - αλλά σημαντικές χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Ισπανία και η Ιταλία βρέθηκαν κάτω από αυτό το όριο.

Η Ιαπωνία, μία χώρα που δεσμεύτηκε νωρίς να επενδύσει στην ευρυζωνικότητα προκειμένου να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, είχε τον υψηλότερο βαθμό από τις 42 χώρες που μελετήθηκαν, όσον αφορά στην ποιότητα της ευρυζωνικότητας, και ήταν η μόνη χώρα που ήταν προετοιμασμένη για να προσφέρει την απαιτούμενη ποιότητα για τις επόμενης γενιάς εφαρμογές διαδικτύου μέσα στα επόμενα 3 με 5 χρόνια.

«Η μελέτη ποιότητας της ευρυζωνικότητας αναπτύχθηκε υπό τον όρο ότι οι επόμενης γενιάς εφαρμογές διαδικτύου θα βασίζονται σε υψηλότερο επίπεδο απόδοσης των ευρυζωνικών συνδέσεων», δήλωσε ο Alastair Nicholson της Said Business School του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

«Οι μέσες ταχύτητες επαρκούν για πλοήγηση στο διαδίκτυο, αποστολή και λήψη email, καθώς και «κατέβασμα» και streaming video, αλλά και για να βλέπουμε πιο διαδραστικές εφαρμογές, περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες και είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο, καθώς και έναν αυξανόμενο αριθμό υπηρεσιών βίντεο υψηλής ποιότητας να γίνονται διαθέσιμες.

Επιπλέον, επειδή η μελέτη διαπίστωσε το συσχετισμό μεταξύ της ποιότητας της ευρυζωνικότητας μίας χώρας και της προόδου της ως οικονομία της γνώσης, οι ειδικοί που διαμορφώνουν τη στρατηγική μπορεί να χρειαστεί να εξετάσουν το πώς θα δημιουργήσουν ένα περιβάλλον, με στόχο τη βελτίωση των σημαντικών παραμέτρων ποιότητας της ευρυζωνικότητας στο μέλλον».

«Το χάσμα στην ευρυζωνικότητα δεν μπορεί πια να θεωρηθεί ως διαφορά στη διείσδυση», επεσήμανε η María Rosalía Vicente, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Oviedo. «Πρόκειται για διαφορά στην ποιότητα και στη χωρητικότητα και επομένως διαφορά στην γκάμα υπηρεσιών, στις οποίες οι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση και τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν.»

Χρησιμοποιώντας περίπου οχτώ εκατομμύρια εγγραφές από πραγματικές δοκιμές ευρυζωνικής ταχύτητας που διεξήχθησαν από χρήστες σε όλο τον κόσμο τον Μάιο μέσω του www.speedtest.net , η ερευνητική ομάδα υπολόγισε τους στατιστικούς μέσους όρους πολλών σημαντικών παραμέτρων απόδοσης για κάθε χώρα, βάσει των οποίων καθορίζεται η ποιότητα της ευρυζωνικής σύνδεσης.

Η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ευρυζωνική εμπειρία επηρεάζεται κυρίως από τις ταχύτητες λήψης και αποστολής, την καθυστέρηση (latency), το πλεόνασμα των συνδρομητών που χρησιμοποιούν το δίκτυο τη δεδομένη στιγμή και την απώλεια πακέτων. Αυτές οι παράμετροι ομαδοποιήθηκαν σε τρεις σημαντικές κατηγορίες: Tαχύτητα λήψης δεδομένων, ταχύτητα αποστολής δεδομένων και καθυστέρηση (latency). Ο βαθμός ποιότητας της ευρυζωνικότητας (BQS) για κάθε χώρα καθορίστηκε με τη χρήση μίας φόρμουλας συγκεκριμένης για κάθε κατηγορία, σύμφωνα με τις ποιοτικές απαιτήσεις μίας ομάδας διάσημων εφαρμογών τώρα και στο μέλλον.

Συνηθισμένες εφαρμογές είναι η πλοήγηση στο διαδίκτυο, η κοινωνική δικτύωση, το «κατέβασμα» μουσικής, η ροή βίντεο και το video chatting, η κανονικής ευκρίνειας IPTV και τα επιχειρησιακού επιπέδου οικιακά γραφεία. Στις μελλοντικές εφαρμογές ανήκουν το TelePresence καταναλωτών για επικοινωνία, η υγεία και η εκπαίδευση, η διανομή και το streaming video υψηλής ποιότητας, η υψηλής ευκρίνειας IPTV, η ζωντανή μετάδοση εκπομπών με ποιότητα κινηματογράφου και ο προηγμένος αυτοματισμός του σπιτιού.

«Χρησιμοποιώντας τα πραγματικά αποτελέσματα των δοκιμών της ποιότητας της ευρυζωνικότητας, η ερευνητική ομάδα μάς έχει δώσει μία ιδέα της εμπειρίας που έχουν οι χρήστες σε όλο τον κόσμο, καθώς και του εάν θα απολαύσουν τις νέες εφαρμογές», δήλωσε ο Fernando Gil de Bernabé, managing director του Internet Business Solutions Group της Cisco.

«Η πρωτιά ενός κράτους στην ευρυζωνικότητα καθοριζόταν στο παρελθόν από την κατάταξή του στη διείσδυση. Σήμερα γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι αρκετό. Η μελέτη αυτή δίνει στους μετόχους της ευρυζωνικότητας, από τις κυβερνήσεις μέχρι τους τηλεπικοινωνιακούς και καλωδιακούς παρόχους και εταιρείες όπως η Cisco, καθώς και τους καταναλωτές, μία καλύτερη κατανόηση της σημασίας της ποιότητας των ευρυζωνικών συνδέσεων.

Χωρίς ευρυζωνικότητα υψηλής ποιότητας δε θα είμαστε σε θέση να εκμεταλλευτούμε πλήρως το επόμενο κύμα της παραγωγικότητας, τη συνεργασία και την ψυχαγωγία που μπορούμε να αποκομίσουμε από το διαδίκτυο».


Tags: cisco, μελέτη.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top