Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Sony Playstation 3

Παιχνίδια - 17/05/2005

Κρατώντας κλειστά τα χαρτιά της όλο αυτό το καιρό, η Sony παρουσίασε σήμερα για πρώτη φορά το διάδοχο του υπερεπιτυχημένου Playstation 2 που θα ονομάζεται Playstation 3. Η νέα κονσόλα της Sony εντυπωσιάζει με το σχεδιασμό της καθώς και με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάνοντας σαφές ότι στο πόλεμο επικράτησης για τη νέα γενιά κονσολών δεν θα αποχωριστεί το θρόνο εύκολα.

Το κέντρο του Playstation 3 είναι ο επεξεργαστής Cell της ΙΒΜ χρονισμένος στα 3.2GHZ δίνοντας στο σύστημα απόδοση ισάξια 2 teraflops ενώ θα συνοδεύεται από 256mb XDR κύρια μνήμη στα 3.2 GHZ και ακόμα 256mb GDDR VRAM στα 700Mhz.

To γραφικό υποσύστημα το έχει αναλάβει η Nvidia και ονομάζεται RSX "Reality Synthesizer". Η νέα GPU του Playstation 3 αποτελείται από 512mb μνήμη και είναι σε θέση να φτάσει την ανάλυση των 1080p που αυτή τη στιγμή είναι η ανώτερη σε τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας (HDTV) αλλάζοντας τελείως τη ποιότητα απεικόνισης των παιχνιδιών έτσι όπως την είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Το RSX προσφέρει συνολικά καλύτερες επιδόσεις από 2 κάρτες γραφικών GeForce 6800 Ultra που με βάση τα σημερινά δεδομένα κοστίζουν 1000 δολάρια.

Τα multimedia χαρακτηριστικά του Playstation 3 είναι αρκετά μεταμορφώνοντας το όχι απλά σε μια βιντεοκονσόλα αλλά σε κέντρο ψυχαγωγίας αφού είναι σε θέση για σύνδεση με το Internet, εμφάνιση ψηφιακών φωτογραφιών, αναπαραγωγής μουσικής, video και πολυκάναλου ήχου Dolby DTS. Ενσωματωμένη θα είναι ακόμα η δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης Wi-fi κάτι που θα προσφέρει ακόμα τη σύνδεση της νέας φορητής κονσόλας της εταιρείας PSP με το Playstation 3 έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PSP ως χειριστήριο και όχι μόνο.

Ο σχεδιασμός και ο τρόπος σύνδεσης των χειριστηρίων του Playstation 3 έχει αλλάξει δραματικά χωρίς να θυμίζει τίποτα από τα χειριστήρια του Playstation 2. Τα καλώδια είναι πλέον παρελθόν και τη θέση τους παίρνει το ασύρματο πρότυπο Bluetooth που θα έχει δυνατότητα σύνδεσης έως και 7 χειριστηρίων σε μια κονσόλα ξεπερνώντας το όριο των τεσσάρων που έχουν οι περισσότερες κονσόλες. Θα υπάρχουν ακόμα 6 θύρες USB 2.0 για σύνδεση περιφερειακών που αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2006.

Η Sony επιβεβαίωσε ακόμα την ύπαρξη του νέου Blu-ray οδηγού που θα είναι σε θέση να "διαβάσει" τα περισσότερα από τα πρότυπα δίσκων που κυκλοφορούν στην αγορά περιλαμβάνοντας ακόμα και το Super Audio CD (SACD HD). H συμβατότητα με τα παιχνίδια του Playstation και Playstation θεωρείται δεδομένη χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.

Στη παρουσίαση του νέου Playstation, παρουσιάστηκαν πολλά παιχνίδια όπως το Metal Gear Solid 4, Gran Turismo 5, Devil May Cry 4, Tekken 6 και πολλά ακόμα κάνοντας σαφές ότι και το νέο Playstation θα έχει την υποστήριξη των περισσοτέρων εταιρειών κατασκευής βιντεοπαιχνιδιών. Ακόμα παρουσιάστηκαν τα πρώτα demos από το Unreal Tournament 2007 που είναι βασισμένο στη μηχανή Unreal Engine 3 καθώς και το διάδοχο του Fight Night της Electronic Arts.

Ανακοινώθηκε ακόμα ότι θα υπάρξει online υπηρεσία ανάλογη του Xbox Live χωρίς να υπάρξει όμως περισσότερη ενημέρωση.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του Playstation 3 τοποθετείται την άνοιξη του 2006 χωρίς να ανακοινωθεί επίσημα αν θα είναι παγκόσμια η θα υπάρξει η συνήθης πολιτική της Sony με πρώτη κυκλοφορία στην Ιαπωνία με την Ευρώπη και Αμερική να ακολουθούν αρκετούς μήνες αργότερα. Τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει και ο ανταγωνισμός είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει τη Sony στην αναθεώρηση αυτής της πολιτικής. Η τιμή της νέας κονσόλας δεν έγινε γνωστή κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες στα πλαίσια της έκθεσης E3.

Αναδημοσίευση από το
Insomnia


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top