Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών

Πολιτική - 23/03/2005

Κάλεσμα της 1ης Διεθνούς Προπαρασκευαστικής Συνάντησης στη νεολαία και τους Φοιτητές του κόσμου για το 16ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών , Καράκας , Βενεζουέλα 5-13 Αυγούστου 2005.

Η νεολαία αποτελεί μια από τις ποιο προοδευτικές , ριζοσπαστικές και μαχητικές δυνάμεις της κοινωνίας. Αδιάκοπα αποτελεί την καταλυτική δύναμη για τη κοινωνική αλλαγή και πρόοδο. Το μέλλον κάθε χώρας διαμορφώνεται από τις ενωμένες δυνάμεις των νέων κάνοντας τους έναν από τους βασικούς στόχους της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και της ιδεολογικής επίθεσης του ιμπεριαλισμού. Οι νέοι έχουν παίξει διακριτό ρόλο στον αγώνα ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις. Σε κάθε μια χώρα τα κινήματα αντίστασης ενάντια στον ιμπεριαλισμό , παλεύοντας για νέα κοινωνικά συστήματα τα οποία απορρίπτουν την ιδέα ότι ο καπιταλισμός είναι η μόνη επιλογή και παρουσιάζουν την λαϊκή εξουσία σαν αληθινή εναλλακτική πρόταση ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Οι μαζικές παγκόσμιες κινητοποιήσεις ενάντια στο πόλεμο στο Ιράκ , την ALCA και το ΝΑΤΟ αποτελούν εκφράσεις της αντίστασης της νεολαίας και των λαών.

Με την αλλαγή στο συσχετισμό δυνάμεων στο κόσμο οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις έχουν αυξήσει την επιθετικότητα τους , ενώ ενίσχυσαν την ενότητα τους στις επιθέσεις τους ενάντια στην ανθρωπότητα και τις φυσικές πηγές. Για να διατηρήσουν και να βαθύνουν την ηγεμονία τους οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους εξαπέλυσαν μια στρατιωτική εκστρατεία ενάντια σε οποιονδήποτε στέκετε ενάντια στο δικό τους δρόμο κάτω από την κάλυψη του λεγόμενου «πολέμου ενάντια στη Τρομοκρατία» και της απειλής των όπλων μαζικής καταστροφής. Αυτή η πολιτική έχει σαν αποτέλεσμα την κατοχή του Ιράκ , τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης , το οικονομικό εμπάργκο και τις απειλές ενάντια σε Κούβα , Βενεζουέλα , ΛΔ της Κορέας και Συρία. Έχει σαν αποτέλεσμα περαιτέρω δεινά στην Αφρική σε χώρες όπως η Δ.. Σαχάρα , το Σουδάν , η Ζιμπάμπουε επιβάλλοντας κυρώσεις και εσωτερικές παρεμβάσεις. Το αληθινό πρόσωπο της επιθετικότητας της αδικίας και της βαρβαρότητας έχει οδηγήσει στη στρατιωτικοποίηση των κοινωνιών και των οικονομιών ενάντια στην ευημερία των λαών.

Οι νέοι σε όλο τον κόσμο έχουν γίνει σοβαρά θύματα της επίδρασης των ιμπεριαλιστικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών διεθνών οργανισμών όπως το ΔΝΤ , ο ΠΟΕ , οι G8, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Παγκόσμια Τράπεζα. Την ίδια στιγμή η ψαλίδα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς σε αναπτυγμένες και υπανάπτυκτες χώρες μεγαλώνουν και γίνεται ποιο πλατιά. Εκμετάλλευση , πείνα , υπανάπτυξη , έλλειψη υγείας και πρόνοιας , φτώχια και μιζέρια συνεχίζει να μεγαλώνει σαν αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών οικονομικών , διοικητικών και στρατιωτικών πολιτικών αντανακλώντας καταστροφικά αποτελέσματα για εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Με διάφορες μορφές και σε όλο τον κόσμο η νεολαία έχει πολεμήσει την εκμετάλλευση , τα εμπάργκο , τις κυρώσεις τις ρατσιστικές διακρίσεις και τη ξενοφοβία. Παλεύουμε για ειρήνη , εθνική κυριαρχία , ανεξαρτησία , αυτοδιάθεση , δημοκρατία , διεθνή αλληλεγγύη και για ένα κόσμο ελεύθερο από πυρηνικά όπλα. Απαιτούμε σεβασμό και υπεράσπιση των ανθρώπινων , δημοκρατικών δικαιωμάτων , της κοινωνικής δικαιοσύνης , των δικαιωμάτων της γυναίκες , ισορροπημένης ανάπτυξη και το περιβάλλον. Απαιτούμε ο καθένας να έχει πρόσβαση σε δουλειά με αξιοπρέπεια , εργατικά δικαιώματα , μόρφωση , πρόνοια υγείας , αθλητισμό , πολιτισμό και τεχνολογία.

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών εγκαινιάστηκε το 1947 είναι το μεγαλύτερο γεγονός οργανωμένο από την προοδευτική δημοκρατική νεολαία και τους φοιτητές όλου του κόσμου. Το ΠΦΝΦ είναι μια από τις βασικές εκφράσεις του αντι-ιμπεριαλιστικού , αντι-αποικιοκρατικών και αντιφασιστικών αγώνων της νεολαίας. Μετά το επιτυχημένο 15ο ΠΦΝΦ στην Αλγερία το 2001 πραγματοποιούμενο πρώτη φορά στην Αφρικανική ήπειρο και στον Αραβικό κόσμο , το 16ο ΠΦΝΦ θα πραγματοποιηθεί στο Καράκας της Βενεζουέλας από τις 5 μέχρι τις 13 Αυγούστου του 2005.

Το 16ο ΠΦΝΦ στη Βενεζουέλα επιβεβαιώνει και δυναμώνει το χαρακτήρα του Φεστιβάλ και του προσανατολισμού του σαν διεθνή αντιιμπεριαλιστικό πολιτικό-πολιτιστικό και πλατιάς βάση μαζικό γεγονός της νεολαίας και των φοιτητών. Αυτό επίσης μας δίνει τη δυνατότητα να απευθύνουμε την αλληλεγγύη μας στη νεολαία και το λαό της Βενεζουέλας, στην Μπολιβαριανή Επανάσταση και όλους τους λαούς που αγωνίζονται σε όλο τον κόσμο.

Το 16ο ΠΦΝΦ θα συνεχίσει να αντανακλά την ευρύτητα και τον πλούτο όλων των εκφράσεων του διεθνούς νεολαιίστικου και φοιτητικού κινήματος που συνδέονται με το χαρακτήρα και το πνεύμα του Φεστιβάλ καθώς επίσης και οι αγώνες και τα αιτήματα τους. Το Φεστιβάλ θα είναι χώρος ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών και παρέχει μια πλατφόρμα για το συντονισμό των προσπαθειών μας και ένταση των αγώνων στις αντίστοιχες χώρες μας.

Το 16ο ΠΦΝΦ είναι μια μεγάλη στιγμή της ενδυνάμωσης των προσπαθειών μας στη βάση του κοινού στόχου και των ενδιαφερόντων μας στην ενίσχυση των αγώνων ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Καλούμε όλους τους νέους και τους φοιτητές να πάρουν μέρος σε αυτό τον αγώνα και να δουλέψουν ενεργά , να συμμετέχουν στην ενδυνάμωση του 16ο ΠΦΝΦ

«Για Ειρήνη και Αλληλεγγύη , Παλεύουμε ενάντια στον Ιμπεριαλισμό και τον Πόλεμο!»

Να δουλέψουμε για την επιτυχία του 16ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στο Καράκας , Βενεζουέλα.

Μπραζίλια , Βραζιλία , Ιούνης 2004.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ
pfnf16@yahoo.gr Ή
<pfnf16@yahoo.gr>
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top