Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

NOD32: Μεγάλη η απήχηση της καινούριας έκδοσης

Τεχνολογία » Software - 01/07/2005

Με εγκωμιαστικά σχόλια και ιδιαίτερα θετικές αναφορές υποδέχθηκαν την καινούρια έκδοση (version 2.5) του κορυφαίου προγράμματος προστασίας από ιούς (antivirus system) NOD32, συντάκτες, αναλυτές, προγραμματιστές και απλοί χρήστες, σε ολόκληρο τον κόσμο. Από τις πρώτες εντυπώσεις που καταγράφονται, αυτό που φαίνεται να «κλέβει» την παράσταση είναι το επαναστατικό σύστημα ανίχνευσης ThreatSense, που θέτει την ανίχνευση άγνωστων απειλών, σε νέα βάση.

Ειδικότερα, η έκδοση 2.5 του NOD32, που διατέθηκε σε όλους ανεξαιρέτως τους χρήστες μέσω internet uρdate τον περασμένο μήνα και η οποία προσφέρει απόλυτη προστασία -πιστοποιημένα κατά Checkmark- (και) από κακόβουλες εφαρμογές τύπου spyware, adware, key logger, riskware και phishing, αναγνωρίζεται γοργά ως μία πολυλειτουργική, ενιαία πλατφόρμα αντιμετώπισης κακόβουλων εφαρμογών.

Ενδεικτική της υποδοχής και της αποδοχής του προϊόντος είναι η εκτενής αναφορά του τελευταίου τεύχους (23/6) του αμερικανικού, τεχνολογικού περιοδικού «Network Computing» (δεκαπενθήμερου περιοδικού πληροφορικής που κυκλοφορεί σε τιράζ 220 χιλ.). Οι γενικές διαπιστώσεις του έμπειρου και έγκριτου δημοσιογράφου Curtis Franklin (senior technology editor), που υπογράφει και το σχετικό δημοσίευμα, είναι οι ακόλουθες: «Με την καινούρια έκδοση το NOD32 αποτελεί, πλέον, μία στιβαρή πρόταση, που αντιμετωπίζει ολοκληρωμένα κάθε είδους κακόβουλη απειλή…Διατηρεί το ελαφρύ του αποτύπωμα και δεν επιβαρύνει το σύστημα…Είναι ευκολότερο στη χρήση από τις προηγούμενες εκδόσεις και μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες τόσο των μεγάλων όσο και των μικρών οργανισμών – οικιακών χρηστών…Τα advanced heuristics (εξεζητημένοι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης) συμπληρώνουν τα signatures, για ταχύτατη ανταπόκριση στις απειλές…Οι δυνατότητες κεντρικής διαχείρισης που προσφέρει, μέσω του εργαλείου Remote Administrator, το καθιστούν πολύ ελκυστικό στους διαχειριστές δικτύων». Σχετικά με το σύστημα ThreatSense, ο ίδιος παρατηρεί: «Ξεκινώντας τη δοκιμή του προϊόντος, έκανα έναν συνολικό έλεγχο σε ολόκληρο τον υπολογιστή μου. Μόλις τελείωσε ο έλεγχος, το πρόγραμμα με ενημέρωσε για την ύπαρξη μίας άγνωστη εφαρμογή που πιθανότατα ήταν ιός (Probably unknown NewHeur_PE virus). Αφού με παρότρυνε να επιλέξω, αν θέλω η συγκεκριμένη εφαρμογή να διαγραφεί, να μετονομασθεί ή να παραμείνει ως έχει, με ρώτησε αν επιθυμώ να υποβάλλω την εφαρμογή στην ESET για περαιτέρω ανάλυση. Η διαδικασία αυτή αποτελεί τμήμα του συστήματος ThreatSense, το οποίο συγκεντρώνει δεδομένα από άγνωστες απειλές που αναλύονται και στη συνέχεια, εκδίδονται οι λύσεις για προστασία...».

Υπενθυμίζεται ότι, το σύστημα ThreatSense προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες του προϊόντος, να στείλουν αυτόματα, με το πάτημα ενός κουμπιού, εφαρμογές που τα advanced heuristics αναγνωρίζουν ως πιθανές απειλές. Τα «ύποπτα» δεδομένα αποστέλλονται κατευθείαν στο ερευνητικό κέντρο του NOD32 και αφού εξακριβωθεί η επιβλαβής λειτουργία τους, επιστρέφεται σε όλους τους χρήστες το αντίμετρο, μέσω internet uρdate. To ThreatSense αποτελεί αποκλειστικότητα του NOD32 και όπως είναι προφανές από τα συμφραζόμενα, είναι το μοναδικό σύστημα προστασίας από ιούς που μπορεί να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο, για το τι πραγματικά συμβαίνει στον κυβερνοχώρο και στους υπολογιστές των χρηστών. Έτσι, μπορεί να αντιμετωπίζει, να προβλέπει και να εξοντώνει τις απειλές εν τω γενέσθαι, προτού αυτές αποκτήσουν χαρακτήρα επιδημίας. Το ThreatSense δομείται στην αμφίδρομη επικοινωνία χρηστών και εργαστηρίων του NOD32 και λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας αρκεί η ανίχνευση απειλών 1 και μόνο φορά, για να τεθεί η απειλή σε εργαστηριακή ανάλυση, διαδικτυακή παρακολούθηση και να δημιουργηθεί το κατάλληλο αντιβιοτικό.

Παράλληλα, η ESET, καινοτομώντας για ακόμη μία φορά, έθεσε πρόσφατα στη διάθεση των χρηστών τη δοκιμαστική έκδοση του NOD32 για λειτουργικό σύστημα Windows XP και 2003 στα 64 bit. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάζουν και να δοκιμάζουν την beta version από το http://www.nod32.com/download/downbeta.htm .

Το NOD32 ( www.NOD32.com ) είναι το πολυβραβευμένο antivirus προϊόν της αμερικανικής εταιρείας ESET, που προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία από ιούς, worms, trojans, προγράμματα spyware, adware, keylogger, riskware και phishing. Χάρη στα advanced heuristics (εργαλεία εντοπισμού τεχνητής νοημοσύνης), το Virus radar on-line (πρότυπο παρατηρητήριο ιών) και το σύστημα αμφίδρομης αυτοματοποιημένης επικοινωνίας ThreatSense, έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως το κορυφαίο πρόγραμμα antivirus. Το NOD32 απευθύνεται, με ανάλογες εκδόσεις, σε εταιρικούς και οικιακούς χρήστες. Υποστηρίζει όλες τις εκδόσεις των Windows και επιπλέον, Unix, Linux Workstation, Linux File Server, Linux Mail Server, Novell Netware Server, Lotus Domino Server, MS Exchange Server, MS-DOS, Kerio Mail Server και Kerio WinRoute Firewall. Η τιμή διάθεσης του retail pack για οικιακούς χρήστες (1 άδεια χρήσης για 1 έτος) ανέρχεται στα 39 ευρώ, τελική τιμή, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Στην Ελλάδα διατίθεται από την εταιρεία ADAOX, μέσω εκτεταμένου δικτύου μεταπωλητών.

Σχετικά με την ADAOX ( www.adaox.com )

Η εταιρεία ADAOX συστήθηκε το 2001, με στόχο την προώθηση (distribution) κορυφαίων λογισμικών λύσεων ασφαλείας, στην περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Σήμερα, διαθέτει ένα δίκτυο 110 συνεργαζόμενων εταιρειών σε 13 χώρες, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων Antivirus, Antispam, Web Filtering, Intrusion Detection και Internet Bandwith Optimization. Εδρεύει στην Κύπρο.

Σχετικά με την ESET ( www.eset.com )

Η εταιρεία ESET ιδρύθηκε το 1992, με στόχο την ανάπτυξη και την υποστήριξη antivirus και security λογισμικού. Στο μακρύ κατάλογο των εταιρικών πελατών της συγκαταλέγεται και η Microsoft, που χρησιμοποιεί το NOD32 για να ελέγξει τα προϊόντα της πριν τα διοχετεύσει στην αγορά. Η ESET εδρεύει στις ΗΠΑ, ενώ τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε 60 χώρες, μέσω θυγατρικών (Βρετανία, Τσεχία, Σλοβακία) ή τοπικών συνεργατών.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top